ΓΔ: 2639.95 0.13% Τζίρος: 296.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
πισίνα ξενοδοχείου πολυτελείας
Πολυτελές ξενοδοχείο - Φώτο: Shutterstock

Ηράκλειο: Ρεκόρ με 430 υποψηφίους στην Ημέρα Καριέρας Τουρισμού του kariera.gr

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε η Ημέρα Καριέρας Τουρισμού του kariera.gr στο Ηράκλειο Κρήτης, με 430 υποψήφιους να δίνουν το «παρών» στο Galaxy Hotel, αναδεικνύοντας τη δυναμική της τοπικής αγοράς στον τουρισμό.

Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου η Ημέρα Καριέρας Τουρισμού του kariera.gr στο Ηράκλειο Κρήτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Galaxy Hotel Iraklio, σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης, συγκεντρώνοντας συνολικά 430 υποψηφίους που αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στον τουριστικό κλάδο.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 20 εταιρείες του τουρισμού, προσφέροντας τη δυνατότητα σε νέους αποφοίτους αλλά και έμπειρους επαγγελματίες να συναντηθούν με εκπροσώπους της αγοράς εργασίας. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 4.400 ατομικές συνεντεύξεις, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέες συνεργασίες ενόψει της τουριστικής περιόδου του 2026.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα workshops και ομιλίες με θεματικές όπως η διαχείριση παραπόνων στον ξενοδοχειακό κλάδο, το employer branding και η παρασκευή long drinks. 

Μέσα από αυτές τις δράσεις, οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν πρακτικές συμβουλές για την ενίσχυση της επαγγελματικής τους εικόνας στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Ο Χρήστος Κουρούκλης, Head of Sales, HORECA στο kariera.gr, σημείωσε ότι η Ημέρα Καριέρας Τουρισμού στην Κρήτη σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της εκδήλωσης ως κομβικό σημείο συνάντησης για την αγορά εργασίας στον τουρισμό.

Platinum χορηγός της εκδήλωσης ήταν το One&Only Kéa Island. Ο Jerome Colson, Γενικός Διευθυντής του One&Only Kéa Island, επισήμανε τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των νέων επαγγελματιών, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον του τουρισμού διαγράφεται ιδιαίτερα θετικό.

Gold χορηγοί ήταν οι Bluegr Hotels & Resorts και Sani/Ikos Group.

Στις εταιρείες που συμμετείχαν περιλαμβάνονται οι: Aegeo Spas, Bluegr Hotels and Resorts, Daios Cove, Domes, Donkey Hotels & Resorts, Ella Resorts, Elounda Beach Hotel & Villas, FODELE BEACH & WATER PARK HOLIDAY RESORT / THE SYNTOPIA HOTEL, Metaxa Hospitality Group, Mitsis Group, NUMO Hotels & Resorts, One&Only Kéa Island, Phāea, ROYAL & IMPERIAL BELVEDERE, Sani/Ikos Group, Stella Hotels Collection Summer Escapes, SWOT ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, TROULIS ROYAL COLLECTION, TUI, Wavemaker Hospitality, ZEUS HOTELS ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ ΑΕ.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν τα μέσα money-tourism.gr, cretalive.gr, tourismtoday.gr, news.gtp.gr και tornosnews.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Η γαλλική αγορά ενδιαφέρεται για αυθεντικές εμπειρίες και off season τουρισμό

Ισχυρό ενδιαφέρον της γαλλικής αγοράς για εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο Ρέθυμνο καταγράφηκε στην έκθεση IFTM Top Resa, με έμφαση στην αυθεντικότητα, τις δραστηριότητες εκτός high season και την κρητική γαστρονομία.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Εκδηλώσεις δύο ημερών για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Ξενοδόχων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με εκδήλωση το Σάββατο στον Αδελιανό Κάμπο, με μουσική, χορό και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, προβάλλοντας την κρητική φιλοξενία.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέντρο ως «ευχαριστώ» σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του Ρεθύμνου

Στο Ρέθυμνο, επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, τιμώμενοι στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα «υιοθετούν» ένα δέντρο που θα φυτεύεται στην πόλη και θα συμβολίζει τους δεσμούς και τις αναμνήσεις τους με τον προορισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Κρήτη βουλιάζει από τουρίστες, όχι μετανάστες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη ειδικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών προς Κρήτη και ανακοίνωσε δομή προσωρινής φιλοξενίας στο Ηράκλειο, σημειώνοντας πως απαιτούνται υποδομές και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν στην Κρήτη έως 20 Οκτωβρίου με υψηλή πληρότητα

Ισχυρή παραμένει η δυναμική του τουρισμού στην Κρήτη με υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, ευνοϊκό καιρό και 1,67 εκατ. διεθνείς αεροπορικές θέσεις για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά ως τα μέσα Νοεμβρίου.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κρήτη μετατρέπεται σε κέντρο πολιτισμού και συνύπαρξης

Στην Κρήτη φιλοξενείται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών «Symposium International» με πάνω από 350 χορευτές από Ελλάδα και εξωτερικό, προβάλλοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός ενώνει λαούς και κουλτούρες μέσω μουσικής και χορού.