ΓΔ: 787.75 1.04% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:28:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛΠΕ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/03-19/03)

Το come back των μετοχών των ΕΛΠΕ και της Motor Oil, η γραφειοκρατία στις ΑΠΕ και οι εξελίξεις για το επίδομα βενζίνης ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.

Το come back των μετοχών των ΕΛΠΕ και της Motor Oil, η γραφειοκρατία στις ΑΠΕ, οι εξελίξεις για το επίδομα βενζίνης, η μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη στο πρώην «Στρατόπεδο Γκόνου», τα σενάρια έκτακτης φορολόγησης στις εταιρίες ενέργειας, πόλεμος και χρηματιστήρια, η παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι διαγωνισμοί για μεγάλο διαγωνισμό για νέα λεωφορεία, οι δικαστικές περιπέτειες της επένδυση του εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο και η απόκτηση της HSBC Ελλάδος από την Παγκρήτια,

Τα δέκα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα ηταν:

1. Το ράλι του πετρελαίου και το come back των ΕΛΠΕ και της Motor Oil, 15/03/2022

O κλάδος των διυλιστηρίων βγαίνει ωφελημένος από την τρέχουσα συγκυρία, καθώς διαθέτει μεγάλα αποθέματα αργού πετρελαίου και προϊόντων, τα οποία αποτιμώνται με βάση τις πολύ υψηλές τρέχουσες τιμές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE

 

2. Πώς «καίει» μικρούς επενδυτές σε ΑΠΕ η γραφειοκρατία για τις άδειες, 13/03/2022

Όσοι είχαν την ατυχία να κάνουν αίτηση λίγο πριν την επιβολή εγγυητικών επιστολών αντιμετωπίζουν πολύμηνες καθυστερήσεις από τις κρατικές υπηρεσίες και κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με δυσβάστακτες εγγυητικές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Πώς και ποιοι θα πάρουν επίδομα βενζίνης: Το σχέδιο και τα όρια εισοδήματος, 15/03/2022

Η επιδότηση θα δίνεται όταν η τιμή ξεπερνά τα 2 ευρώ το λίτρο και εξετάζεται ως βασικό σενάριο το μοντέλο του επιδόματος θέρμανσης. Επιδοτήσεις σε όλους παρέχουν η Γαλλία και η Γερμανία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη με ΣΔΙΤ στο πρώην «Στρατόπεδο Γκόνου», 14/03/2022

Το σχέδιο βασίζεται και στις εξαγγελίες Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για χρήσεις εμπορευματικού κέντρου, μεταποίησης και ζώνης ελευθέρου εμπορίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Ζητούνται έσοδα για επιδοτήσεις ενέργειας, εξετάζεται και έκτακτος φόρος, 16/03/2022

Μεγαλώνει το πακέτο των μέτρων στήριξης για τις υψηλές τιμές ρεύματος και καυσίμων και η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολής έκτακτου φόρου στα κέρδη από την παραγωγή ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κομισιόν. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Πόλεμος και χρηματιστήρια: Ποιες μετοχές αγοράζονται σήμερα και γιατί, 14/03/2022

Η επενδυτική ψυχολογία σε δύσκολες περιόδους χρηματοοικονομικών κρίσεων επιβάλλει να παραμένουμε ψύχραιμοι και να μη μας πανικοβάλλουν οι έντονες διακυμάνσεις των μετοχών. Γράφει ο Δημήτρης Πασχαλέρης*. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Ξεμπλοκάρει με εντολή του πρωθυπουργού η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, 19/03/2022
Νομοθετική ρύθμιση εντός 15θημέρου, ώστε να ξεπεραστούν τυπικά εμπόδια και να κατατεθεί στο δικαστήριο το σχέδιο εξυγίανσης από την ONEX. Νέα δεδομένα για την αμυντική βιομηχανία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Πεδίο μάχης διεθνών παικτών ο μεγάλος διαγωνισμός για νέα λεωφορεία, 16/03/2022

Σήμερα η υποβολή προσφορών για την προμήθεια 750 λεωφορείων, που θα ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν έδωσε παράταση το υπ. Υποδομών παρά τις προσφυγές που εκκρεμούν στο ΣτΕ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Ποινική δίκη για την επένδυση από τον εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο, 17/03/2022

Επτά εμπλεκόμενοι στην πώληση έκτασης 14.500 στρεμμάτων κοντά στη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» παραπέμπονται σε δίκη για δύο κακουργηματικές πράξεις. Φέρεται να πωλήθηκε η έκταση από πρόσωπο που δεν ήταν ιδιοκτήτης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Παγκρήτια - HSBC Ελλάδος: Οι όροι και το τίμημα για τη συναλλαγή, 14/03/2022

Στα 95 από 75 εκατ. αυξήθηκε το ποσό που θα καταβάλει η HSBC στην Παγκρήτια. Το προσωπικό μεταφέρεται με τους ίδιους όρους απασχόλησης και αμοιβές, αλλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimata, Money, Metrita, Cash, Dolario, Dolar
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/05-21/05)

Οι εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος, με το συνεχιζόμενο ράλι του δολαρίου έναντι του ευρώ, αλλά και οι εξελίξεις σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις μεταξύ των δημοφιλέστερων άρθρων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (08/05-14/05)

Πώς θα βρεθεί με το 50% του ΟΤΕ η Deutsche Telekom, οι εξελίξεις στην Intralot και η μετάθεση της απαγόρευσης των συμβατικών ΙΧ ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (01/05-07/05)

Οι ριζικές μετοχικές αλλαγές στην Ελλάκτωρ, η επενδυτική συμφόρηση στις ΑΠΕ και οι αποδόσεις των μετοχών στο τετράμηνο ήταν τα πιο δημοφιλή θέματα του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
internet-diadiktyo-fiber
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/04-16/04)

Οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες, τα σούπερ κέρδη των εισηγμένων και η συνέντευξη του ιστορικού Κ. Κωστή στο Business Daily ήταν μεταξύ των θεμάτων της ιστοσελίδας μας που ξεχώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (3/04 – 09/04)

Η υψηλή ταχύτητα στις αυξήσεις τιμών για τα παλαιά ακίνητα αλλά και σειρά ενεργειακών θεμάτων, μετά και τις αυξήσεις τιμών, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.