ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MYTILINEOS_ESG
Πηγή: MYTILINEOS

Mytilineos: Καταβάλλει τόκους για την πρώτη περίοδο εκτοκισμού KOΔ

Η εταιρεία θα καταβάλει το συνολικό ποσό των 10,22 εκατ. ευρώ, ήτοι 20,4 ευρώ ανά ομόλογο, υπολογισμένο με επιτόκιο 4%.

Τους τόκους που αφορούν στην πρώτη περίοδο εκτοκισμού του ομολογιακού δανείου που έχει εκδώσει, καταβάλει η Mytilineos, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία θα καταβάλει το συνολικό ποσό των 10,22 εκατ. ευρώ, ήτοι 20,4 ευρώ ανά ομόλογο, υπολογισμένο με επιτόκιο 4%.

Από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 (ex-coupon date) οι ομολογίες της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του πρώτου (1ου ) τοκομεριδίου.

Η καταβολή των τόκων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα στις 8 Ιανουαρίου τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται δίχως το δικαίωμα είσπραξης του εν λόγω τοκομεριδίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.E. (εφεξής «η Εταιρεία») ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τους όρους του από 10/07/2023 Κοινού Ομολογιακού Δανείου έκδοσης της Εταιρείας (εφεξής «το ΚΟΔ»), η ημερομηνία προσδιορισμού (Record Date) των δικαιούχων τόκου του ΚΟΔ για την 1η Περίοδο Εκτοκισμού, είναι η Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024.

Από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 (ex-coupon date) οι ομολογίες της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του πρώτου (1ου ) τοκομεριδίου.

Το συνολικό μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την ως άνω Περίοδο Εκτοκισμού ανέρχεται στο ποσό των 10.222.222,22 ευρώ, ήτοι ποσό 20,444444 ευρώ ανά ομολογία, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ, το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 4,00% ετησίως (προ φόρων), με βάση έτος 360 ημερών και του πραγματικού αριθμού ημερών (Actual/360) και αντιστοιχεί σε 500.000 ομολογίες που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η καταβολή των οφειλόμενων τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών (εφεξής οι «Ομολογιούχοι») θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε.» (ATHEXCSD) την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 ως ακολούθως:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων οι οποίοι τηρούν τους Λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες) σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής: α) σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό Θανόντος στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργείας του Σ.Α.Τ.. β) σε περιπτώσεις που ο δικαιούχος τηρεί τους τίτλους του σε υπό εκκαθάριση Α.Ε.Π.Ε.Υ. ή σε ειδικό λογαριασμό προσωρινής μεταφοράς, mytilineos.com η καταβολή των οφειλόμενων ποσών θα πραγματοποιείται: i) μέσω της ATHEXCSD εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία πληρωμής (στους νόμιμους κληρονόμους μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης αυτών) και ii) μέσω χρηματικής παρακαταθήκης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) μετά την παρέλευση ενός (1) έτους.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα είσπραξης τόκων παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας και τα τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evaggelos Mytilineos, Mytilineos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτοιμη για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η Mytilineos

Η κίνηση αναμένεται να γίνει τους επόμενος 12 - 18 μήνες λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα και πιο διαφοροποιημένη και διεθνή γεωγραφική παρουσία της και στοχεύοντας στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής προς όφελος των επενδυτών.
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Κατασκευάζει δεύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής CCGT στην Πολωνία

Το έργο PAK CCGT αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2027. Η συμβατική τιμή για την Mytilineos ανέρχεται περίπου σε 250 εκατ. ευρώ. Η συνολική επένδυση υπερβαίνει την αξία των 2,3 δισ. PLN (500 εκατ. ευρώ).
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Ολοκλήρωσε τη διαδικασία χρηματοδότησης φωτοβολταϊκών στη Χιλή

Η συνολική χρηματοδότηση αποτελείται από μια κύρια χρηματοδότηση ποσού 315 εκατ. δολαρίων καθώς και χρηματοδοτική γραμμή για κάλυψη αναγκών ΦΠΑ 30 εκατ. δολαρίων και πιστωτική γραμμή 32 εκατ. δολαρίων για έκδοση Εγγυητικών Επιστολών.