ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τι σηματοδοτεί το placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα μηνύματα της τιμής

Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον είχε ως αποτέλεσμα η τιμή διάθεσης να διαμορφωθεί στα 13,2 ευρώ που αντιστοιχεί σε μικρό premium (+2,3%) από την μέση τιμή των τελευταίων 12 μηνών και discount (-5,8%) από το κλείσιμο της Πέμπτης 18.01.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ανταπόκριση των επενδυτών στη διάθεση μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ισχυρή ζήτηση να οδηγεί την τιμή διάθεσης στα 13,2 ευρώ που αντιστοιχεί σε premium +2,3% από τη μέση τιμή των τελευταίων 12 μηνών (12,9 ευρώ) και discount -5,7% σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης (14 ευρώ).

Η επιτυχία του placement αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών όχι μόνο στις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά ευρύτερα για την χώρα και την δυναμική της οικονομίας. Παράλληλα η συναλλαγή επιβεβαιώνει τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη διάθεση 5 εκατ. μετοχών της εταιρείας ωστόσο λόγω της ισχυρής ζήτησης διατέθηκαν τελικά 6 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 5,8% του συνολικού αριθμού μετοχών της. Με τη συναλλαγή η συμμετοχή των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται πλέον στο 25%.

Πηγές της αγοράς υπογραμμίζουν ως σημαντική επιτυχία την τιμή με την οποία πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή καθώς το placement έγινε στα 13,20 ευρώ, δηλαδή σε τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής των τελευταίων 12 μηνών, που ήταν 12,90 ευρώ. Η τιμή των 13,20 είναι πολύ κοντά μέση τιμή στην οποία βρισκόταν η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόσο κατά το τελευταίο εξάμηνο (περίπου 13,30), όσο και κατά το τελευταίο τρίμηνο (περίπου 13,40). Σημειώνεται ότι μόλις 10 ημέρες πριν το placement, στις 8 Ιανουαρίου η μετοχή είχε κλείσει στα 12,88 ευρώ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμής από τα τρέχοντα με το μέσο κόστος κτήσης του συνόλου των ιδίων μετοχών της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 7,30 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι το placement αφορά ουσιαστικά την διάθεση των μετοχών που είχαν αποκτηθεί μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών. Ωστόσο επειδή η νομοθεσία δεν επιτρέπει την διάθεση ιδίων μετοχών η εταιρεία προχώρησε στην ακύρωση 6 εκατ. μετοχών με παράλληλη έκδοση 6 εκατ. νέων μετοχών οι οποίες θα διατεθούν στους νέους επενδυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καταβάλει την 1η Ιουλίου τους τόκους του εταιρικού ομολόγου

Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων ανέρχεται στο ποσό των 6.951.388,89 ευρώ, ήτοι ποσό 13,9027 ευρώ ανά ομολογία  το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 2,75% ετησίως και αντιστοιχεί σε 500.000 ομολογίες που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στο ΧΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκτίναξη εσόδων - κερδών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τις συμβάσεις παραχωρήσεων

Έως και 115 εκατ. ευρώ θα προσθέσουν οι μεγάλες συμβάσεις στις ελεύθερες ταμειακές ροές του ομίλου. Άμεσες επενδύσεις 600 εκατ. σε τρεις παραχωρήσεις. Τα έσοδα που αναμένονται ως τη λήξη των συμβάσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετά από 23 χρόνια καθυστέρηση προχωρά ο νέος κάθετος άξονας Ελλάδας - Βουλγαρίας

Η καθυστέρηση οφείλεται σε σημαντικά γεωλογικά προβλήματα που οδήγησαν σε αλλαγή χάραξης. Στα 48 εκατ. ευρώ ο προυπολογισμός του έργου στις 22 Σεπτεμβρίου η κατάθεση των προσφορών.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύριο αρχίζει η αύξηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Οι νέες ισορροπίες των μετόχων

Το χρονοδιάγραμμα από την αποκοπή του δικαιώματος ως την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Πώς θα αλλάξει η μετοχική σύνθεση με ενίσχυση της θέσης της Reggeborgh. Πού θα διατεθούν τα νέα κεφάλαια.
kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έξι ισχυροί διεκδικητές για το έργο οδοφωτισμού της Κ. Μακεδονίας

Το έργο θα γίνει με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ. Εξίσου ισχυρό ενδιαφέρον, αλλά και καθυστερήσεις λόγω προσφυγών, στο διαγωνισμό για την Ήπειρο.