ΓΔ: 881.96 0.74% Τζίρος: 2.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:45:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Digital Banking
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/06-25/06)

Η μεγάλη ζήτηση για πτυχιούχους Πληροφορικής από τις τράπεζες, το νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και ο φόβος για άδοξο τέλος των κρυπτονομισμάτων, ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του BD.

Οι υπέρογκοι μισθοί που παρέχουν τράπεζες σε πτυχιούχους Πληροφορικής πασχίζοντας να τους προσεγγίσουν με αποτέλεσμα να αναζητούν τέτοιους υποψηφίους ακόμα και στην Ασία, η ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η ΘΕΣγάλα από τις τράπεζες, η εκκίνηση επιχειρηματικών συμφωνιών για φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού και το επερχόμενο νομοσχέδιο σχετικά με τα ναυπηγία Ελευσίνας κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την εβδομάδα που πέρασε.

1.«Κυνηγούν» στελέχη Πληροφορικής οι τράπεζες και στρέφονται στο εξωτερικό, 23/06/2022

Πρώτους μισθούς που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ προσφέρουν οι τράπεζες για στελέχη με ειδίκευση στην Πληροφορική, αλλά δεν υπάρχει επαρκής προσφορά και στρέφονται ακόμη και σε αγορές όπως η Ινδία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2.  ΘΕΣγάλα: Από την επιτυχία με ΑΤΜ γάλακτος στην... αγκαλιά των τραπεζών, 19/06/2022

Σε εξέλιξη είναι η ύστατη προσπάθεια διάσωσης του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα από τις τράπεζες με επενδυτή την Όμηρος. Πώς οι παραγωγοί έγιναν με επιτυχία λιανέμποροι αλλά το εγχείρημα κατέληξε σε κατάρρευση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. «Ξεκλειδώνουν» επιχειρηματικές συμφωνίες για τις φρεγάτες του Ναυτικού, 20/6/2022

Η αρχή έγινε με τη συμφωνία – πλαίσιο που υπογράφηκε στη Γαλλία ανάμεσα στον γαλλικό κολοσσό Naval και στην ελληνική εταιρεία MEVACO. Συνεχείς επαφές στην Αθήνα με εκπρόσωπο γαλλικού βιομηχανικού συνδέσμου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακίνητα, Real Estate

 

4. Ξεφεύγουν από τη ζώνη... υποτίμησης οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα, 19/06/2022

Ως το 41% είχε φτάσει η υποτίμηση των ελληνικών κατοικιών στα χρόνια της κρίσης και πλέον το ποσοστό μειώθηκε χαμηλότερα από 25%. Βελτιώνονται τα ποιοτικά στοιχεία της αγοράς, ζήτηση για μεγαλύτερα ακίνητα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. «Αυτόματες» οικοδομικές άδειες παντού, μόνο με υπογραφή μηχανικού, 22/06/2022

Καταργείται και για τις περιοχές εκτός σχεδίου η υποχρέωση προέγκρισης, υποβαθμίζεται ο ρόλος των Υπηρεσιών Δόμησης. Υποχρεωτική η σύνδεση ακινήτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τα δίκτυα αποχέτευσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

elefsina_naypigeio

 

6. Ναυπηγεία Ελευσίνας: Γρήγορη ψήφιση του νομοσχεδίου ζητούν οι εργαζόμενοι, 21/06/2022

Η σημερινή συνέλευση των εργαζομένων έγινε ενόψει της διαβούλευσης και ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των ναυπηγείων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Σοφία Στάικου στο BD: Το Κτήμα Semeli, μια νέα εμπειρία οινοτουρισμού, 19/06/2022

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Σεμέλη Οινοποιητική μιλά στο BD για τις επενδύσεις στο Κτήμα Semeli που δημιούργησαν μια νέα εμπειρία οινοτουρισμού με προτεραιότητα στον σεβασμό του περιβάλλοντος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Γιατί βασιλεύει ο φόβος για άδοξο τέλος στην αγορά κρυπτονομισμάτων, 22/06/2022

Αδυναμία αντίδρασης δείχνει το Bitcoin μετά τη μεγάλη «βουτιά», εντείνονται οι ανησυχίες για καταρρεύσεις «τραπεζών» και funds. Για «τέλος παιχνιδιού» μιλούν οι κεντρικές τράπεζες, ετοιμάζουν δικά τους ψηφιακά νομίσματα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Ξέσπασε πόλεμος τιμών στις τράπεζες για μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, 21/06/2022

Ο σκληρός ανταγωνισμός για τα νέα δάνεια στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας οδηγεί σε εκταμιεύσεις δανείων ακόμη και με όρους που μπορεί να αποδειχθούν ζημιογόνοι στο μέλλον για τις τράπεζες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. «Μάχη» εκατοντάδων εκατομμυρίων για την αντικατάσταση συσκευών, 21/06/2022

Για ένα καυτό καλοκαίρι ανταγωνισμού ετοιμάζονται οι μεγάλοι στην αγορά λευκών συσκευών -Κωτσόβολος, Public και Πλαίσιο- ενόψει της παροχής επιδοτήσεων 150 εκατ. Υπάρχει στοκ συσκευών, δύσκολη η εξεύρεση τεχνικών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Grace-gin
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την προηγούμενη εβδομάδα (31/07-06/08)

Ανάμεσα στα άρθρα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του site ήταν η διεθνής επιτυχία του παραγόμενου στην Εύβοια Grace Gin, οι εξελίξεις στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και οι υψηλές τιμές τον εξοχικών κατοικιών που αγοράζονται από ξένους.
Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/07-23/07)

Η «φούσκα» με τα ενοίκια, Ελλάδα, οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας, η «ασπίδα» προστασίας από την ΕΚΤ και οι 15 περιοχές όπου οι τιμές ακινήτων φτάνουν τα 8.000 ευρώ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (26/6 – 02/7)

Οι διοικητικές αλλαγές στην ΤΙΤΑΝ, η συνέντευξη Κ. Χατζηδάκη στο BD και η παρέμβαση του Προέδρου της ΡΑΕ ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/06-18/06)

Ο ξενοδόχος που πέτυχε να κατατροπώσει το Δημόσιο, οι απώλειες κερδών των μεγάλων ονομάτων του τεχνολογικού κλάδου και η σημασία της νέας bear market ήταν τα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/06-11/06)

Οι εξελίξεις στην ενέργεια με αντικατάσταση των παλιών μετρητών της ΔΕΗ από «έξυπνους», η ανάκαμψη των κατασκευών, η υψηλή κερδοφορία της Motor Oil και η ολική επαναφορά της Creta Farms ήταν ανάμεσα στα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την εβδομάδα που πέρασε.