ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 22 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily τη χρονιά που μας πέρασε

Ποια ήταν τα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του Business Daily την περασμένη χρονιά. Θέματα ενέργειας, τραπεζών και επιχειρήσεων κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Θέματα ενέργειας, τραπεζών και επιχειρήσεων ήταν αυτά που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του Business Daily την περασμένη χρονιά. Οι επιδοτήσεις φωτοβολταϊκών, ένας πρότυπος ελαιώνας που δημιουργήθηκε σε μια ερημοποιημένη έκταση, η νέα Nova και οι τίτλοι τέλους στο brand της Wind, οι διοικητικές αλλαγές στην Attica Bank και ο «πόλεμος» στις τηλεπικοινωνίες ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων της ιστοσελίδας μας το 2022

Αναλυτικά τα 22 πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily για το 2022 ήταν:

1. «Απογειώνονται» τα μικρά φωτοβολταϊκά: Επιδότηση έως 60% σε 100.000 νοικοκυριά, 30/10/2022

Ενεργοποιείται τα τρία μεγάλα προγράμματα που θα μετατρέψουν 100.000 νοικοκυριά και 150.000 επιχειρήσεις και αγρότες σε παραγωγούς ενέργειας. Τι προβλέπει η τροπολογία που ψηφίζεται στη Βουλή. Διασφαλίζεται χώρος για σύνδεση στο δίκτυο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Πρότυπος ελαιώνας και λάδι με βραβεία σε έκταση που είχε ερημοποιηθεί, 16/10/2022

Πώς η εταιρεία Ol-eve μεταμόρφωσε μια περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως ερημοποιημένη σε ένα κτήμα με 40.000 ελαιόδεντρα και 10.000 άλλα δέντρα. Το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο και οι διεθνείς βραβεύσεις του ελαιόλαδου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Sigri-Lesvos-Oleve

 

3. Η γέννηση της «νέας» Nova και οι... τίτλοι τέλους στο brand της Wind, 20/01/2022

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στη μεγάλη συγχώνευση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Η νέα διοικητική ομάδα, η εμπορική πολιτική, το δίκτυο οπτικής ίνας και η πιθανή συνεργασία με ΔΕΗ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank αναλαμβάνει η Ελένη Βρεττού, 16/08/2022

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Business Daily η σχετική συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί. Η κα Βρεττού είναι από τις πρώτες γυναίκες που αναλαμβάνουν θέση διευθύνουσας συμβούλου ελληνικής τράπεζας και η νεότερη ηλικιακά CEO του κλάδου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. «Πόλεμος» στις τηλεπικοινωνίες για τις διπλάσιες ταχύτητες του ΟΤΕ, 02/02/2022

Σε συμπίεση των περιθωρίων κέρδους τους από τον κυρίαρχο «παίκτη» της αγοράς οδηγεί το σχέδιο του ΟΤΕ για διπλασιασμό ταχυτήτων, υποστηρίζουν οι εναλλακτικοί πάροχοι. Κρίσιμες αποφάσεις από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Αναβρασμός στο εμπόριο για τη Skroutz: Τι είπαν στην Επ. Ανταγωνισμού, 03/11/2022

Προβληματίζουν μεγάλο αριθμό λιανοπωλητών οι μεγάλες αυξήσεις στις χρεώσεις της κυρίαρχης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου και η πολύ ισχυρή θέση της στην αγορά. Τι αναφέρει η κλαδική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

skroutz

 

7. Πώς θα «κλειδώνει» επιδότηση 60% για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, 20/11/2022

Κλειδί για την παροχή του υψηλού ποσοστού επιδότησης από το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ θα είναι η εγκατάσταση αποθηκευτικών συστημάτων. Τι δείχνουν οι υπολογισμοί για το όφελος που θα έχει ένα νοικοκυριό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Έρχεται αύξηση μισθών στο Δημόσιο, τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης, 28/05/2022

Από το 2023 καταργείται η εισφορά και για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Παίρνουν «μπόνους» 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο, με τη μορφή μειωμένης παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Ξέσπασε αναταραχή στο χονδρεμπόριο, στήνει δικό της δίκτυο η Mondelez, 30/05/2022

Μετά την Tasty και την Chipita και η Mondelez, αλλά ενδεχομένως και η ΙΟΝ ετοιμάζονται να στήσουν δικό τους δίκτυο πωλήσεων. Βαρύ πλήγμα σε μεγάλο αριθμό χονδρεμπόρων, απειλή ακόμη και για «λουκέτα». Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Με τεχνολογία από την Παιανία το νέο υπερόπλο για τους Ουκρανούς, 12/10/2022

H Γερμανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας IRIS-T το οποίο κατασκευάζεται από τη γερμανική Diehl Defence. Oι ηλεκτρονικές μονάδες του συστήματος παράγονται στην Παιανία από την Intracom Defence. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

11. Η μετατροπή της Intracom σε fund και η διαδοχή του Σωκράτη Κόκκαλη, 11/07/2022

Οι διαδοχικές συμφωνίες για πώληση θυγατρικών, τα σενάρια αξιοποίησης της Intracom Defence, τα μετρητά ύψους 270 εκατ. ευρώ στο ταμείο της εισηγμένης και ο ρόλος του Ντίνου Κόκκαλη στο νέο εγχείρημα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

12. Παρέμβαση Θεσμών για τους πλειστηριασμούς, κινητοποίηση στην κυβέρνηση, 26/10/2022

Οι Θεσμοί ζήτησαν στοιχεία από τους servicers για τις επιπτώσεις σε εισπράξεις – ρυθμίσεις. Θέλει λύση η κυβέρνηση, ανησυχεί για επιπτώσεις σε «Ηρακλή», τράπεζες και επενδυτική βαθμίδα. Πιέσεις για άμεση εξέταση του προβλήματος από τον Άρειο Πάγο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

13. Αττική Οδός: Οι εισπράξεις των 3 δισ. και το χάος στη χιονοθύελλα, 25/01/2022

Ξεπέρασαν τα 770 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας τα τελευταία 15 χρόνια. Παρά την πολυδάπανη λειτουργία του οδικού άξονα, χθες βυθίσθηκε στο χάος από την κακοκαιρία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

14. Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας, 19/10/2022

Με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και ασφαλιστικών βοηθημάτων απειλούνται όλοι οι φορολογούμενοι με χρέη πάνω από 500 ευρώ για διάστημα που ξεπερνά τους τρεις μήνες. Ποιες είναι οι εξαιρέσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

15. Έρχονται επιδοτήσεις σε νέους για στέγη, λείπουν οι κατάλληλες κατοικίες, 16/09/2022

Με 10.000 επιδοτούμενα στεγαστικά για σπίτια αξίας έως 150.000 ευρώ επιδιώκει η κυβέρνηση να ανακουφίσει το στεγαστικό πρόβλημα των νέων, αλλά στην αγορά η προσφορά κατάλληλων ακινήτων είναι περιορισμένη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακίνητα, Real Estate

 

16. Ο ξενοδόχος που κατατρόπωσε το γκουβέρνο με τη «χρυσή» αποζημίωση των 673 εκατ., 12/06/2022

Πώς το Δημόσιο απέρριψε ως ασύμφορο συμβιβασμό ύψους 85 εκατ. και βρέθηκε να οφείλει στον όμιλο Μαντωνανάκη το 8πλάσιο ποσό. Η εμπλοκή των τραπεζών και το μπαράζ των δικαστικών αποφάσεων που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία τους στον υπουργό Δικαιοσύνης και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

17. Τέλεια καταιγίδα... ζημιών από το γάλα: Χάνουν βιομηχανίες και παραγωγοί, 01/09/2022

Πρωτοφανής πίεση στη γαλακτοβιομηχανία από την εκτίναξη όλων των στοιχείων κόστους, την ώρα που η κατανάλωση συμπιέζεται διαρκώς. Χαμένοι και οι κτηνοτρόφοι από την τεράστια αύξηση στο κόστος των ζωοτροφών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

18. Grace gin: Το ελληνικό ποτό που άρχισε να κατακτά τις ξένες αγορές, 31/07/2022

Το Grace gin είναι ένα αλκοολούχο ποτό υψηλής ποιοτικής στάθμης, που παράγεται στην Εύβοια και ενσωματώνει 13 ελληνικά βοτανικά στοιχεία. Έχει αποσπάσει διεθνές βραβείο και εξάγεται ήδη σε έντεκα χώρες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Grace-gin

 

19. Ο «θησαυρός» στα ορυχεία της ΛΑΡΚΟ: Νικέλιο και κοβάλτιο για μπαταρίες, 31/10/2022

Μια επένδυση στην υδρομεταλλουργία, της τάξης των 200 εκατ. δολ., μπορεί να βάλει τη ΛΑΡΚΟ στο παγκόσμιο παιχνίδι του καθαρού νικελίου και κοβαλτίου για μπαταρίες αυτοκινήτων και να φέρει μεγάλα κέρδη στο μέλλον από τα ελληνικά κοιτάσματα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

20. Οι βασιλιάδες των μερισμάτων: Ποιες εισηγμένες πλήρωσαν τους μετόχους, 25/11/2022

Στις 62 ανέρχονται οι εισηγμένες που προχώρησαν σε διανομές στους μετόχους τους, ενώ 25 εισηγμένες έχουν μερισματική απόδοση 5% και άνω, 35 μετοχές έχουν μερισματική απόδοση άνω του 4% και 42 έχουν απόδοση άνω του 3%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

dividend

 

21. Πώς απαντούν Cosmote - Nova στους ξένους κολοσσούς της τηλεόρασης, 12/02/2022

Οι δύο ισχυροί παίκτες της ελληνικής αγοράς ενισχύουν το περιεχόμενό τους για να σταματήσουν την αύξηση διείσδυσης από Netflix, Disney και HBO. Άνισος ανταγωνισμός από ξένες πλατφόρμες που δεν πληρώνουν φόρους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

22. Το ράλι του πετρελαίου και το come back των ΕΛΠΕ και της Motor Oil, 15/03/22

Ο κλάδος των διυλιστηρίων βγαίνει ωφελημένος από την τρέχουσα συγκυρία, καθώς διαθέτει μεγάλα αποθέματα αργού πετρελαίου και προϊόντων, τα οποία αποτιμώνται με βάση τις πολύ υψηλές τρέχουσες τιμές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-F-4 PHANTOM
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (06/07-12/07)

Η απόσυρση των F-4 Phantom από την Αεροπορία, η Εφορία που δεν φορολογεί εκατομμυριούχους από τα crypto και τα οφέλη από τα πακέτα «όλα σε ένα» στις τηλεπικοινωνίες ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
businessdaily-naypigeia-salaminas-Island
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (29/06-05/07)

Το πώς τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας κέρδισαν την εμπιστοσύνη Γάλλων και Αμερικανών, το ηλεκτρονικό μητρώο για τα έργα οπτικών ινών και η εταιρεία για την επόμενη μέρα της ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
TUV HELLAS
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (15/06-21/06)

Η αδυναμία της TUV Hellas να βρει προσωπικό, ο διπλασιασμός που φαίνεται να έρχεται στην παραγωγή ελαιόλαδου και η τράπεζα που εντυπωσίασε τον Στουρνάρα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του BD.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (08/06-14/06)

Τα ονόματα στο μπλοκ του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό, η εποχή Κ. Νεμπή στον ΟΤΕ, η πορεία της αποκατάστασης του ΟΑΚΑ και η εξαγορά της Tέρνα Ενεργειακή ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (01/06-07/06)

Η βιομηχανία από το Κιλκίς που έγινε παγκόσμια δύναμη στην κεραμουργία, τα επιτεύγματα του Γ. Προβόπουλου στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και το πέρασμα του εργοστασίου της ΘΕΣγάλα στην οικογένεια Καντώνια ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων.