ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Άφαντες οι μεγάλες επενδύσεις του μεγιστάνα από Βενεζουέλα

Ένα χρόνο μετά τις εντυπωσιακές εξαγγελίες επενδυτικών σχεδίων και ενώ είχε αποκτήσει ακίνητα με αξία που υπολογίζεται σε 350 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Δουζόγλου δεν έχει να επιδείξει αποτελέσματα.

Ακριβώς έναν χρόνο από την πρώτη δημόσια εμφάνιση του ομίλου Θεόδωρου Δουζόγλου, μέσω του τότε διευθύνοντος σύμβουλου Λαυρέντη Αλβέρτη, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από όσα βαρύγδουπα είχαν ανακοινωθεί. Ο όμιλος του ομογενούς επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα δεν προχώρησε καμία επένδυση, δεν εισήχθη καμία εταιρεία του στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, δεν υπέγραψε καμία συμφωνία με διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα για τη διαχείριση του μεγάλου χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων.

Ούτε καν το –φορολογικό- όφελος από την ένταξη τεσσάρων επενδύσεων, που φτάνουν συνολικά τα 45 εκατ. ευρώ, στον αναπτυξιακό νόμο επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε ο όμιλος του επιχειρηματία. Ο κ. Αλβέρτης αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με πλειάδα στελεχών που είχε φέρει στον όμιλο Δουζόγλου. Τις τελευταίες εβδομάδες, και ενώ πυκνώνουν οι φήμες περί νέου γύρου ελέγχων από τις Αρχές, ο επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του παραμένουν εξαφανισμένοι.

Έτσι, σήμερα ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, με αξία που αγγίζει τα 350 εκατ. ευρώ, είναι στη… ναφθαλίνη:

  • Το 2015 αγόρασε ο Θ. Δουζόγλου το ξενοδοχείο Πεντελικό, χωρίς να προχωρήσει σε εργασίες αναβάθμισης.
  • Το 2016 κέρδισε το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο με απίστευτο τίμημα που φτάνει τα 17 εκατ. ευρώ. Ούτε εκεί έγινε κάποια επένδυση.
  • Από το 2016 ανήκει στον όμιλο το ιστορικό κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου, με τίμημα 13 εκατ. ευρώ, ενώ
  • Από το 2017 του ανήκει το ξενοδοχείο Mistral στην Καστέλλα του Πειραιά για το οποίο πλήρωσε σχεδόν έξι εκατομμύρια.
  • Την ίδια χρονιά είχε αγοράσει το συγκρότημα των οκτώ βιλών που κατασκεύασαν στη Μύκονο ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου καθώς και άλλη έκταση στην Ελιά Μυκόνου με τίμημα κοντά στα 40 εκατ. ευρώ. Στην Ελιά είχε ανακοινώσει επένδυση για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος με 140 βίλες που επίσης είναι στα χαρτιά.

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο τότε επικεφαλής δήλωνε πως είναι σε διαπραγματεύσεις με ξενοδοχειακές αλυσίδες για τη διαχείριση των ξενοδοχείων και την αναβάθμισή τους. Η συγκυρία βεβαίως δεν ευνοεί, αφού η επιδημία τίναξε τον τουριστικό κλάδο στον αέρα. Όμως, «στον πάγο» βρίσκονται και άλλα επενδυτικά σχέδια του ομίλου, που επίσης είχαν ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2019. Αγνοείται το σχέδιο για την κατασκευή του μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου στην Ελλάδα, μια επένδυση άνω των 40 εκατομμυρίων, «σε περιοχή της Αττικής» όπως είχε δηλώσει ο κ. Αλβέρτης.

Η τότε διοίκηση δήλωνε πως μέσα στο 2020 θα είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο Κύπρου μια «εταιρεία συμμετοχών» του ομίλου με την επωνυμία SCD. Φυσικά, ούτε αυτό το σχέδιο προχώρησε. Αντίθετα, ακούγεται πως ο Θεοδ. Δουζόγλου έχει ξεμείνει από συνεργάτες. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που είχε εμφανιστεί ως διεκδικητής της Creta Farms και άλλων επενδύσεων. Κάποια στιγμή το όνομά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής, χωρίς να το γνωρίζει, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του. Τώρα αρκετοί στοιχηματίζουν πως τμήμα του τεράστιου χαρτοφυλακίου των 70 ακινήτων θα βγει στην αγορά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Boutique Hotel μετατρέπεται η ερειπωμένη Οικία Αλμυράντη στο Σύνταγμα

Το νέο ξενοδοχείο - μπουτίκ θα διαθέτει 11 δωμάτια εκ των οποίων 5 σουίτες. Το project υλοποιεί η εταιρεία ΝΟΤΙΕΣ ΑΚΤΕΣ, η οποία το 2016 πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την 25ετή μίσθωση του ακινήτου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Μυστήριο με τους επενδυτές για τους πρώτους ουρανοξύστες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναζήτησης επενδυτών από τη Lamda Development για τους δύο πύργους κατοικιών και γραφείων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υποτονικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι τα νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν στο κέντρο της Αθήνας

Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ σε νέες μονάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας από εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και ξενοδοχειακές αλυσίδες. Η πανδημία προκάλεσε καθυστερήσεις, αλλά όχι και ματαιώσεις επενδύσεων.