ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Με την Εθνική Τράπεζα, καλωσόρισε τη ζωή στο «Σπίτι σου»

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει νέους και νέες από 25 έως 39 ετών που επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και εμπλουτισμένη στεγαστική πρόταση.

Στήριξη στους νέους που θέλουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο για ένα δικό τους σπίτι προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης που ξεκινά από την επιλογή της κατοικίας και φτάνει μέχρι και τον εξοπλισμό της.

Από τον Απρίλιο, η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Σπίτι μου» που υλοποιείται στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αφορά στη χορήγηση συγχρηματοδοτούμενων χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων σε νέους/νέες και νέα ζευγάρια από 25 έως 39 ετών, ενώ παράλληλα προσφέρει και μια σειρά από προνόμια, όπως δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη, άμεση έκδοση πιστωτικής κάρτας και οφέλη για κάθε συνεπή αποπληρωμή των δόσεων.

Το Πρόγραμμα «Σπίτι μου» προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους και νέα ζευγάρια να λάβουν προνομιακή χρηματοδότηση έως €150.000 για απόκτηση πρώτης κατοικίας, έως 150 τ.μ., παλαιότητας τουλάχιστον 15 ετών κατά τον χρόνο αγοράς και εμπορικής αξίας έως €200.000. Ειδικότερα, δικαιούχοι του προγράμματος είναι άτομα ηλικίας, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση δανείου, από 25 έως 39 ετών, ή σύζυγοι ή πρόσωπα που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης, εφόσον ο ένας εκ των δύο είναι ηλικίας, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση δανείου, από είκοσι 25 έως 39 ετών, εφόσον πληρούνται οι ειδικότεροι όροι του Προγράμματος.

Η χρηματοδότηση παρέχεται άτοκη από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε ποσοστό 75%, μπορεί να φτάσει συνολικά έως το 90% της αξίας του συμβολαίου αγοράς και έχει διάρκεια έως 30 έτη. Το 100% της χρηματοδότησης παρέχεται με μηδενικό επιτόκιο (100% επιδοτούμενο από Δ.ΥΠ.Α.) σε τρίτεκνα και πολύτεκνα νέα ζευγάρια. Επιπλέον, το στεγαστικό δάνειο για νέους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπίτι μου» απαλλάσσεται της εισφοράς του Ν. 128/75 (0,12%) και έχει μηδενική εφάπαξ δαπάνη για έρευνα, έλεγχο αιτήματος και έγκριση δανείου.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι του προγράμματος ανέρχονται σε 10.000 νέους ή νέα ζευγάρια με κατώτατο εισοδηματικό όριο €10.000 και ανώτερο €16.000 για άγαμο και €24.000 οικογενειακό, προσαυξανόμενο κατά €3.000 για κάθε τέκνο.

Εκτός όμως από τα προνόμια αυτά, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επιπλέον σε όλους τους νέους δικαιούχους του Προγράμματος που θα την επιλέξουν για να λάβουν το στεγαστικό τους δάνειο:

  • προνομιακό επιτόκιο και μειωμένα έξοδα για το 25% του ποσού του δανείου που είναι έντοκο
  • προνομιακό επιτόκιο (μειωμένο κατά 2 μονάδες από το ισχύον) και μηδενικά έξοδα για το προσωπικό δάνειο ΕΞΠΡΕΣ ή/και επισκευαστικό δάνειο Εστία Ανακαίνιση, για κάλυψη των αυξημένων εξόδων που συνδέονται με την απόκτηση πρώτης κατοικίας
  • δυνατότητα άμεσης έκδοσης πιστωτικής κάρτας με όριο €1.500 χωρίς επιπλέον δικαιολογητικά
  • δωρεάν παροχή της ασφαλιστικής κάλυψης περιεχομένου για τον 1ο χρόνο σε κάθε νέα ασφάλιση κατοικίας για τους πελάτες που ταυτόχρονα θα ασφαλιστούν στο Ομαδικό Πρόγραμμα Ζωής Δανειοληπτών* καθώς και
  • διπλάσιους πόντους go4more για κάθε συνεπή αποπληρωμή της μηνιαίας δόσης.

Παράλληλα, για να δημιουργήσουν το σπίτι των ονείρων σας η Εθνική Τράπεζα προσφέρει:

  • 10% έκπτωση, στις μικρές και μεγάλες οικιακές συσκευές, στις τηλεοράσεις και τα συστήματα ήχου στα φυσικά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα Public και MediaMarkt και
  • 10% έκπτωση στα είδη υπνοδωματίου, στα καταστήματα ΙΚΕΑ και στο ΙΚΕΑ e-shop.

Η έκπτωση παρέχεται με τη μορφή ηλεκτρονικού κωδικού τον οποίο θα παραλάβετε μέσω e-mail ή Viber/SMS σε διάστημα 15 ημερών από την εκταμίευση του δανείου σας.

Επιπλέον, αν βρίσκεστε σε  διαδικασία αναζήτησης της κατοικίας που επιθυμείτε, επισκεφθείτε το site realestateonline.gr της Εθνικής Τράπεζας, όπου θα βρείτε μια ποικιλία διαθέσιμων ακινήτων κάθε τιμής και κατηγορίας. Εφόσον επιλέξετε την κατοικία σας από το realestateonline.gr, μπορείτε να επωφεληθείτε στο πλαίσιο της χρηματοδότησής σας από δωρεάν έξοδα νομικού και τεχνικού ελέγχου και γρηγορότερη εκταμίευση.

Το όνειρο του δικού σας σπιτιού είναι έτοιμο να γίνει πραγματικότητα με την Εθνική μας Τράπεζα και το Πρόγραμμα «Σπίτι μου». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας nbg.gr.

H υποστηριζόμενη χρηματοδότηση πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα «Σπίτι μου» που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. (ΕΑΤ) με πόρους που χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) dypa.gov.gr

 

*Τα ασφαλιστικά προγράμματα δημιουργήθηκαν από την Εθνική Ασφαλιστική και διανέμονται με τη διαμεσολάβηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10559 Αθήνα, Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 23790100, Α.Μ.Ε.Ε.Α.:311481. Η Εθνική Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως ασφαλιστικός πράκτορας, με αριθμό 1028. Τα στοιχεία του Ειδικού Μητρώου δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.) Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» (insuranceregistry.uhc.gr), μέσω του οποίου μπορεί να εξακριβωθεί η εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ethniki-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει όσους θέλουν να αποκτήσουν την κατοικία τους

Με χαμηλή ίδια συμμετοχή που μπορεί να φτάσει το 10% της αξίας του ακινήτου, σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα χρόνια και μέγιστη διάρκεια δανείου τα 40 χρόνια, η Εθνική Τράπεζα διευκολύνει την απόκτηση στέγης από ζευγάρια και ενδιαφερόμενους έως 45 ετών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαραβέας: Μέσω της Εθνικής Τράπεζας χορηγείται 1 στα 3 στεγαστικά δάνεια

Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, «τοποθετήσαμε τη δική μας πράσινη προσφορά στεγαστικών δανείων με βάση την ενεργειακή κλάση κάθε ακινήτου, αφού πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα με απτά αποτελέσματα». 
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Άνοιξε την πόρτα για το σπίτι που εσύ θέλεις με το Στεγαστικό Δάνειο Attica My Home

Το Attica My Home σάς καλύπτει για αγορά κατοικίας ή εργασίες ανέγερσης, αποπεράτωσης, επέκτασης ανακαίνισης ή επισκευής της κατοικίας σας, ή για αγορά οικοπέδου με σκοπό την ανέγερση κατοικίας
ethniki
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

«Εγγύηση για το Μέλλον»: Νέα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων από την Εθνική

Χρηματοδοτικές λύσεις για κάθε επιχειρηματική ανάγκη προσφέρουν τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων με την εγγύηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Pan-European Guarantee Fund, που δημιουργήθηκε για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης.