ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Papatsas-Nikolaos-EFA-Group
Φωτο: EFA Group

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/10-19/11)

Η συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας, οι επενδύσεις σε κατοικίες στην Ομόνοια και οι αλλαγές στα διόδια της Αττικής Οδού ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.

Η συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας, Ν. Παπατσά, στο BD, οι επενδύσεις σε κατοικίες στην Ομόνοια, τα φθηνότερα διόδια στην Αττική Οδό μετά την νέα σύμβαση παραχώρησης και η νέα αναπτυξιακή στρατηγική των εγχώριων τραπεζών μετά από μεγάλο διάστημα αποεπένδυσης και συρρίκνωσης ήταν ανάμεσα στα θέματα που ανέδειξαν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας μας την προηγούμενη εβδομάδα..

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 13/11-19/11 ήταν:

1. Ν. Παπάτσας στο BD: Πώς θα αναπτυχθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία, 13/11/2022

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας μιλά για τον ρόλο των ελληνικών εταιρειών στα εξοπλιστικά προγράμματα, τον σχεδιασμό που απαιτείται για την ανάπτυξή τους και τη συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Νέες κατοικίες στην Ομόνοια: Η αρχή θα γίνει από το παλιό Μινιόν, 14/11/2022

Αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του εμβληματικού κτηρίου από την Dimand και στον σχεδιασμό έχει περιληφθεί η κατασκευή κατοικιών. Κορεσμένο από ξενοδοχεία πλέον το κέντρο της Αθήνας, στροφή των επενδύσεων σε κατοικίες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

minion

 

3. Φθηνότερα διόδια στην Αττική Οδό με τη νέα σύμβαση παραχώρησης, 14/11/2022

Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση για μεταβλητό διόδιο με αύξηση στα 3,5 ευρώ για τις ώρες αιχμής και θα το μειώσει σε 2,5 - 2,6 ευρώ από 2,8 ευρώ σήμερα, προσβλέποντας σε πολιτικά οφέλη. Πολύ σύντομα θα λάβουν τη νέα σύμβαση οι διεκδικητές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Πώς «χτίζουν» το νέο αναπτυξιακό στόρι για την επόμενη 3ετία οι τράπεζες, 15/11/2022

Στην αντεπίθεση οι τράπεζες μετά από μια δεκαετία βίαιης συρρίκνωσης και αποεπένδυσης. Το «στοίχημα» της Τρ. Πειραιώς - Natech, η Εθνική στην Epsilonet και οι εξαγορές που ετοιμάζουν Eurobank και Alpha Bank στην ΝΑ Ευρώπη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

trapezes-banks

 

5. Γιατί πέρασαν στην Βlantyre τα δάνεια της Τρ. Πειραιώς στη MIG, 16/11/2022

Η Blantyre καλείται να ανακτήσει για λογαριασμό της τράπεζας τα δάνεια που έχει χορηγήσει στη MIG με την πώληση των περιουσιακών στοιχείων που έχουν απομείνει στην άλλοτε κραταιά εταιρεία συμμετοχών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Καφές σε φακελάκι τσαγιού: Καινοτομία από τον ιδρυτή της Coffeway, 18/11/2022

Άρχισε να διατίθεται μέσα από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ το νέο προϊόν καφέ που ανέπτυξε ο Γιάννης Μπενόπουλος. Η διαδρομή από την αλυσίδα καταστημάτων στην παραγωγή καφέ για τα σούπερ μάρκετ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. AirBnB: Όταν οι ξενοδόχοι, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, κυνηγούν φαντάσματα, 16/11/2022

Μια άλλη ματιά στη μελέτη που καταπιάνεται με τα δεινά που υποτίθεται ότι προκαλεί η βραχυχρόνια μίσθωση και η οποία παρουσιάστηκε στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Εξωτικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για σωματική και πνευματική ανάταση, 13/11/2022

Νέες υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες σε μέρη που εμπνέουν συνδυάζονται με τις πιο απολαυστικές θεραπείες σπα, για τα πιο χαλαρωτικά ταξίδια της εορταστικής περιόδου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Το «χρυσό» τρίμηνο για τη Cenergy και οι νέες μεγάλες επενδύσεις, 18/11/2022

Οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 9μηνο το 1 δισ. ευρώ και τα EBITDA προσέγγισαν τα 95 εκατ. ευρώ. Ισχυρή ζήτηση υποβρυχίων καλωδίων, κέρδη και από τους σωλήνες χάλυβα. Τα τέσσερα επενδυτικά σχέδια που «μεγαλώνουν» τον όμιλο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Αρνητικό ρεκόρ στην ιδιοκατοίκηση, ράλι στα ενοίκια κατοικιών, 15/11/2022

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, όσο και ήταν και το 2017 εν μέσω κρίσης, έπεσε το ποσοστό ιδιοκατοίκησης το 2021. «Χάθηκαν» πάνω από 80.000 τα ιδιόκτητα σπίτια μέσα σε δύο χρόνια. Εξαιρετικά υψηλές οι τιμές για ενοικίαση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Beinoglou-Orphee-Logistics
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (05/03 - 11/03)

Η εξαγορά της Ορφέας Βεϊνόγλου, το χρηματιστήριο μετά το δυστύχημα στα Τέμπτη και η κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/01-21/01)

Η τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και η αγορά ακινήτων και πώς η εφορία θα «σκανάρει» το 2023 τα περιουσιακά στοιχεία ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 08/01- 14/01)

Οι «μάχες» στην κινητή τηλεφωνία, τα τεράστια ποσά που επενδύει ο όμιλος HIG στη χώρα μας και η συνέντευξη του Ερρίκου Αρώνες για την αγορά ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.