ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
Φωτο: Τράπεζα Ηπείρου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετέχει στα δάνεια του «ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ»

Η τράπεζα συμμετέχει στη δράση «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» για τη χορήγηση εγγυημένων δανείων με ευνοϊκούς όρους προς τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου υπέγραψε ακόμη μια συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΗBD) και συγκεκριμένα για την ένταξή της στο Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, στο πλαίσιο του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Ταμείο Επιχειρηματικότητας - ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ.

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στην τράπεζα να έχει πρόσβαση στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και να υποστηρίξει ενεργά τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) της Ηπείρου ώστε να απορροφήσουν τα διαθέσιμα κεφάλαια. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσε, μέσα από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας αναμένεται να διατεθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια ύψους 2,2 δισ. ευρώ με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των χρηματοδοτούμενων ΜμΕ, ενώ είναι η πρώτη φορά που παρέχεται ο συνδυασμός της εγγύησης του δανείου με την επιδότηση του επιτοκίου. Τα Ταμεία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, ενώ είναι υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος της HDB, κ. Γεώργιος Ζαββός, η CEO της HDB, κα. Ισμήνη Παπακυρίλλου, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Βουγιούκας. Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε: «Συμμετέχουμε σε ένα ακόμα χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θεωρούμε ότι θα ενισχύσει το πιστοδοτικό άνοιγμα προς τις επιχειρήσεις αυτές. Ως Τράπεζα Ηπείρου είμαστε εδώ ώστε να καθοδηγήσουμε και να συμβουλεύσουμε τις επιχειρήσεις με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας τους και την υλοποίηση των στόχων τους».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα υπάρχουν στους εκάστοτε συνδέσμους για το Ταμείο Εγγυοδοσίας εδώ και για το Ταμείο Δανείων εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Optima: Συνεργασία με Αναπτυξιακή Τράπεζα για χαμηλότοκα δάνεια

Τα τρία προγράμματα συγχρηματοδότησης, εντάσσονται στο νέο Ταμείο Χαρτοφυλακίου Συγχρηματοδοτήσεων και μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να αποφέρουν συνολική μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις που δύναται να ξεπεράσει και το 75%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Δάνεια σε αγρότες έως 25.000 ευρώ με χαμηλό επιτόκιο

Η τράπεζα σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα χρηματοδοτήσουν επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και στην επεξεργασία τροφίμων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Αύξηση κερδών και ισχυρή ρευστότητα

«Για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, το 2023 αποτέλεσε μία χρονιά κατά την οποία κάναμε σημαντικά βήματα προς την υλοποίηση του στρατηγικού και επιχειρησιακού μας σχεδίου» επισήμανε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Βασίλης Κολιός.