ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Beinoglou-Orphee-Logistics
Φωτο: Orphee Beinoglou

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (05/03 - 11/03)

Η εξαγορά της Ορφέας Βεϊνόγλου, το χρηματιστήριο μετά το δυστύχημα στα Τέμπτη και η κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μεγάλο deal στον κλάδο των logistics με το 80% της Ορφέας Βεϊνόγλου να περνάει στην HIG, η κρισιμότητα των επόμενων δημοσκοπήσεων για την πορεία του Χρηματιστηρίου, η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τι αυτό συνεπάγεται, οι νέοι στόχοι της Attica Group μετά τη συμφωνία με την ΑΝΕΚ και τα κίνητρα για τα φωτοβολταϊκά στέγης σε πολυκατοικίες ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο δημοφιλή θέματα της ιστοσελίδας την εβδομάδα 05/03 έως 11/03 ήταν:

1. Μεγάλο deal στα logistics: Στην HIG το 80% της Ορφέας Βεϊνόγλου, 7/3/2023

Το αμερικανικό fund με την απόκτηση του leader του κλάδου ανεβάζει το μερίδιο αγοράς στα logistics στο 18%. Επενδύσεις για το «πρασίνισμα» του στόλου φορτηγών της Βεϊνόγλου και την επέκταση των αποθηκών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Η διόρθωση στο ΧΑ, οι στηρίξεις, οι αγορές στα χαμηλά και... τα γκάλοπ, 07/03/2023

Θεμιτή η διόρθωση -4,50% σε τρεις συνεδριάσεις, θετικά μηνύματα από την αντίδραση των αγοραστών στο χαμηλό ημέρας. Γιατί είναι κρίσιμες για την αγορά οι επόμενες δημοσκοπήσεις, ποια είναι τα τεχνικά όρια όπου θα δοθούν οι «μάχες». Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Γιατί η SVB δεν είναι Lehman: Τι σημαίνει η νέα τραπεζική κατάρρευση, 11/03/2023

Πάνω από 150 δισ. δολ. χάθηκαν από τις κεφαλαιοποίησης των τραπεζών ΗΠΑ και Ευρώπης μέσα σε δύο συνεδριάσεις εξαιτίας της πρώτης κατάρρευσης σημαντικής τράπεζας από το 2008. Όμως, δεν πρόκειται για μια... «στιγμή Lehman». Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Attica-Group-Aero-Highspeed

 

4. Attica Group: Η αποτίμηση των 559 εκατ. και οι νέοι στόχοι με την ΑΝΕΚ, 06/03/2023

MIG και Πειραιώς είχαν δεχτεί προσφορά 300 εκατ., ενώ με τη μεταβίβαση στη Strix Holdings η αποτίμηση ανεβαίνει στα 559 εκατ. Το deal με την ΑΝΕΚ δημιουργεί την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου διεθνώς. Τι σημαίνει για τους μετόχους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Φωτοβολταϊκά στέγης: Ανοίγει ο δρόμος για εγκατάσταση σε πολυκατοικίες, 07/03/2023

Πώς δίνει ώθηση το υπουργείο Ενέργειας με νέες ρυθμίσεις στην εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πολυκατοικίες μέσω ιδιωτικής συμφωνίας μεταξύ ιδιοκτητών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Ελλάδα: Ένα κράτος φέουδο κομμάτων, συντεχνιών και συμφερόντων, 05/03/2023

Οι επαναλαμβανόμενες συστημικές αστοχίες του κρατικού μηχανισμού, η κατάρρευση της κυβερνητικής αυταπάτης περί αποτελεσματικότητας, η πόλωση και η αδυναμία συνεννόησης του πολιτικού προσωπικού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Το Σαββατοκύριακο των αποφάσεων και οι δημοσκοπήσεις μετά τα Τέμπη, 09/03/2023

«Κλειδώνουν» οι νέες ημερομηνίες των εκλογών, τον Μάιο και στις αρχές Ιουλίου. Έντονη ανησυχία από τις πρώτες μετρήσεις που δείχνουν σοβαρή υποχώρηση της ΝΔ. Δύσκολη η αυτοδυναμία, σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Πέφτουν... βροχή οι ανώνυμες καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, 10/03/2023

Πληροφοριοδότες αξιοποιούν τις δύο ειδικές πλατφόρμες για να καταγγείλουν παραβάσεις της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό. Ανοίγει 68 έρευνες η Επιτροπή με βάση τις καταγγελίες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Eurobank: Το κυνήγι της αποδοτικότητας, η έξοδος από Σερβία και το μέρισμα, 08/03/2023

Ο όμιλος εγκαταλείπει τη χαμηλής απόδοσης σερβική αγορά, μετακινώντας κεφάλαια σε πιο αποδοτικές αγορές - δραστηριότητες. Αύριο τα αποτελέσματα του 2022. Δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα το «πράσινο φως» του SSM για μέρισμα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.
 

 

10. Ο τουρισμός απογειώνει τη ζήτηση για καταστήματα στο ιστορικό κέντρο, 10/03/2023

Ακόμη και γειτονιές με παραδοσιακά υψηλή ζήτηση, όπως το Κολωνάκι, έχουν πλέον άδεια καταστήματα. Αυξημένη ζήτηση και ενοίκια για τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που «μαγνητίζει» τον τουρισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/01-21/01)

Η τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και η αγορά ακινήτων και πώς η εφορία θα «σκανάρει» το 2023 τα περιουσιακά στοιχεία ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 08/01- 14/01)

Οι «μάχες» στην κινητή τηλεφωνία, τα τεράστια ποσά που επενδύει ο όμιλος HIG στη χώρα μας και η συνέντευξη του Ερρίκου Αρώνες για την αγορά ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.