ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/8 - 21/8)

Οι 11 πληγές του Χρηματιστηρίου, το ράλι της... μεσαίας τάξης στο ΧΑ καθώς και η εξαγορά της Wind ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι 11 πληγές του Χρηματιστηρίου και πώς αυτό έγινε «γκέτο» λίγων επενδυτών, το ράλι της... μεσαίας τάξης στο ΧΑ με αποδόσεις έως και 150%, η «σφήνα» σε ΟΤΕ - Vodafone από τη United των 5 εκατ. συνδρομητών, ο καταιγισμός από deal στα logistics και αναζήτηση νέων περιοχών, η ευχάριστη έκπληξη από την ανάπτυξη, τα 120 δισ. τον μήνα από τη Fed και η αγωνία των χρηματιστηρίων, η νέα ισορροπία στις αγορές, ο αμύθητος πλούτος στη γη του Αφγανιστάν που μπαίνει στο στόχαστρο της Κίνας, ο πόλεμος των εταιρειών που άνοιξε με τη ΡΑΕ για τους λογαριασμούς ρεύματος και τα νέα μπόνους που δίνονται για ηλεκτρικά οχήματα σε εταιρείες και ιδιοκτήτες ταξί ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 15 με 21 Αυγούστου ήταν: 

1. Οι 11 πληγές του Χρηματιστηρίου: Πώς έγινε «γκέτο» λίγων επενδυτών, 15/08/2021

Πώς έφθασε η χρηματιστηριακή αγορά από τη συμμετοχή 1,15 εκατομμυρίων επενδυτών το '99 στους 30.000 - 40.000 ενεργούς κωδικούς. Λάθη και αδυναμίες που απαξίωσαν τον επενδυτικό θεσμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Το ράλι της... μεσαίας τάξης στο ΧΑ με αποδόσεις έως και 150%, 16/08/2021

Σε υψηλό δύο ετών έκλεισε την Παρασκευή ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ κερδίζει 117% από τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου. Ποιες είναι οι μετοχές που πρωταγωνιστούν. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks

 

3. «Σφήνα» σε ΟΤΕ - Vodafone από τη United των 5 εκατ. Συνδρομητών, 17/08/2021

Νέοι συσχετισμοί στις τηλεπικοινωνίες: Η United Group, μετά τις εξαγορές Forthnet και Wind ξεπερνά σε συνδρομητές τη Vodafone. Θα κινηθεί επιθετικά σε σταθερή, κινητή και συνδρομητική τηλεόραση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Καταιγισμός από deal στα logistics και αναζήτηση νέων περιοχών, 16/08/2021

Οινόφυτα και Μαρκόπουλο περνούν τώρα στο στόχαστρο των επενδυτών, καθώς έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού Ασπρόπυργος και Μαγούλα. Τρεις σημαντικές κινήσεις από ΑΕΕΑΠ μέσα στο καλοκαίρι. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Ευχάριστη έκπληξη από την ανάπτυξη, επιστρέφουμε ολοταχώς στο 2019, 18/07/2021

Σε ελάχιστη απόσταση από το επίπεδο του β' τριμήνου 2019 βρέθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων το β' τρίμηνο του 2021, ενώ και οι καλές επιδόσεις του τουρισμού δημιουργούν αισιοδοξία για ανάπτυξη πάνω από 5% φέτος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Τα 120 δισ. τον μήνα από τη Fed και η αγωνία των χρηματιστηρίων, 19/08/2021

Το μόνο που συμφώνησαν οι Αμερικανοί κεντρικοί τραπεζίτες στα τέλη Ιουλίου είναι ότι ως το τέλος του έτους θα πρέπει να αρχίσει η μείωση των αγορών ομολόγων, που αποτέλεσαν «καύσιμο» για τις αγορές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Τα 11 τρισ. δολ. από τις κεντρικές τράπεζες και η νέα ισορροπία στις αγορές, 20/08/2021

Γιατί προκαλεί κραδασμούς στα χρηματιστήρια το «σήμα» της Fed για έναρξη της μείωσης αγορών τίτλων. Τι σημαίνει η έξοδος από την περίοδο των μεγάλων ενέσεων ρευστότητας. Πώς επηρεάζεται το ΧΑ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Αμύθητος πλούτος στη γη του Αφγανιστάν μπαίνει στο στόχαστρο της Κίνας, 19/08/2021

Βάσει ερευνών των Αμερικανών, το Αφγανιστάν διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου στον κόσμο, ορυκτό το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της «πράσινης ανάπτυξης». Η αξία του ορυκτού πλούτου ξεπερνά τα 1 τρισ. δολ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Άνοιξε πόλεμος των εταιρειών με τη ΡΑΕ για τους λογαριασμούς ρεύματος, 19/08/2021

«Όχι» σε όλα λένε οι πάροχοι για τις προτάσεις της ΡΑΕ για πλαφόν στις αυξήσεις και κατάργηση πέναλτι και παγίων. Κρίσιμες αποφάσεις μετά τις 30 Αυγούστου. Έρευνα και για την εκτίναξη της τιμής χονδρικής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Τα νέα μπόνους για ηλεκτρικά οχήματα σε εταιρείες και ιδιοκτήτες ταξί, 19/08/2021

Υπερτριπλασιάζονται και θα ανέλθουν σε 10 τα οχήματα εταιρειών που θα επιδοτούνται από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Υπερδιπλάσιο ποσό στους ιδιοκτήτες ταξί για απόσυρση παλιών αυτοκινήτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

electric cars-ilektrika-autokinita
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (22/8 - 28/8)

Τα «τζαρτζαρίσματα» των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ, η μείωση στις καταχωρήσεις ακινήτων Airbnb, καθώς και το τέλος της «μάχης» για την Εγνατία ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/6 - 19/6)

Η επιστροφή των κατασκευαστικών στο Χρηματιστήριο, η παράταση της προθεσμίας για την επιδότηση δαπανών, καθώς και η συμφωνία της ΔΕΗ με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/6 - 12/6)

Η Real Consulting που ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο, η «πολιορκία» των 900 μονάδων στο ΧΑ, η μεταβλητότητα στις τιμές των ακινήτων, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (01–8/5)

Οι αλλαγές στο Ε1 και η μείωση φόρου αλλά και θέματα που αφορούν στο «κούρεμα» ενοικίων τον Μάιο αλλά και στη διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (4–10/4)

H διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο, το μειωμένο τίμημα για το Πόρτο Καρράς και τα ενοίκια ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.
euro, metrita, cash, money
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (28/3–2/4)

Η κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, η ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς και η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν τα θέματα των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που πέρασε.