ΓΔ: 824.98 0.95% Τζίρος: 42.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:09:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Noval Property

Μεγάλο οικόπεδο αποκτά η Βιοχάλκο, επεκτείνει το Mare West

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ακίνητο 30 στρεμμάτων στην Κόρινθο θα αξιοποιηθεί για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Mare West, που ακολουθεί ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, όπως και το River West στον Κηφισό. Προς την είσοδο στο ΧΑ η εταιρεία ακινήτων Noval Property.

Συμφωνία για την αγορά ακινήτου 30 στρεμμάτων στην Κόρινθο, που βρίσκεται σε γειτονικό οικόπεδο στο εμπορικό κέντρο Mare West ολοκληρώνει εντός των ημερών ο όμιλος Viochalco. Το ακίνητο θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω επέκταση του εμπορικού κέντρου.

Το Mare West, όπως και το δεύτερο εμπορικό κέντρο του ομίλου Βιοχάλκο, το River West στον Κηφισό, ακολουθούν ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι το Mare West σημείωσε αύξηση εσόδων από μισθώματα κατά 6,5% με νέα αύξηση των επισκεπτών κατά 10%. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη επένδυση για την κατασκευή αθλητικού – ψυχαγωγικού πάρκου με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου.

Τόσο το Mare West, όσο και το River West, μαζί με άλλα 31 ακίνητα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, συνολικής επιφάνειας 400.000 τετραγωνικών μέτρων, εντάχθηκαν στη νέα εταιρεία επενδύσεων ακινήτων Noval Property του ομίλου Βιοχάλκο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα τη σύσταση της Noval Property, ως ανώνυμης εταιρίας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Σημειώνεται ότι η Noval Property συστάθηκε μέσω της συγχώνευσης της Noval AE και της Βετ ΑΕ, με παράλληλη και ταυτόχρονη εισφορά ακινήτων σε είδος από τρίτες εταιρείες. Η Noval Property διαθέτει χαρτοφυλάκιο 41 ακινήτων, κυρίως στην Ελλάδα και δευτερευόντως στη Βουλγαρία, που περιλαμβάνουν εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία κλπ. συνολικής επιφάνειας άνω των 400.000 τ.μ.

Στο πρώτο εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών του τομέα ανάπτυξης ακινήτων του βιομηχανικού ομίλου έφτασε τα 4,2 εκατ. ευρώ, με αύξηση 10,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Τα βελτιωμένα αποτελέσματα συνδέονται με τις νέες μισθώσεις που υπεγράφησαν, όπως επίσης και σε αναπροσαρμογές ενοικίων προς τα πάνω.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 2,9 εκατ. ευρώ, με αύξηση σχεδόν 30% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2018. Όπως είχε αποκαλύψει το Business Daily, ο όμιλος Viochalco προωθεί και την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου στην Πειραιώς με την ανάπτυξη συγκροτήματος ξενοδοχείου, κ.α.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Μυστήριο με τους επενδυτές για τους πρώτους ουρανοξύστες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναζήτησης επενδυτών από τη Lamda Development για τους δύο πύργους κατοικιών και γραφείων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υποτονικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.