ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΠΤΙΜΑ: Πιστοποιήθηκε με το διεθνές πρότυπο ESG από την EcoVadis

«Η συγκεκριμένη πιστοποίηση έρχεται να επιβεβαιώσει έμπρακτα τη διαχρονική δέσμευση της ΟΠΤΙΜΑ για μια επιχειρησιακή στρατηγική που διέπεται από τις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας» ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Τηγανίτας.

Για πρώτη φορά η ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ, η κορυφαία ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων, έλαβε μέρος στη διεθνή αξιολόγηση EcoVadis και διακρίθηκε για τις επιδόσεις της σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG - Environmental Social Governance).

Συγκεκριμένα, η ΟΠΤΙΜΑ αξιολογήθηκε για τις πολιτικές, τις πρακτικές και τις δράσεις της σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: Περιβάλλον, Ηθική, Εργασιακά & Ανθρώπινα Δικαιώματα και Βιώσιμες Προμήθειες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο σύστημα κατάταξης EcoVadis (Sustainability Rating) αξιολογούνται κάθε χρόνο περισσότερες από 500.000 εταιρείες παγκοσμίως για τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθούν στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Για το συγκεκριμένο project δουλέψαμε εντατικά πάνω από 5 μήνες με την άψογη συνεργασία πολλών διαφορετικών τμημάτων της εταιρείας μας. Το γεγονός ότι λάβαμε για πρώτη φορά μέρος στη συγκεκριμένη αξιολόγηση και καταφέραμε να επιτύχουμε υψηλές βαθμολογίες σε κάθε έναν από τους 4 άξονες που εξετάστηκαν, μας γεμίζει χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση έρχεται να επιβεβαιώσει έμπρακτα τη διαχρονική δέσμευση της ΟΠΤΙΜΑ για μια επιχειρησιακή στρατηγική που διέπεται από τις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας, της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης, και βασίζεται πρωτίστως σε ηθικές και ειλικρινείς σχέσεις με όλους τους συνεργάτες» δήλωσε ο Υπεύθυνος Συστημάτων Ποιότητας & Πιστοποιήσεων του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ, κ. Αλέξανδρος Τηγανίτας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

ΔΕΗ: Συνεισφορά σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη

Όραμα του Ομίλου ΔΕΗ είναι να μετασχηματιστεί σε μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη, σύγχρονη, ψηφιακή εταιρεία, κατακτώντας ηγετική θέση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
ESG

Στη λίστα με τις 50 πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα η Allianz

«Η αναγνώριση αυτή αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Allianz και επιβεβαιώνει τις συνεχείς προσπάθειές μας να λειτουργούμε με γνώμονα την υπευθυνότητα για την προώθηση της αειφορίας» ανέφερε η κ. Ισαβέλλα Βήτου.
ESG

ΤΧΣ: Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τραπεζικού κλάδου

Σύμφωνα με την Τρίτη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ταμείου, οι ελληνικές συστημικές Τράπεζες παρουσίασαν βελτιωμένες επιδόσεις σε όλο το φάσμα του ESG, όπως περαιτέρω μείωση, στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 6%.