ΓΔ: 1424.16 0.13% Τζίρος: 10.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:28:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Premia Properties

Αυξημένη 21% η λειτουργική κερδοφορία της Premia Properties το α' τρίμηνο

Η συνολική αξία των επενδύσεων ενισχύθηκε κατά 4% για να φθάσει στο επίπεδο των 319 εκατ. ευρώ. Οι στόχοι της εταιρείας για το 2024.

Αυξημένη κατά 21% στα 3,2 εκατ. ευρώ ήταν η λειτουργική κερδοφορία το α' τρίμηνο του 2024 για την Premia Properties ενώ παράλληλα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9% στα 4,6 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα επηρεαζόμενα από τις χαμηλότερες αναπροσαρμογές επενδύσεων σε εύλογη αξία και το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η PREMIA Properties («PREMIA» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει τα βασικά χρηματοοικονομικά της μεγέθη για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2024.

  • 53 ακίνητα και περ. 385 χιλιάδες τ.μ. κτιρίων υπό διαχείριση από τον Όμιλο με τη συνολική αξία επενδύσεων να διαμορφώνεται σε 319 εκατ., αυξημένη κατά 4% σε σχέση με το τέλος του 2023.
  • Συνέχιση υλοποίησης σημαντικών επενδύσεων εντός του πρώτου τριμήνου 2024 και ενεργή διαχείριση χαρτοφυλακίου. Βρίσκονται σε εξέλιξη με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο εξάμηνο του 2024, η μετατροπή του εμπορικού κέντρου Athens Heart σε πράσινο συγκρότημα γραφείων καθώς και η ανάπτυξη σύγχρονων φοιτητικών εστιών στην Ξάνθη. Αποκτήθηκαν δύο (2) νέα επενδυτικά εμπορικά ακίνητα αξίας 1,5 εκατ., ενώ υπογράφηκαν προσύμφωνα πώλησης δύο ακινήτων αξίας 0,6 εκατ. (μη αξιοποιήσιμα οικόπεδα στην Πάρο).
  • Αύξηση εσόδων κατά 9% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 21%, σε ενοποιημένη βάση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα επηρεαζόμενα από τις χαμηλότερες αναπροσαρμογές επενδύσεων σε εύλογη αξία και το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023.
  • Υγιής χρηματοοικονομική διάρθρωση με την Καθαρή Θέση του Ομίλου να διαμορφώνεται σε 148,5 εκατ., τον καθαρό δανεισμό σε 166 εκατ. και το συνολικό Ενεργητικό του Ομίλου να ανέρχεται σε 364 εκατ.

Προοπτικές για το 2024

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικές, ωστόσο το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον είναι ρευστό καθώς εξακολουθεί να υφίσταται σημαντική αβεβαιότητα εν μέσω υψηλών επιτοκίων και γεωπολιτικών αναταραχών με τους εν εξελίξει πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, σημειώνει η διοίκηση.

Στο περιβάλλον που διαμορφώνεται, βασική προτεραιότητα της Διοίκησης παραμένει η συνεπής και αποτελεσματική υλοποίηση του business plan της Εταιρείας. Έμφαση δίδεται στην έγκαιρη ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων και συναλλαγών (Γραφεία ΑΑΔΕ στην Πειραιώς 180, Φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη, νέο logistics στον Ασπρόπυργο με μισθωτή την Iron Mountain, Project Skyline) οι οποίες σταδιακά θα ενισχύσουν τις οικονομικές της επιδόσεις.

Επίσης, η PREMIA διερευνά την αγορά για τον εντοπισμό νέων κατάλληλων επενδύσεων, αποσκοπώντας στη βελτιστοποίηση της σύνθεσης και στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου καθώς και στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του. Παράλληλα, επιδιώκει τη χρηματοδότησή της με ανταγωνιστικούς όρους, αξιοποιώντας όλα τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Τριπλό όφελος από την πώληση ακινήτου της

Το ακίνητο αυτό (πρόκειται για το πρώην εργοστάσιο της Soulis στο Βοτανικό) είχε ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης από το 2008 όταν είχε αποκτηθεί μέσα από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Εθνική Τράπεζα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Στα 281 εκατ. φθάνει η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία έχει στην κατοχή της 52 ακίνητα τα οποία αφορούν οκτώ τομείς της οικονομίας, ενώ στην αξία δεν έχει υπολογιστεί η επένδυση στο project Skyline και οι προκαταβολές για απόκτηση ακινήτων.