ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (06/12 - 12/12)

Η επιχειρηματική ιστορία της MIG, οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ, ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η σύσκεψη Σταϊκούρα – τραπεζών και οι αντιδράσεις για το click away ήταν μεταξύ των θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.

Η ιστορία καταστροφής της MIG, οι κινήσεις των ξένων στο ΧΑ, οι άφαντες επενδύσεις του μεγιστάνα από Βενεζουέλα, η «έκρηξη» νέων δανείων αλλά μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις, η κούρσα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η σύσκεψη Σταϊκούρα – τραπεζών, η «μάχη» για την επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ, η θύελλα αντιδράσεων στο εμπόριο για τη λειτουργία με click away και η εναλλακτική λύση ηλεκτρονικού εμπορίου για επιχειρήσεις χωρίς e-shop ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα ήταν:

1. MIG, μια ιστορία καταστροφής: Πώς τα 7,3 δισ. έγιναν 35 εκατ. ευρώ, 06/12/2020

Η εταιρεία που άντλησε 5,19 δισ. ευρώ το 2007 για να γίνει «ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» εξανέμισε τεράστια κεφάλαια και χάνει τις συμμετοχές της για να πληρωθούν χρέη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Οι κινήσεις των ξένων στο ΧΑ και το αμερικανικό fund - «βαρόμετρο», 10/12/2020

Τι κρύβουν οι καθημερινές εισροές ξένων κεφαλαίων που γύρισαν το ΧΑ στις εποχές ευφορίας του 1997. Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για μοναδικό ETF της Ν. Υόρκης που επενδύει στην Ελλάδα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Άφαντες οι μεγάλες επενδύσεις του μεγιστάνα από Βενεζουέλα, 07/12/2020

Ένα χρόνο μετά τις εντυπωσιακές εξαγγελίες επενδυτικών σχεδίων και ενώ είχε αποκτήσει ακίνητα με αξία που υπολογίζεται σε 350 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Δουζόγλου δεν έχει να επιδείξει αποτελέσματα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Πακτωλός νέων δανείων αλλά μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 08/12/2020

Με ρυθμό +8,6% «τρέχει» φέτος η πιστωτική επέκταση στις επιχειρήσεις, αλλά οι χορηγήσεις νέων δανείων προς μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες είναι σκαλωμένες στο μηδέν. Ποια εμπόδια αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Μόνο ο όμιλος Πριόβολου στην κούρσα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, 11/12/2020

Δύο προσφορές κατατέθηκαν στον ειδικό διαχειριστή. Μόνο η προσφορά της North Star έχει «κανονικό» τίμημα, ενώ η Onex κατέθεσε προσφορά με συμβολικό τίμημα για να παρακολουθεί τη διαδικασία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

nafpigeia_skaramanga

 

6. Σύσκεψη Σταϊκούρα - τραπεζών: Τι συζήτησαν για το 2021, 11/12/2020

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκαν η ρευστότητα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το σχέδιο «Ηρακλής» και οι αναστολές πληρωμών δανείων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

staikouras, oikonomikon, proypologismos

 

7. Ελλάκτωρ: «Μάχη» σε δύο μέτωπα στη συνέλευση της 7ης Ιανουαρίου, 07/12/2020

Ο Αν. Καλλιτσάντσης επιδιώκει κόντρα στη Reggeborgh να παραμείνει στο «τιμόνι» και να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Άκτωρ. Τι δήλωσε στους αναλυτές. Δεν σχολιάζουν οι Ολλανδοί. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Θύελλα αντιδράσεων στο εμπόριο για τη λειτουργία με click away, 12/12/2020

Αδύνατη η εφαρμογή του μέτρου με εξαίρεση λίγες επιχειρήσεις που διαθέτουν υποδομές, τονίζουν οι έμποροι και ζητούν πρόσθετα μέτρα στήριξης. Τι θα ισχύσει από αύριο και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

eshop, e-commerce, online agores, ilektroniko emporio


9. Άγονος αναμένεται να κηρυχθεί ο διαγωνισμός για Σκαραμαγκά, 11/12/2020

Μόνο μία προσφορά, από τον όμιλο Πριόβολου, είχε «κανονικό» τίμημα, αλλά και αυτό κρίνεται υπερβολικά χαμηλό. Η Onex υπέβαλε προσφορά με συμβολικό τίμημα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου για επιχειρήσεις χωρίς e-shop, 11/12/2020

Η Eurobank δημιουργεί ένα νέο κανάλι συναλλαγών ακόμη και για επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα. Φιλικό οικοσύστημα για μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (29/8 - 4/9)

Οι αλλαγές στο net metering και την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών, το «αθόρυβο» ράλι της μετοχής της Eurobank και η αυγουστιάτικη άνοδος του ΧΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
eurobank
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/05 - 05/06)

Tο νέο μοντέλο εργασίας της Eurobank, το ενδιαφέρον για τα Kiosky's, η «μάχη» για το ρεύμα και η άνοδος των ενοικίων ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/05 - 15/05)

Η πρεμιέρα της μετοχής της Τρ. Πειραιώς, η έκδοση ομολόγου από την Costamare, οι νέες αντικειμενικές τιμές, ο κίνδυνος εμπλοκής με τις τιτλοποιήσεις και οι εξελίξεις στην Αττική Οδό ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (18–24/4)

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς, οι απάτες με τα μέτρα στήριξης και οι αλλαγές που αφήνει η πανδημία στην οικονομία ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (10–17/4)

Η αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, η πολύ καλή πορεία της ζυθοποιίας Βεργίνα, οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ και το σκάνδαλο της Halkbank ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.