ΓΔ: 1375.68 -0.39% Τζίρος: 24.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:05:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Intralot

Έτοιμη για το ομόλογο η Intralot, έρχονται νέες εμπορικές συμφωνίες

Ως τις αρχές Φεβρουαρίου η έκδοση του retail bond των 130 εκατ. ευρώ. Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι στη μετοχή που έχει βάλει πλώρη για τον FTSE 25. Το πλεονέκτημα της «παραγωγής» μετρητών.

Τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η έκδοση του εταιρικού ομολόγου της Intralot ύψους 130 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει καταθέσει ενημερωτικό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένει την έγκρισή του, αλλά θα προηγηθούν οι εγκρίσεις για το εταιρικό ομόλογο της Autohellas και του ενημερωτικού για τη δημόσια εγγραφή και την εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο.

Με τα 130 εκατ. ευρώ από το retail bond και τα 100 εκατ. ευρώ του κοινοπρακτικού δανείου που έχει εξασφαλίσει η Intralot από τις τράπεζες θα αποπληρωθεί πλήρως το ομόλογο της εταιρείας -ανεξόφλητο υπόλοιπο 230 εκατ. ευρώ- που λήγει το Σεπτέμβριο του 2024 και φέρει κουπόνι 5,25%.

Ήδη, η τιμή του συγκεκριμένου ομολόγου βρίσκεται στο 99,5 και και οι ομολογιούχοι αναμένουν την πληρωμή τους στο 100. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, ο καθαρός δανεισμός του ομίλου -μαζί με τα δάνεια της θυγατρικής στις ΗΠΑ- θα υποχωρήσει στα 340 εκατ. ευρώ και η σχέση καθαρού χρέους προς EBITDA θα διαμορφωθεί στο 2,3x, από τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των διεθνών παρόχων τεχνολογίας για τυχερά παιχνίδια. 

Οι προοπτικές παραμένουν θετικές αφού τα επιτόκια -τουλάχιστον στις ΗΠΑ- ενόψει και των εκλογών θα υποχωρήσουν, ενώ η εταιρεία ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των συμβολαίων της. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν ορισμένες νέες εμπορικές συμφωνίες.

Η μετοχή στο χρηματιστήριο συνεχίζει και πραγματοποιεί μεγάλους όγκους. Τα κέρδη των επενδυτών που τοποθετήθηκαν στην αύξηση κεφαλαίου με 0,58 ευρώ είναι εντυπωσιακά (+85%) και είναι λογικό κάποιοι να παίρνουν τα κέρδη τους. Οι μεγάλοι όγκοι στη μετοχή ευνοούν το σχεδιασμό για την είσοδο της μετοχής τον ερχόμενο Μάιο και στον FTSE 25 μετά την εισαγωγή της στον Mid Cap. Μια πορεία αξιοσημείωτη αφού μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου του 2023 η μετοχή βρισκόταν υπό καθεστώς επιτήρησης.

Από τη διοίκηση θεωρούν πως μια τιμή ισορροπίας για τη μετοχή που θα αντικατοπτρίζει την παρούσα κατάσταση αλλά και τις προοπτικές είναι κοντά στα 1,2 ευρώ, που ανεβάζει την κεφαλαιοποίηση πάνω από τα 700 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο του 2023, η Intralot ανακοίνωσε κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), ύψους 101 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά περίπου 15% σε σχέση με το 2022. Για το σύνολο της χρήσης η διοίκηση αναμένει κέρδη ebitda μεταξύ 130-135 εκατ. ευρώ, ανάλογα και με το πως θα διαμορφωθούν οι ισοτιμίες των νομισμάτων στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Η συνθήκη, όμως, που έχει αλλάξει την «ταυτότητα»  της εταιρείας είναι η δυνατότητα παραγωγής cash flow -περίπου 100 εκατ. στο 9μηνο- γεγονός που της επιτρέπει να ανταποκρίνεται στις επενδυτικές της ανάγκες και ταυτόχρονα να μειώνει τον δανεισμό της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άρχισε road shows η Intralot και κατέθεσε το ενημερωτικό για την αύξηση

Οι όροι της ΑΜΚ των 120 εκατ. ευρώ δεν έχουν «κλειδώσει», αλλά η πιθανή σχέση ανταλλαγής θα είναι 1,2 νέες μετοχές για δύο παλαιές. Πώς θα αναχρηματοδοτηθεί το ομολογιακό δάνειο των 356 εκατ. ευρώ που λήγει το 2024.
LabrosPapakonstantinou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτική βάση 50 εκατ. για εξαγορές αποκτά η Ideal με το νέο ομόλογο

Με το retail bond των 100 εκατ, ευρώ η εισηγμένη επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση σε μια αγορά που έως τώρα δεν είχε παρουσία και να προσελκύσει νέους επενδυτές. Τι προβλέπει η στρατηγική των εξαγορών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πιο κοντά στο turn around η Intralot, πώς θα καλυφθεί η αύξηση

Αρχίζει σήμερα η αύξηση κεφαλαίου των 135 εκατ. ευρώ. Τι θα εισφέρουν παλιοί και νέοι μέτοχοι. Μετά την οικονομική εξυγίανση, η διοίκηση επικεντρώνεται στην εφαρμογή των επιχειρηματικών της σχεδίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει σελίδα η Intralot στις 7 Νοεμβρίου: Εκτός επιτήρησης η μετοχή

Οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ των 135 εκατ. ευρώ θα διαπραγματευτούν απευθείας στην Κύρια Αγορά. Στο 7,13% θα ανέλθει το ποσοστό της Ιntracom Holdings, με 4,78% ο εφοπλιστής Γ. Μουνδρέας. Οριστική λύση για το ομολογιακό δάνειο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ο Σωκράτης Κόκκαλης πετυχαίνει την ολική επαναφορά της Intralot

Πρόωρη αποπληρωμή του ομολόγου των 356 εκατ., μέσω ΑΜΚ 120 εκατ., τραπεζικό δανεισμό και έκδοση ομολόγου στο ΧΑ. Το 30% της αύξησης θα καλυφθεί από νέους επενδυτές. Ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή της Intralot Inc στη Wall Street.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπεύδει η Intralot για συμφωνία τον Αύγουστο για το ομόλογο των 356 εκατ.

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου πριν τη γενική συνέλευση που μετατέθηκε στις 30 Αυγούστου. Τι θα σήμαινε για την αγορά εάν αποκτούσε συμμετοχή στην Intralot η Intracom Holdings.