ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τουριστική επένδυση άνω των 100 εκατ. από τον όμιλο Viohalco

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ο όμιλος σχεδιάζει την κατασκευή μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με συνεδριακό κέντρο και άλλες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις σε ακίνητο 72 στρεμμάτων επί της οδού Πειραιώς.

Επενδυτικό σχέδιο για την κατασκευή μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με συνεδριακό κέντρο και άλλες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, στο ακίνητο των 72 στρεμμάτων επί της οδού Πειραιώς 252 στον Ταύρο, προωθεί η Viohalco, επένδυση που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η διοίκηση της Viohalco, που κινείται δυναμικά στο χώρο των ακινήτων, έχει ήδη καταθέσει αίτημα ώστε το επενδυτικό σχέδιο να ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις.

Το ακίνητο στον Ταύρο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της Βιοχάλκο καθώς εκεί λειτούργησε, το 1937, το πρώτο εργοστάσιο της. Το εργοστάσιο της οδού Πειραιώς που αρχικά έφτιαχνε σωλήνες και υδραυλικά είδη και οικιακά σκεύη, επεκτάθηκε μετά τον πόλεμο.

Πρόκειται για ένα από τα 41 ακίνητα της Viohalco με τα οποία θα προικιστεί η θυγατρική Noval Property ΑΕΕΑΠ.

Στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 41 ακίνητα, συνολικής επιφάνειας άνω των 400.000 τετραγωνικών μέτρων. Τα πλέον γνωστά είναι τα εμπορικά κέντρα River West στον Κηφισό και Mare West στην Κόρινθο, το ακίνητο που στεγάζει το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραΐσκάκη, συγκροτήματα γραφείων στην Αθήνα, στο Χαλάνδρι και αλλού, αλλά και σειρά βιομηχανικών κτιρίων σε Αθήνα, Οινόφυτα, κ.α.

Στις τελευταίες επενδύσεις της Viohalco περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση του κτιρίου γραφείων στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Πανόρμου, για το οποίο έχει υπογραφεί σύμβαση μίσθωσης με την Taxibeat, καθώς και αντίστοιχο κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι που ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλο οικόπεδο αποκτά η Βιοχάλκο, επεκτείνει το Mare West

Ακίνητο 30 στρεμμάτων στην Κόρινθο θα αξιοποιηθεί για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Mare West, που ακολουθεί ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, όπως και το River West στον Κηφισό. Προς την είσοδο στο ΧΑ η εταιρεία ακινήτων Noval Property.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Boutique Hotel μετατρέπεται η ερειπωμένη Οικία Αλμυράντη στο Σύνταγμα

Το νέο ξενοδοχείο - μπουτίκ θα διαθέτει 11 δωμάτια εκ των οποίων 5 σουίτες. Το project υλοποιεί η εταιρεία ΝΟΤΙΕΣ ΑΚΤΕΣ, η οποία το 2016 πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την 25ετή μίσθωση του ακινήτου.