ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέα διοίκηση ορίζει στην Folli-Follie η Κεφαλαιαγορά με δικαστική απόφαση

Τον προσωρινό διορισμό διοικησης χωρίς πρόσωπα της επιρροής του Δ. Κουτσολούτσου αποφάσισε το Πρωτοδικείο κατόπιν αιτήματος της Επιτρ. κεφαλαιγόρας.

Νέα διοίκηση στη Follie Follie ορίζεται με απόφαση του Πρωτοδικείου κατόπιν αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ είναι σήμερα το μεσημέρι προγραμματισμένη η ΓΣ των μετόχων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποστηρίζει στο δικόγραφό της ότι μέλη του παρόντος ΔΣ της εταιρείας εξυπηρετούν συμφέροντα του βασικού μετόχου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν παραποίηση λογιστικών στοιχείων της εταιρείας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και έτσι πλέον η εταιρεία θα έχει προσωρινή διοίκηση που θα απαρτίζεται από νέα μέλη, πλην εκείνων που ήδη είχε τοποθετήσει στο ΔΣ η εποπτική Αρχή και του διευθύνοντος συμβούλου.

Η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο, έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διόρισε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με μέλη τους κ.κ.:

1) Σάμιο Γεώργιο του Αναστασίου,

2) Ιωαννίδη Γεώργιο του Ιωάννη,

3) Βαλαχή Δημήτριο του Ευστρατίου,

4) ZhangG. Haolei του Genzhu,

5) Μαδιανό Μιχαήλ του Νικολάου,

6) Παρλαβάτζα Βασίλειο του Νικολάου,

7) Δοντά Περικλή του Νικολάου,

8) Πεντάζο Ηλία του Παναγιώτη,

9) Σιγανίδη Γεώργιο του Κωνσταντίνου,

10) Μομφερράτο Γεώργιο του Νικολάου,

11) Στυλιανό Φράγκο, του Φραγκούλη

προκειμένου να διαχειρίζονται τις επείγουσες υποθέσεις της καθώς και τη διενέργεια των αναγκαίων διαχειριστικών πράξεων για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων ενεργειών για την επίτευξη εξυγίανσης έως την συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο αυτής.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει στη σημερινή Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των Μετόχων σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της εταιρείας κατά παντός υπευθύνου καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανση της εταιρείας.

Χθες Τετάρτη, ο Δημήτρης Κουτσολούτσος ανακάλεσε το αίτημά του για αλλαγή διοίκησης, την ίδια ώρα, που επιβεβαιώθηκε η δέσμευση μετοχών Dufry με την εταιρεία να σκοπεύει να προσφύγει κατά της εν λόγω δέσμευσης. Μάλιστα, η Folli Follie επισημαίνει ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η Διαδικασία Εξυγίανσης

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νομικές ενέργειες από Folli Follie εναντίον όσων έβλαψαν την εταιρεία

Μετά την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου από την PwC, η νέα διοίκηση της Folli Follie δεσμεύεται ότι θα στραφεί εναντίον κάθε προσώπου που έβλαψε την εταιρεία με πράξεις ή παραλείψεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες ενέργειες για την υπόθεση Folli Follie προαναγγέλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί θα προχωρήσει άμεσα σε νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας.
Staikouras_eurogroup
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυνατότητα καρατόμησης διοικήσεων αποκτά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να απομακρύνει τη διοίκηση της Follie Follie και να ορίσει άλλη προσωρινή, κατέθεσε ο υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στη Βουλή.