ΓΔ: 1063.48 -0.09% Τζίρος: 23.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:53:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
trapezes-banks
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (26/9 - 02/10)

Οι τράπεζες που ετοιμάζονται να καθιερώσουν αρνητικά επιτόκια, οι αυξήσεις στις τιμές των οικοπέδων, και οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα αρνητικά επιτόκια που έρχονται για τις καταθέσεις, το ράλι στις τιμές των οικοπέδων με την αναβίωση της αντιπαροχής, οι προσδοκίες για το deal με τη Γαλλία για τις φρεγάτες, και οι ανησυχίες για τον Γενικό Δείκτη και την πορεία του Χρηματιστηρίου. Αλλά και η μεγάλη έκδοση ομολόγου από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για επενδύσεις, οι έρευνες της Επ. Κεφαλαιαγοράς για τη μετοχή της ΔΕΗ, η νέα διόγκωση του δημόσιου τομέα και η πτώση της Beat βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αναγνωστών και ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα. 

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου ήταν:

1. Καταθέσεις με αρνητικά επιτόκια έρχονται σύντομα και στην Ελλάδα, 28/09/2021

Οι τράπεζες ετοιμάζονται να καθιερώσουν αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις των επιχειρήσεων, κάτι που ήδη συμβαίνει στη Γερμανία και την Ολλανδία. Τι θα γίνει με τις καταθέσεις νοικοκυριών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Ράλι στις τιμές των οικοπέδων, αναβιώνει η αντιπαροχή με ποσοστά έως 45%, 26/09/2021

Μεγάλες αυξήσεις σημειώνονται στις τιμές των οικοπέδων, ιδιαίτερα στα νότια προάστια της Αττικής, ενώ τα ποσοστά της αντιπαροχής έχουν αυξηθεί σημαντικά και φτάνουν το 40% με 45%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Προσδοκίες για deal με Μακρόν για φρεγάτες, τι θα γίνει με τα Ναυπηγεία, 27/09/2021

Ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία φέρεται να βρίσκεται η χώρα μας με τη Γαλλία για την απόκτηση των φρεγατών Belharra αλλά και κορβετών Gowind. Πώς επηρεάζεται το σχέδιο διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Σπέρνει τον... ιό της ανησυχίας στο ΧΑ το νέο μοντέλο για τις ΑΜΚ, 30/09/2021

Οι ξαφνικές, μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων φεύγουν από τον τραπεζικό χώρο, καθώς το ίδιο μοντέλο υιοθετεί και η ΔΕΗ. Τα υπέρ και τα κατά, τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets

 

5. Οι «χρυσές» αποδόσεις των μετοχών και ο παραμορφωτικός φακός του Γ. Δείκτη, 29/09/2021

Κέρδη από 100% έως 1.700% για τις μετοχές του Mid Cap και +60% έως +800% για Large Cap στην 5ετία. Η εντυπωσιακή πραγματικότητα πίσω από την παραπλανητική, λόγω του «μηδενισμού» των τραπεζικών μετοχών, καθήλωση του Γενικού Δείκτη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Μεγάλη έκδοση ομόλογου από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τις νέες επενδύσεις, 28/09/2021

Προχωρημένες επαφές για νέα έξοδο στην αγορά με σκοπό τη χρηματοδότηση project όπως η Εγνατία Οδός, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και το Καζίνο στο Ελληνικό. Αποκλείεται το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. ΔΕΗ: Ισχυρές ενδείξεις «διαρροών», εις βάθος έρευνα από την Κεφαλαιαγορά, 27/09/2021

Ασυνήθιστη συναλλακτική «έκρηξη» +73% τον Αύγουστο, περίεργη πτώση μετά την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ. Πολλές εβδομάδες πίσω θα απλωθεί ο έλεγχος της Επ. Κεφαλαιαγοράς, αναμένεται λίστα προσώπων που γνώριζαν τις ευαίσθητες πληροφορίες. Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Beat: Πώς «θόλωσε» το success story, γιατί την εγκαταλείπουν οι οδηγοί

Μεγάλο αριθμό οδηγών έχασε η Beat μετά την αλλαγή πολιτικής που ακολούθησε υπό τη διοίκηση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μεγάλη επιβατική κίνηση και η υψηλή προμήθεια καθιστούν μη ελκυστική την πλατφόρμα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Διογκώνεται πάλι ο δημόσιος τομέας παρά τις ψηφιακές υπηρεσίες, 28/09/2021

Μέσα στις 20 χώρες με τα πιο «φουσκωμένα» κράτη η Ελλάδα. Σε δηλώσεις του στο Business Daily, ο διευθυντής ερευνών του ΚΕΦιΜ, Αριστείδης Χατζής, κάνει λόγο για μια δημόσια διοίκηση που μοιάζει με τη Λερναία Ύδρα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Ο άγνωστος πόλεμος για την είσοδο της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες, 28/09/2021

Το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων. Η παρέμβαση από τη διοίκηση της ΔΕΗ με αίτημα αναβολής, η απόφαση του Μαξίμου να προχωρήσει η διαδικασία και οι διχογνωμίες στην κυβέρνηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα ( 29/01- 04/02)

Η έφοδος της Επ. Ανταγωνισμού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, το σχέδιο της Eurobank για μεταφορά θέσεων εργασίας εκτός Αθηνών και το ράλι στο ΧΑ ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εταιρείες με ακίνητα 800 εκατ. στην πόρτα του Χρηματιστηρίου

Στα πρόθυρα της Λεωφόρου Αθηνών βρίσκονται ήδη οι εταιρείες ακινήτων των ομίλων ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Φουρλή, Noval και Trade Estates, ενώ προς το Χρηματιστήριο κινούνται η Orilina της Brevan Howard και η Μπλε Κέδρος της οικογένειας Ευμορφίδη.
MARKET MAKER

Περιμένοντας τη διόρθωση που δεν έρχεται, ο ΟΤΕ και η τρομοκρατία στην Intralot

Η ανεξάντλητη δυναμική της αγοράς, οι προσδοκίες για την MSCI, η αφύπνιση του ΟΤΕ, οι εντολές πώλησης που τρομάζουν τους αγοραστές της Intralot, τα στοιχήματα στη MIG, το ράλι της ΕΧΑΕ και το «σκούπισμα» της Lamda.
ΑΓΟΡΕΣ

Στον αστερισμό των deals το Χρηματιστήριο, μεγάλα κέρδη και εκτίναξη τζίρου

Η εξαγορά της Κλουκίνας Λάππας από την Intracom, οι «μάχες» στη MIG, οι μετοχικές ανακατατάξεις στην Attica Bank σηματοδοτούν την εντεινόμενη κινητικότητα. Στο 11% τα κέρδη του Δείκτη φέτος με ημερήσιες συναλλαγές σχεδόν 100 εκατ.