ΓΔ: 1222.35 -1.12% Τζίρος: 40.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:25:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
Φωτο: ONEX

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/02-25/02)

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επενδύει η αμερικανική τράπεζα DFC στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο «πόλεμος» των cola και τα έργα ΑΠΕ που μένουν μετέωρα ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.

Τα 102 εκατ. δολάρια που τοποθετούν οι ΗΠΑ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι τρόποι με τους οποίους προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό μικρότερων brands αναψυκτικών η Coca Cola, τα έργα ΑΠΕ που επί 17 μήνες παραμένουν μετέωρα, η σύγκρουση βιομηχανιών και κτηνοτρόφων για την τιμή του γάλακτος και οι επιπλέον κωδικοί που θα ζητούν οι τράπεζες για τις συναλλαγές του e banking ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο δημοφιλή θέματα της ιστοσελίδας την εβδομάδα 19/02 έως 25/02 ήταν:

1. Γιατί οι Αμερικανοί τοποθετούν 102 εκατ. στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, 20/02/2023

Η αμερικανική αναπτυξιακή τράπεζα DFC δεσμεύεται για σημαντική χρηματοδότηση στα ναυπηγεία, προσβλέποντας στην υποστήριξη των πλοίων που μεταφέρουν LNG από τις ΗΠΑ και των καραβιών του 6ου Στόλου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2.  Σε νέα φάση ο «πόλεμος των cola» με ισχυρή επίθεση της Coca Cola 3Ε, 21/02/2023

Με ακριβή διαφημιστική εκστρατεία, ο κυρίαρχος παίκτης της αγοράς αναψυκτικών επιχειρεί να αναχαιτίσει τον ανταγωνισμό από τους μικρότερους. Μεγάλες εκπτώσεις προσφέρει συνεργαζόμενος χονδρέμπορος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Πώς έμεινε μετέωρη η ανάπτυξη των ΑΠΕ: Τέλειο βραχυκύκλωμα στα δίκτυα, 19/02/2023

Έργα ΑΠΕ με ισχύ που αντιστοιχεί στο ένα δέκατο της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα περιμένουν έως και 17 μήνες για να συνδεθούν στο δίκτυο από τον ΔΕΔΔΗΕ. Πώς το έλλειμμα στα δίκτυα εμποδίζει την πράσινη ενέργεια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

giaourti-yogurt-galaktokomika-trofima

 

4. Στα... χαρακώματα βιομηχανίες - κτηνοτρόφοι για τις τιμές του γάλακτος, 20/02/2023

Άρχισε με αργούς ρυθμούς η πτώση της τιμής αγελαδινού γάλακτος σε Ευρώπη και Ελλάδα. Γιατί παραμένει στα ύψη η τιμή του πρόβειου και πώς οι βιομηχανίες θα επιδιώξουν μείωση. Με ετήσιο ρυθμό 25% οι αυξήσεις στα γαλακτοκομικά. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Τράπεζες: Πρόσθετοι κωδικοί στο e-banking, πιο δύσκολη η καθημερινότητα, 21/02/2023

Οι τράπεζες θα ζητούν και δεύτερο κωδικό για την ολοκλήρωση μιας ηλεκτρονικής συναλλαγής με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και τον περιορισμό του phishing. Τι αλλάζει με τον νέο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

OTE, Cosmote

 

6. Πώς είδαν οι αναλυτές τα μεγέθη του ΟΤΕ, τα σημεία που προβληματίζουν, 23/02/2023

Η μείωση του συνολικού ποσού για τους μετόχους αλλά και οι δυσκολίες για τη θυγατρική εταιρεία στη Ρουμανία αποτελούν δύο στοιχεία που «βαραίνουν» τη συνολική εικόνα των μεγεθών του ομίλου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Ιστορίες με... δράκους για πλειστηριασμούς: Τα 700.000 σπίτια και τα 58 δισ., 19/02/2023

Τα 700.000 σπίτια που κινδυνεύουν να «βγουν στο σφυρί», αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι περισσότερα από 60.000 και το μυθικό ποσό των υποτιθέμενων χαμένων εσόδων του Δημοσίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets

 

8. Το ράλι της αναβάθμισης στο χρηματιστήριο και η διόρθωση που... δεν έρχεται, 20/02/2023

Τα ξένα funds που προεξοφλούν το investment grade και η ανέλπιστα ισχυρή δυναμική με κέρδη 7,8% για τον Γενικό Δείκτη και σχεδόν 12% για τον τραπεζικό τον Φεβρουάριο. Το «μήνυμα» από τα CDS. Τι λένε οι αναλυτές Ηλ. Ζαχαράκης και Μ. Χατζηδάκης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Οι μεγάλες προσδοκίες της αγοράς από τις νέες ανακοινώσεις των τραπεζών, 24/02/2023

Αποτελέσματα και guidance για το 2023 δημοσιεύουν οι τράπεζες από σήμερα, αρχής γενομένης από την Πειραιώς. Ανεβαίνει στο 3,75% η εκτίμηση για το επιτόκιο της ΕΚΤ, ενισχύονται οι προβλέψεις για τα έσοδα τόκων στην Ελλάδα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ote-cosmote

 

10. Τι θα μοιράζει στους μετόχους του ο ΟΤΕ, αλλαγή πορείας για τη Ρουμανία, 24/02/2023

Γιατί μειώθηκαν φέτος η διανομή μερίσματος και οι αγορές μετοχών, πώς θα γίνονται οι υπολογισμοί στο εξής. Ο αιφνιδιασμός της αγοράς και οι εξηγήσεις της διοίκησης. Για πρώτη φορά δεν αποκλείστηκε η πώληση της Telekom Romania. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/05-28/05)

Τα νέα καταστήματα από τις αλυσίδες Pepco, Sinsay, και LC Waikiki, η μεγάλη αύξηση των τιμών της βρώσιμης ελιάς και το deal για την εξαγορά της Unison από τη Mytilineos, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (14/05-20/05)

Το διαζύγιο της Motor Oil με την ΑΒ Βασιλόπουλος, το «βουνό» από ζημιές που φτάνουν τα 107,5 ευρώ για τον όμιλο Public και το μέλλον της ΜIG χωρίς την Attica ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/04-06/05)

Ο «πόλεμος» τιμών που φαίνεται να αρχίζουν οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, οι μισθοί στους βασικούς κλάδους απασχόλησης της Ελλάδας και τα μεγάλα χρηματικά αποθέματα της «Καρέλιας» ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (23/04- 29/04)

Η μείωση τιμών στα γαλακτοκομικά, τα 150 εκατ. ευρώ που επενδύει η Inalan, η πτώση των τιμών του ρεύματος κατά 80% και η αύξηση των τιμών των κατοικιών σε περιοχές του προγράμματος «Σπίτι μου», ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 16/04 - 22/04)

Οι μετοχές που δεν ακολούθησαν το ράλι στο ΧΑ, τα μερίσματα που αναμένεται να μοιράσουν οι εισηγμένες εταιρείες μέσα στο έτος και οι τοποθετήσεις από ξένους επενδυτές στο χρηματιστήριο ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/04-15/04)

Η απόφαση να χάσει το Υπερταμείο τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ, οι εντυπωσιακές επιδόσεις από τις εξαγωγές του ελληνικού λαδιού και οι στολές της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων για την ΕΛΑΣ και τον στρατό της Γερμανίας, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.