ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
electric cars-ilektrika-autokinita
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (7/11 - 13/11)

Το τέλος εποχής για βενζίνη - ντίζελ και η «απάντηση» ΕΛΠΕ, Motor Oil, η αναστολή πληρωμών για κορονοχρέη και τα υδροπλάνα που θα πετάξουν μέσα στο 2022, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Το τέλος εποχής για βενζίνη - ντίζελ και η «απάντηση» ΕΛΠΕ, Motor Oil, η αναστολή πληρωμών για κορονοχρέη, τα υδροπλάνα που θα πετάξουν μέσα στο 2022 και η αλλαγή σκηνικού στις αερομεταφορές, το Μετρό Θεσσαλονίκης , οι διαγωνισμοί που προκηρύσσονται για τέσσερα οδικά έργα ύψους 1 δισ. ευρώ, οι διαγραφές δανείων μέχρι 78% από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, η ισχυρή ένεση κεφαλαίων στο ΧΑ από MSCI και οι προσδοκίες για ανοδική κίνηση, η κορυφαία απόδοση στην Ευρώπη το 2022 που θα έχουν τα ακίνητα της Αθήνας, η αρχή του τέλους για την πολιτική μεγάλων παροχών και ελαφρύνσεων, καθώς και το ισχυρό μπόνους στις τράπεζες από την άνθηση της αγοράς ακινήτων ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 7 με 13 Νοεμβρίου ήταν: 

1. Το τέλος εποχής για βενζίνη - ντίζελ και η «απάντηση» ΕΛΠΕ, Motor Oil, 07/11/2021

Η απαγόρευση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030 θα είναι η αρχή του τέλους για τα καύσιμα κίνησης. Οι μεγάλες επενδύσεις των δύο ομίλων διυλιστηρίων για την πράσινη μετάβαση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Προς αναστολή πληρωμών για κορονοχρέη: Ποιες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν, 09/11/2021

Εξετάζεται να μετατεθεί αργότερα η πληρωμή των χρεών που έχουν ρυθμιστεί σε 36 - 72 δόσεις καθώς και της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αποκλείονται νέα μέτρα στήριξης με εισοδηματικές ενισχύσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

money, cash, euro

 

3. Πετούν τα υδροπλάνα μέσα στο 2022, αλλαγή σκηνικού στις αερομεταφορές, 07/11/2021

Οι πρώτες πτήσεις με την έναρξη της τουριστικής σεζόν το 2022. Yδατοδρόμιο στον Άλιμο, ακολουθούν Τήνος, Πάτμος, Βόλος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος και Χαλκίδα. Τι δηλώνει στο Business Daily ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Μετρό Θεσσαλονίκης: Ζητούνται ιδιώτες για να αναλάβουν τη λειτουργία, 12/11/2021

Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για την προκήρυξη διαγωνισμού για τη σύμβαση των 400 εκατ. ευρώ. Πρώτη φορά προωθείται στη χώρα μας διαγωνισμός για ιδιωτικό φορέα που θα λειτουργεί δίκτυο σταθερής τροχιάς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Προκηρύσσονται διαγωνισμοί για τέσσερα οδικά έργα ύψους 1 δισ. ευρώ, 08/11/2021

Με τις τέσσερις δημοπρατήσεις κλείνει και ο κατάλογος των μεγάλων οδικών έργων, καθώς για αρκετά άλλα τμήματα του εθνικού δικτύου είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Διαγραφές δανείων μέχρι 78% από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, 08/11/2021

Ξεπερνά τα 32 δισ. το ποσό των δανείων που έχουν ρυθμιστεί από τον Ιούλιο 2019 έως τον Σεπτέμβριο 2021. Αναδιαρθρώσεις με μεγάλη μείωση δόσης και μερική διαγραφή δανείου επιλέγουν οι εταιρείες διαχείρισης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Ισχυρή ένεση κεφαλαίων στο ΧΑ από MSCI, προσδοκίες για ανοδική κίνηση, 09/11/2021

Πολύ μεγαλύτερες από όσο εκτιμούσε η Societe Generale θα είναι οι εισροές στη μετοχή της ΔΕΗ με την αναθεώρηση του δείκτη MSCI. Αναπτύσσεται νέα δυναμική στην αγορά, «ξεκολλάει» από τις 900 μονάδες ο Δείκτης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Κορυφαία απόδοση στην Ευρώπη το 2022 θα έχουν τα ακίνητα της Αθήνας, 08/11/2021

Στην υψηλότερη θέση της ετήσιας έρευνας PwC και Urban Land Institute κατατάσσεται η αγορά ακινήτων της Αθήνας, με βάση τις προβλέψεις των ειδικών για την αύξηση αξιών και ενοικίων το 2022. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Η αρχή του τέλους για την πολιτική μεγάλων παροχών και ελαφρύνσεων, 11/11/2021

«Προσγειώνει» τις προσδοκίες των πολιτών για νέα «ευχάριστα» μέτρα ο Χρ. Σταϊκούρας, καθώς ο πληθωρισμός, η πανδημία, η άνοδος επιτοκίων και οι πιέσεις από τις Βρυξέλλες δημιουργούν επικίνδυνο μείγμα για την οικονομία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Ισχυρό μπόνους στις τράπεζες από την άνθηση της αγοράς ακινήτων, 10/11/2021

Πολλαπλά οφέλη για τους τραπεζικούς ισολογισμούς από την δυναμική ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων. Πώς από «βαρίδι» μετατράπηκε σε μεγάλο πλεονέκτημα η σύνδεση των τραπεζών με το real estate. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακίνητα, Real Estate
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Recovery Fund, Tameio Anakampsis, EU, Evropaiki Enosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς «απογειώνει» το Ταμείο Ανάκαμψης τις χορηγήσεις τραπεζικών δανείων

Η μισή ανάπτυξη των χορηγήσεων δανείων για την περίοδο έως και το 2026 προβλέπεται θα προέλθει από τα προγράμματα του RRF και τις έμμεσες επιδράσεις τους. Τι εκτιμούν HSBC και Pantelakis Securities.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/01-15/01)

Το ξεκίνημα του 2022 με «καταιγίδα» από deal, τι «είδαν» στο ΧΑ οι ξένοι θεσμικοί και η γενναία επιδότηση για την απόσυρση οικιακών συσκευών ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (2/1-8/1)

Οι εισηγμένες με τα υψηλότερα μερίσματα, οι «καυτοί» κλάδοι του 2022 και οι εξαγωγές τροφίμων στη Γερμανία ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 21 δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily για το 2021

Ενέργεια, η πορεία του φυσικού αερίου και οι ευκαιρίες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τηλεπικοινωνίες και θέματα αγοράς, τράπεζες και αμυντική βιομηχανία ήταν τα θέματα του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο τη χρονιά που μας πέρασε.