ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Intralot

Άρχισε road shows η Intralot και κατέθεσε το ενημερωτικό για την αύξηση

Οι όροι της ΑΜΚ των 120 εκατ. ευρώ δεν έχουν «κλειδώσει», αλλά η πιθανή σχέση ανταλλαγής θα είναι 1,2 νέες μετοχές για δύο παλαιές. Πώς θα αναχρηματοδοτηθεί το ομολογιακό δάνειο των 356 εκατ. ευρώ που λήγει το 2024.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία αναχρηματοδότησης του ομολογιακού δανείου της της Intralot με ανεξόφλητο υπόλοιπο 356 εκατ.ευρώ και επιτόκιο 5,25%, που λήγει σε ένα χρόνο από σήμερα.

Η διαδικασία προβλέπει την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της Intralot, την έκδοση ομολόγου διαπραγματεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου από ελληνικές τράπεζες.

Ήδη, πραγματοποιήθηκαν δύο road shows σε Λονδίνο και Αθήνα από Ambrosia και Euroxx για την καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών, ενώ κατατέθηκε και το ενημερωτικό της αύξησης κεφαλαίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς -στο ενημερωτικό θα συμπληρωθούν τις επόμενες ημέρες οι όροι της έκδοσης και οι δεσμεύσεις των βασικών μετόχων.

Έχει «κλειδώσει» το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που θα είναι στα 120 εκατ. ευρώ, το ομολογιακό θα ανέλθει στα 130 εκατ. ευρώ και το κοινοπρακτικό δάνειο θα προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Με τις παραπάνω πρωτοβουλίες, ο δανεισμός της εταιρείας θα μειωθεί -λόγω της αύξησης κεφαλαίου- θα απελευθερωθούν ταμειακές ροές και η μετοχή θα βγει από την επιτήρηση, αφού τα αρνητικά ίδια κεφάλαια θα «γυρίσουν» σε θετικά. Eπίσης, το μέσο επιτόκιο δανεισμού δεν αναμένεται να «ξεφύγει» λόγω της ομολογιακής έκδοσης

Η απόφαση των βασικών μετόχων -του fund Standard General που ανήκει στον Αμερικανό διαχειριστή κεφαλαίων κορεατικής καταγωγής, Σου Κιμ με 32,9% και του Σωκράτη Κόκκαλη με 32,4%- να βάλουν το χέρι στην τσέπη για δεύτερη φορά μετά τον Ιούλιο του 2022  δημιουργεί νέα δυναμική για την Intralot, που στο τέλος του 2023 θα είναι -σύμφωνα με τη διοίκηση- μια άλλη εταιρεία

Τα EBITDA θα ανέλθουν περί τα 135 εκατ. ευρώ και ο δείκτης καθαρός δανεισμός προς EBITDA θα υποχωρήσει στο 2,8x αφού θα έχει μεσολαβήσει η αύξηση κεφαλαίου. 

Ο σχεδιασμός για τη σχέση ανταλλαγής και την τιμή διάθεσης

Σχετικά με τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, πληροφορίες αναφέρουν πως θα προβλέπεται μια σχέση ανταλλαγής 1,2 νέες για 2 παλαιές με τιμή διάθεσης που θα έχει discount, τόσο σε σχέση με την τρέχουσα τιμή στο ΧΑ (0,65 ευρώ), όσο και με την τιμή της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου (0,58 ευρώ).

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της Intralot με τη συνδρομή του αντιπροέδρου Κ. Αντωνόπουλου που ελέγχει έναν επιπλέον 3% είναι διατεθειμένοι να καλύψουν το 68% που τους αναλογεί. Αυτή την περίοδο όμως υπάρχουν συζητήσεις με τρίτους επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αύξηση και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο σχεδιασμός προβλέπει ένα 25%-30% της αύξησης να καλυφθεί από νέους μετόχους.

Αυτό το ποσοστό ενδεχομένως θα προκύψει από αδιάθετα του free float της μετοχής που ανέρχεται σήμερα στο 30%, αλλά και από την εκχώρηση δικαιωμάτων των βασικών μετόχων ώστε να καλυφθεί η όποια ζήτηση προκύψει από τρίτους.

Η  στρατηγική της εταιρείας μετά και την πλήρη εξαγορά της θυγατρικής στις ΗΠΑ, επικεντρώνεται σε συμβόλαια τεχνολογίας σε ανεπτυγμένες αγορές για καλύτερα περιθώρια κέρδους που σε επίπεδο περιθωρίου EBITDA κινούνται πολύ πάνω από το 31%. Επίσης, εκτός από τις ΗΠΑ έμφαση θα δοθεί στις αγορές της Αυστραλίας και τη Βραζιλίας.

Επίσης, το  αναπτυξιακό πλάνο της Intralot προβλέπει τη συνεργασία με τρεις - τέσσερις μεγάλους παρόχους, δηλαδή ιδιώτες διαχειριστές μεγάλων λοταριών, ώστε οι τελευταίοι να αγοράζουν τεχνολογία από την Intralot.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LabrosPapakonstantinou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτική βάση 50 εκατ. για εξαγορές αποκτά η Ideal με το νέο ομόλογο

Με το retail bond των 100 εκατ, ευρώ η εισηγμένη επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση σε μια αγορά που έως τώρα δεν είχε παρουσία και να προσελκύσει νέους επενδυτές. Τι προβλέπει η στρατηγική των εξαγορών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πιο κοντά στο turn around η Intralot, πώς θα καλυφθεί η αύξηση

Αρχίζει σήμερα η αύξηση κεφαλαίου των 135 εκατ. ευρώ. Τι θα εισφέρουν παλιοί και νέοι μέτοχοι. Μετά την οικονομική εξυγίανση, η διοίκηση επικεντρώνεται στην εφαρμογή των επιχειρηματικών της σχεδίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει σελίδα η Intralot στις 7 Νοεμβρίου: Εκτός επιτήρησης η μετοχή

Οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ των 135 εκατ. ευρώ θα διαπραγματευτούν απευθείας στην Κύρια Αγορά. Στο 7,13% θα ανέλθει το ποσοστό της Ιntracom Holdings, με 4,78% ο εφοπλιστής Γ. Μουνδρέας. Οριστική λύση για το ομολογιακό δάνειο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ο Σωκράτης Κόκκαλης πετυχαίνει την ολική επαναφορά της Intralot

Πρόωρη αποπληρωμή του ομολόγου των 356 εκατ., μέσω ΑΜΚ 120 εκατ., τραπεζικό δανεισμό και έκδοση ομολόγου στο ΧΑ. Το 30% της αύξησης θα καλυφθεί από νέους επενδυτές. Ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή της Intralot Inc στη Wall Street.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπεύδει η Intralot για συμφωνία τον Αύγουστο για το ομόλογο των 356 εκατ.

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου πριν τη γενική συνέλευση που μετατέθηκε στις 30 Αυγούστου. Τι θα σήμαινε για την αγορά εάν αποκτούσε συμμετοχή στην Intralot η Intracom Holdings.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Έρχεται «καθαρή» λύση για το θέμα των αρνητικών κεφαλαίων

Προτεραιότητα της διοίκησης να βγει η μετοχή από το καθεστώς επιτήρησης. Καλύτερες οι επιδόσεις το α' τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το 2022. Άρχισαν οι διαδικασίες για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου που λήγει το 2024.