ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κτίριο Alpha Bank
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Ευνοϊκά δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω InvestEU

Η Alpha Bank και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων στηρίζουν την ελληνική επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας InvestEU.

Στην υπογραφή νέας στρατηγικής συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) προχώρησε η Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, τονώνοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο, εξωστρεφές  παραγωγικό μοντέλο.

Η συμφωνία εντάσσεται στην πρωτοβουλία InvestEU και προβλέπει νέα προνομιακά χρηματοδοτικά εργαλεία ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ, με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, για την ενίσχυση της ρευστότητας μικρών επιχειρήσεων και κοινωνικών σχημάτων και τη στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Alpha Bank διαθέτει: 

  • Μικροχρηματοδοτήσεις έως 50.000 ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις, μέσω του προγράμματος Microfinance, διευκολύνοντας την πρόσβαση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε κεφάλαια για ανάπτυξη και επέκταση της δραστηριότητάς τους. 
  • Εξειδικευμένα εργαλεία ρευστότητας για κοινωνικές επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος Social Entrepreneurship, στηρίζοντας δράσεις με ισχυρό κοινωνικό και  περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Με τη νέα αυτή συμφωνία, η Alpha Bank συνεχίζει να διοχετεύει ευρωπαϊκούς πόρους στην  πραγματική οικονομία, αποτελώντας σημείο αναφοράς στον τραπεζικό κλάδο για την προώθηση  της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτομίας. 

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης, επικεφαλής των επιχειρηματικών προϊόντων της Alpha Bank δήλωσε: «Η Alpha Bank συνεχίζει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διοχέτευση ευρωπαϊκών πόρων  στην πραγματική οικονομία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των ελληνικών  επιχειρήσεων. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο όραμα της Τράπεζας για τη δημιουργία  ενός ισχυρού, ανθεκτικού και βιώσιμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, όπου η  πρόσβαση στη χρηματοδότηση λειτουργεί ως καταλύτης ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου». 

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε: «Η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού  για τις μικρότερες επιχειρήσεις αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη μακροπρόθεσμη  ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Μέσω του InvestEU, δίνουμε τη δυνατότητα στα χρηματοπιστωτικά  ιδρύματα να στηρίξουν επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία, στις δεξιότητες και στον  κοινωνικό αντίκτυπο, διασφαλίζοντας ότι οι ευκαιρίες ανάπτυξης είναι προσβάσιμες για ολόκληρη την  αλυσίδα της ελληνικής οικονομίας». 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Marjut Falkstedt, δήλωσε: «Αποστολή του EIF δεν είναι μόνο η διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, αλλά και η  ενίσχυση μιας ισχυρότερης επενδυτικής κουλτούρας για τις μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την  Ευρώπη. Η συνεργασία μας με την Alpha Bank αντανακλά τη κοινή δέσμευση για τη δημιουργία  χρηματοδοτικών λύσεων που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων και των  τοπικών κοινωνιών στην Ελλάδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fintech Athens 5.0: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη χρηματοοικονομικής καινοτομίας

Στο συνέδριο Fintech Athens 5.0 επισημάνθηκε η ανάγκη διασύνδεσης πανεπιστημίων, τραπεζών και επενδυτών ώστε η τεχνολογική καινοτομία να οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου από αέρος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το ΕΕΘ ανοίγει δρόμους στη γερμανική αγορά με πρωτοβουλία του Δ. Θεσσαλονίκης

Το ΕΕΘ στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης μέσω διεθνών συνεργασιών, συμμετέχοντας στην αποστολή «Destination Thessaloniki» στο Βερολίνο, προωθώντας τα πλεονεκτήματα και την ανάπτυξη της πόλης.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς επηρεάζουν οι επενδύσεις την παραγωγικότητα στην Ελλάδα

Μελέτη του InSocial αναλύει τη συσχέτιση επενδύσεων και παραγωγικότητας στην Ελλάδα, δείχνοντας βελτίωση από το 2020 αλλά υστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες. Υψηλή παραγωγικότητα στη μεταποίηση, χαμηλότερη στον τουρισμό.