ΓΔ: 1045.84 1.47% Τζίρος: 66.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 08/01- 14/01)

Οι «μάχες» στην κινητή τηλεφωνία, τα τεράστια ποσά που επενδύει ο όμιλος HIG στη χώρα μας και η συνέντευξη του Ερρίκου Αρώνες για την αγορά ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ εταιρειών τηλεφωνίας μέσω πακέτων απεριόριστου χρόνου ομιλίας, οι μεγάλες επενδύσεις του αμερικανικού ομίλου HIG στην Ελλάδα και η συνέντευξη του CEO της Hellenic Properties, Ερ. Αρώνες, για την ελληνική αγορά ακινήτων ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 08/01-14/01 ήταν:

1. Ο πόλεμος του… unlimited στην κινητή: Ποια είναι η φθηνότερη εταιρεία, 13/01/2022

Στα πακέτα απεριόριστου χρόνου ομιλίας και δεδομένων μετατοπίζεται ο ανταγωνισμός, με τη Nova να έχει πλέον το φθηνότερο πακέτο, τη Vodafone να ακολουθεί και τον ΟΤΕ να έχει την υψηλότερη χρέωση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Γιατί οι Αμερικανοί της ΗΙG «σκουπίζουν» ξενοδοχεία και logistics, 11/01/2022

Έχουν ήδη αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. ευρώ και στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια θα επενδύσουν επιπλέον 500 εκατ. ευρώ. Το project-μαμούθ στον Ασπρόπυργο, η κόντρα με Κυπριώτη και ο «γάμος» με την Ορφέας Βεϊνόγλου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Ερ. Αρώνες στο BD: Αλλάζει η τάση τιμών στην ελληνική αγορά ακινήτων, 09/01/2022

Ο CEO της εταιρείας ακινήτων Hellenic Properties υπογραμμίζει ότι οδεύουμε σε «αγορά αγοραστών», αλλά οι πωλητές ακόμη δεν φαίνεται να το έχουν καταλάβει. Πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας τα προσιτά, πράσινα κτήρια γραφείων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

aegean

 

4. Aegean: Έτοιμη για... απογείωση η μετοχή, «βαρίδι» τα warrants του κράτους, 11/01/2022

Παρά την κερδοφορία που ξεπερνά ήδη τα επίπεδα προ πανδημίας, η μετοχή «πετά» χαμηλότερα από τις ευρωπαϊκές. Μέσα στο 2023 η εξαγορά των warrants του κράτους με τίμημα που συνδέεται με τη χρηματιστηριακή τιμή. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Στην Αθήνα οι Ισραηλινοί του Iron Dome για την Intracom Defense, 11/01/2023

Η κρατική Israel Aerospace Industries, κατασκευάστρια του συστήματος αεράμυνας του Ισραήλ, επισημοποιεί το ενδιαφέρον της για τη θυγατρική αμυντική βιομηχανία της Intracom. Στην κούρσα διεκδίκησης παραμένουν οι Γάλλοι της MBDA. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Αποκαλυπτήρια της Intracom Properties: Η νέα θυγατρική στο real estate, 09/01/2022

H εταιρεία θα προικοδοτηθεί από τη μητρική με έξι επενδυτικά ακίνητα συνολικής επιφάνειας κτηρίων 41.327 τ.μ. σε συνολική επιφάνεια γης 88,5 στρεμμάτων. Δεν αποκλείεται μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ και εισαγωγή στο ΧΑ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Ελπίδες για «January effect» στις αγορές, σε τροχιά υπέρβασης το ΧΑ, 09/01/2022

Τα καλά νέα από πληθωρισμό - επιτόκια σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενισχύουν το σενάριο ανόδου τον πρώτο μήνα του έτους. Το ΧΑ καλείται να επιβεβαιώσει τις υπερβάσεις της περασμένης εβδομάδας και να «δέσει» τις 950 – 955 μονάδες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Πιο κοντά στη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2022 Eurobank και Εθνική, 10/01/2022

Θα είναι η πρώτη διανομή μερίσματος από εγχώρια τράπεζα μετά από 14 χρόνια. Στη διανομή μερίσματος για την εφετινή χρήση στοχεύουν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Αλλαγή κλίματος στην ευρωπαϊκή εποπτική αρχή. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. «Χρυσό» deal 500 εκατ. για τη Μάρμαρα Παυλίδης: Πώς πέρασε στο fund ECM, 14/01/2022

Το κυπριακό fund εξαγόρασε τη βιομηχανία που κυριαρχεί στο λευκό μάρμαρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί τα τρία αδέρφια Παυλίδη αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Θαύμα ανάπτυξης στον τουρισμό ως το 2032 με εντυπωσιακή ετήσια αύξηση, 08/01/2022

Η εταιρεία οικονομικών προβλέψεων FMI εκτιμά ότι η αξία της ελληνικής αγοράς τουρισμού θα αυξάνεται με μέσο ρυθμό 7,5% ετησίως την επόμενη δεκαετία και θα υπερδιπλασιαστεί, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης 5%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Beinoglou-Orphee-Logistics
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (05/03 - 11/03)

Η εξαγορά της Ορφέας Βεϊνόγλου, το χρηματιστήριο μετά το δυστύχημα στα Τέμπτη και η κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/01-21/01)

Η τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και η αγορά ακινήτων και πώς η εφορία θα «σκανάρει» το 2023 τα περιουσιακά στοιχεία ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (11/12- 17/12)

Η απειλή της κυβέρνησης για έκτακτο φόρο στα τραπεζικά κέρδη, τα επιτυχημένα drones της ελληνικής εταιρείας Altus και η αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων της «Ήπειρος» ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.