ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eurobank

Eurobank: Στρατηγικές κινήσεις με το βλέμμα στο αύριο και τα... έσοδα

Με την απόκτηση μειοψηφικών πακέτων στις βρετανικές Plum Fintech και Mintus Group, η τράπεζα ενισχύει το digital αποτύπωμά της, διευρύνει την πελατειακή βάση σε νεότερες ηλικίες και ενισχύει τα έσοδα από μη παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες.

Στην απόκτηση δυο στρατηγικών συμμετοχών, στην βρετανική εταιρεία Plum Fintech και την επίσης βρετανική Mintus Group, μιας πλατφόρμας εναλλακτικών επενδύσεων, προχώρησε τις προηγούμενες εβδομάδες η Eurobank.

Η εγχώρια τράπεζα απέκτησε μειοψηφικό πακέτο και στις δυο εταιρείες ενώ κοινός παρονομαστής και στις δυο κινήσεις είναι η στρατηγική της Eurobank για την ενίσχυση του digital αποτυπώματός της καθώς και την ενδυνάμωση δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν το διαφοροποιημένο μοντέλο εσόδων του ομίλου.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά την Plum η Eurobank απέκτησε μειοψηφικό πακέτο έναντι 5 εκατ. ευρώ ενώ η συμφωνία προβλέπει την επένδυση επιπλέον 5 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Η Plum Fintech Limited είναι μια καινοτόμος εταιρεία fintech που έχει δημιουργήσει μια digital εφαρμογή «έξυπνης» διαχείρισης, αποταμίευσης και επένδυσης χρημάτων. Δραστηριοποιείται σε 10 ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας περισσότερους από 1,8 εκατ. πελάτες σε όλη την Ευρώπη και περίπου 1,8 δις. κεφάλαια πελατών σε αποταμιεύσεις και επενδύσεις. Μέσω της εφαρμογής της η Pulm προσφέρει τη δυνατότητα επένδυσης ακόμα και 1 ευρώ σε μετοχές σε όλο το κόσμο.

 Όπως ανακοινώθηκε από την Eurobank «εκτός από τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, η Eurobank και η Plum θα διερευνήσουν και μια εμπορική συνεργασία στην Ελλάδα εντός του 2024».

Πέντε είναι οι κεντρικοί στόχοι της Eurobank μέσω της συμμετοχής στην Pulm.

  1. Η ενίσχυση του digital αποτύπωμα της τράπεζας, με έμφαση τις πιο νέες καινοτόμες δραστηριότητες.
  2. Η διεύρυνση της πελατείας και κυρίως η διεύρυνση των νεότερης ηλικίας πελατών της τράπεζας.
  3. Το χτίσιμο ψηφιακών υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από μοναδικότητα και υψηλή εξειδίκευση, εκτός πεδίων του ανταγωνισμού.
  4. Η επιτάχυνση του ψηφιακού βηματισμού μέσω της συμμετοχής σε εν λειτουργία digital επιχειρήσεις αποφεύγοντας τους κινδύνους και τις αυξημένες επενδύσεις που απαιτεί η ανάπτυξη εφαρμογών εκ του μηδενός.
  5. Συνεργασία με ένα δυναμικό παίχτη που έχει ήδη ισχυρή παρουσία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες κάτι που επίσης δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί ξεκινώντας αυτόνομη προσπάθεια

Η Mintus και οι αγορές εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων

Τους 5 παραπάνω στόχους υπηρετεί και η συνεργασία με την Mintus μέσω της οποίας η Eurobank αποκτά πρόσβαση σε παγκόσμιες αγορές εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων.

Όπως ανακοίνωσε η Eurobank με την συνεργασία η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ θα αποκτήσει, μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας εναλλακτικών επενδύσεων που λειτουργεί η θυγατρική της Mintus, Mintus Trading Limited η οποία εποπτεύεται από την FCA, πρόσβαση σε μια σειρά καινοτόμων εναλλακτικών επενδύσεων και προτάσεων, όπως η επένδυση σε έργα τέχνης και η ακίνητη περιουσία. Παράλληλα, μέσω των δυνατοτήτων της πλατφόρμας, η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), παρέχοντας στους πελάτες της αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι δυο κινήσεις της Eurobank στοχεύουν επίσης στην ενίσχυση δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την ενίσχυση του διαφοροποιημένου μοντέλου εσόδων της τράπεζας. Η Eurobank εκτός των τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα αποκομίζει μεγάλα έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες -με έμφαση την Κύπρο και την Βουλγαρία- αλλά και το real estate διαθέτοντας ένα μεγάλο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που αποτελείται από περίπου 190 ακίνητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρή διεθνής παρουσία και ακίνητα «κλειδώνουν» το premium της Eurobank

Ισχυρή ώθηση στα μεγέθη του ομίλου από την επένδυση στην Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου. Το ενεργητικό θα υπερβεί τα 100 δισ. ευρώ. Υπεραξίες 800 εκατ. ευρώ από ακίνητα. Επαφές Ιωάννου σε Ριάντ και Ντουμπάι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στόχος τα 600 εκατ. εκταμιεύσεις στην Κρήτη μέχρι το 2025

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η τράπεζα στην Κρήτη, χορήγησε πάνω από 220 εκατ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έχει στηρίξει 14.500 επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Business Banking Τουρισμός.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί δεν δανείζουν οι τράπεζες: Οι 3 «κόφτες» της πιστωτικής επέκτασης

Το παράδοξο της αναιμικής αύξησης των δανείων, παρά την ισχυρή ανάπτυξη. Τειρεσίας, παραοικονομία αλλά και η μεγάλη ρευστότητα εμποδίζουν την αύξηση του δανεισμού νοικοκυριών, επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό με χρηματοδοτήσεις 2 δισ. ευρώ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, δήλωσε πως η τράπεζα στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα των ελληνικών νησιών και ενισχύει την προσπάθεια των εταιρειών για βιώσιμη ανάπτυξη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Το κυνήγι της αποδοτικότητας, η έξοδος από Σερβία και το μέρισμα

Ο όμιλος εγκαταλείπει τη χαμηλής απόδοσης σερβική αγορά, μετακινώντας κεφάλαια σε πιο αποδοτικές αγορές - δραστηριότητες. Αύριο τα αποτελέσματα του 2022. Δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα το «πράσινο φως» του SSM για μέρισμα.