ΓΔ: 1454.07 0.39% Τζίρος: 57.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
OPTIMA-Tyrokomika
Φωτο: OPTIMA

Ο όμιλος Οπτιμα - Ήπειρος έλαβε τη πιστοποίηση ISO 50001

Το διεθνώς αναγνωρισμένο Πρότυπο Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης, αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου.

Ολοκλήρωσαν πρόσφατα με επιτυχία τον έλεγχο από τον φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD) S.A., οι εταιρείες ΟΠΤΙΜΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, OFG, καθώς και η ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, για την απόκτηση της πιστοποίησης ISO 50001:2018, η οποία αφορά το σύστημα που διατηρούν οι εταιρείες σχετικά με την ενεργειακή διαχείριση.

Η πιστοποίηση με το διεθνώς αναγνωρισμένο Πρότυπο Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης, αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ, ο οποίος είναι πλήρως εναρμονισμένος με τα Διεθνή Πρότυπα, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις Βέλτιστες Πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης, προσπαθώντας να ανταποκρίνεται συνεχώς στις ανάγκες του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Η εφαρμογή και πιστοποίηση του προτύπου ISO 50001:2018 καθιερώνει ορθές πρακτικές διαχείρισης της ενέργειας στις εταιρείες του Ομίλου και τη ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ για την εφαρμογή της εταιρικής ενεργειακής πολιτικής και την επίτευξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών στόχων, επενδυτικών προγραμμάτων και σχεδίων δράσης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Βασικοί άξονες του Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης είναι: Η αξιολόγηση των ενεργοβόρων δραστηριοτήτων. Ο εντοπισμός και η λήψη μέτρων και ευκαιριών ενεργειακής εξοικονόμησης. Η τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων βελτίωσης της ενεργειακής επίδοσης με μετρήσιμο τρόπο.

Το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης ISO 50001:2018 λειτουργεί συμπληρωματικά με το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος ISO 14001 που εφαρμόζεται στην ΗΠΕΙΡΟΣ, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και την ορθολογική χρήση της ενέργειας σε όλες τις μονάδες τις, με όραμα ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Carystinos-EY-Ellados
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΥ Ελλάδος: Ο Γ. Καρυστινός νέος Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών

Ο κ. Καρυστινός θα ηγηθεί του Τομέα Υγείας και Βιοεπιστημών στην Ελλάδα, ενισχύοντας τη δέσμευση της ΕΥ για τον μετασχηματισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος υπηρεσιών υγείας.
businessdaily-Pagkritia-Vartholomeos-Antonis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παγκρήτια Τράπεζα: Σε μία εφαρμογή εταιρικός και προσωπικός λογαριασμός

Μέσω της εφαρμογής Pancreta Online, οι εταιρικοί χρήστες έχουν, πλέον, τη δυνατότητα μέσα στην ίδια εφαρμογή να διατηρούν τόσο τον προσωπικό όσο και τον εταιρικό τους λογαριασμό.
businessdaily-delekanakes-southrock-asset
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεληκανάκης: Η βιωσιμότητα επαναπροσδιορίζει το τουριστικό μοντέλο της Ελλάδας

Όπως τόνισε ο Founding Partner της Southrock Asset Management εξήρε τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας.
businessdaily-Plaisio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Πλαίσιο Computers αναμορφώνει το δίκτυο καταστημάτων της

Η εταιρεία προχώρησε στην αναμόρφωση τριών καταστημάτων, στην Κηφισιά, την Μαγούλα και την Θεσσαλονίκη (Βενιζέλου), τα οποία ενσωματώνουν και διαθέτουν πλέον ένα διευρυμένο κωδικολόγιο οικιακών συσκευών.