ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στρατηγική συμφωνία της Onex με τα ναυπηγεία του Ισραήλ

Επίσης, υπεγράφη ΚΥΑ για τον συμψηφισμό του clawback-rebate με επενδύσεις που θα πραγματοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρείες στους τομείς της παραγωγής, της έρευνας και διενέργειας κλινικών μελετών.

Την ικανοποίησή του εκφράζει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για δύο «πολύ σημαντικές εξελίξεις» όπως τις χαρακτηρίζει, «που δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων».

Όπως αναφέρει το επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του, οι δύο εξελίξεις που θα συνδράμουν στην ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι οι εξής:

  • η υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας της Onex Neorion Shipyards με τα ισραηλινά ναυπηγεία της Israel Shipyards Ltd.

Η κοινή ανάπτυξη μεγάλων έργων ναυπηγοεπισκευής και ιδιαίτερα το γεγονός ότι το κατασκευαστικό μέρος θα πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στα ελληνικά ναυπηγεία της ΟΝΕΧ Shipyards, αποδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους στρατηγικές συνεργασίες. Υπενθυμίζεται ότι τα Αμερικανικά Επιμελητήρια της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου έχουν υπογράψει από πέρυσι μνημόνιο συνεργασίας για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των χωρών.

  • η ΚΥΑ που αφορά τον συμψηφισμό του clawback-rebate με επενδύσεις που θα πραγματοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρείες στους τομείς της παραγωγής, της έρευνας και διενέργειας κλινικών μελετών.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στην παραπάνω διαδικασία που θα αποτελέσει κίνητρο για νέες επενδύσεις, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Φαρμακευτική Επιτροπή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τις συνεχείς παροτρύνσεις της υπό μορφή προτάσεων και άλλων στοχευμένων δράσεων που αναδεικνύουν τις δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων για έρευνες στην χώρα μας προς όφελος αφενός της οικονομικής ανάπτυξης και της καταπολέμησης του brain drain και αφετέρου του συστήματος υγείας και του Έλληνα ασθενή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Naypigeia-Elefsinas-ONEX
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον DFC

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, Πάνος Ξενοκώστας, αναφέρθηκε στη συμβολή τόσο της αμερικανικής όσο και της ελληνικής κυβέρνησης για να επιτευχθεί η συμφωνία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Olympia: Ο Α. Αθανασόπουλος στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου

Οι παγκόσμιες επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά στον πολυδιάστατο χώρο της αποθήκευσης ενέργειας, καθιστούν απαραίτητη την περαιτέρω επαγγελματική ενδυνάμωση του Ομίλου.
demo-farmako
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζουν επίπεδο τη χώρα στον κλάδο του φαρμάκου οι επενδύσεις της DEMO

Η φαρμακευτική εταιρεία με την κατασκευή παραγωγικού hub στην Τρίπολη θα δημιουργήσει περισσότερες από 600 άμεσες θέσεις εργασίας και θα μπορεί να καλύψει το 30% της ζήτησης της ΕΕ σε πενικιλινούχα φάρμακα και το 37% σε ογκολογικά φάρμακα.
elefsina_naypigeio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμερικανικό σχέδιο «Τρίαινα»: Επένδυση 1,4 δισ. στα ναυπηγεία

Το σχέδιο της ONEX και της αμερικανικής DFC για τα ναυπηγεία Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Οι φρεγάτες, η δημιουργία 4.000 θέσεων εργασίας και η κατάκτηση ισχυρής θέσης στο διεθνή ανταγωνισμό.