ΓΔ: 1454.88 -1.14% Τζίρος: 55.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:22:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ethniki-Trapeza
Φωτο: Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει όσους θέλουν να αποκτήσουν την κατοικία τους

Με χαμηλή ίδια συμμετοχή που μπορεί να φτάσει το 10% της αξίας του ακινήτου, σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα χρόνια και μέγιστη διάρκεια δανείου τα 40 χρόνια, η Εθνική Τράπεζα διευκολύνει την απόκτηση στέγης από ζευγάρια και ενδιαφερόμενους έως 45 ετών.

Στοχεύοντας να ενισχυθεί η προσπάθεια νέων ζευγαριών να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και να ενισχυθεί η χαμηλή ζήτηση που καταγράφεται στα στεγαστικά δάνεια, η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε ένα νέο στεγαστικό πρόγραμμα με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους.

Σε μια εποχή όπου η απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση για τα νέα ζευγάρια, η Εθνική Τράπεζα αξιοποιώντας τη γνώση και εμπειρία δεκαετιών στα στεγαστικά δάνεια, θέλει να κάνει προσιτή την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

«Το πρώτο μου σπίτι» αποτελεί το νέο στεγαστικό δάνειο της Εθνικής Τράπεζας και έρχεται να καλύψει τις έντονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι για να αποκτήσουν μια πρώτη κατοικία. Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους έως 45 ετών και βασικό του χαρακτηριστικό αποτελεί ότι απαιτεί χαμηλότερη ίδια συμμετοχή, εκκινώντας από το 10% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ενώ το ποσοστό χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει έως και 90% για κατοικίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Το νέο στεγαστικό δάνειο της Εθνικής Τράπεζας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για τα πρώτα 3, 5, 10, 15, 20, 25 ή 30  χρόνια, μηδενικά έξοδα εξέτασης του αιτήματος δανείου, αλλά και συμπληρωματική χρηματοδότηση μέσω Προσωπικού Δανείου «Εξπρές» με προνομιακό επιτόκιο και μηδενικά έξοδα για κάλυψη των πρώτων εξόδων εγκατάστασης, Επιπλέον, οι υποψήφιοι δανειολήπτες μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους online, μέσω του NBG Internet Banking.

 

 

Ειδικότερα, οι όροι χρηματοδότησης και τα οφέλη του νέου στεγαστικού δανείου της Εθνικής Τράπεζας είναι:

  • δυνατότητα χαμηλής ίδιας συμμετοχής, που ξεκινάει από το 10% της εμπορικής αξίας, διαμορφώνοντας τη χρηματοδότηση από την τράπεζα έως το 90% της εμπορικής αξίας, για κατοικίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης (κατηγορίας τουλάχιστον Γ)
  • δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για τα πρώτα 3, 5, 10, 15, 20, 25 ή 30  χρόνια
  • απαλλαγή από τη δαπάνη εξέτασης του αιτήματος δανείου
  • δυνατότητα χορήγησης προσωπικού δανείου ΕΞΠΡΕΣ για την κάλυψη των πρόσθετων εξόδων που συνδέονται με την αγορά κατοικίας, με προνομιακό επιτόκιο και μηδενικά έξοδα.

Σημειώνεται ότι η  Εθνική Τράπεζα κατέχει ηγετική θέση στην αγορά στεγαστικών δανείων, όπως σημείωσε ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Retail Segments, Bank Analytics & Lending Products κ. Παντελής Μαραβέας πριν λίγες ημέρες στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ανέφερε ότι η Εθνική Τράπεζα κατάφερε να φτάσει σε μερίδιο αγοράς στεγαστικών δανείων της τάξης του 32% (δηλαδή, ένα στα τρία στεγαστικά δάνεια χορηγείται μέσω της Εθνικής Τράπεζας) μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Γεγονός που, σύμφωνα με το ίδιο, καταδεικνύει ότι «θέλουμε, μπορούμε και υποστηρίζουμε τα νοικοκυριά να ευημερούν».

https://www.nbg.gr/el/idiwtes/daneia/stegastika-daneia/daneia-akinitwn/to-prwto-mou-spiti-daneio-gia-agora-prwths-katoikias

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Εθνική Τράπεζα σε νέα εποχή: Με τον άνθρωπο πάντα στο επίκεντρο

Η ευελιξία, η συνεχής εξέλιξη και η έγκαιρη ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, είναι χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει κάθε οργανισμός σήμερα αλλά, πολύ περισσότερο, μία τράπεζα που διαδραματίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα και στο μέλλον των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Alpha Bank: Παρατείνεται το πρόγραμμα ανταμοιβής για συνεπείς δανειολήπτες

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Προγράμματος Ανταμοιβής για Συνεπείς Πελάτες Στεγαστικών Δανείων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την τράπεζα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου.