ΓΔ: 953.58 0.20% Τζίρος: 23.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:21:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Χρηματοδότηση ύψους 500 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Revolut

Ο κυρίως επενδυτής του τέταρτου γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας είναι η αμερικανική TCV. Στα 5,5 δισ. δολάρια ανέρχεται πλέον η αξία της Revolut.

Η Revolut, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλατφόρμα με περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, σημείωσε σήμερα πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη τέταρτη χρηματοδότηση της, λαμβάνοντας το συνολικό ποσό των 836 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κυρίως επενδυτής αυτού του γύρου είναι η αμερικἀνικη TCV, ενώ αρκετοί υφιστάμενοι επενδυτές συμμετείχαν επίσης στον γύρο. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης αξιολογεί την Revolut στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την Revolut μία από τις υψηλότερης αξίας fintech εταιρείες στον κόσμο.

Το νέο κεφάλαιο εξασφαλίστηκε λόγω της υψηλής πελατειακής ζήτησης, καθώς και της περσινής ισχυρής οικονομικής απόδοσης. Το 2019, η Revolut αύξησε των αριθμὀ των πελατών της κατά 169%, τον αριθμό των ενεργών καθημερινών πελατών κατά 380% και είδε τα οικονομικά τις έσοδα το 2018 να αυξηθούν κατά 354%.

Η Revolut θα χρησιμοποιήσει τις επενδύσεις για την βελτίωση της εμπειρίας των πελατὠν, καθώς και για την ενίσχυση των ατομικών και εταιρικών λογαριασμών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη προϊόντων που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της καθημερινής χρήσης των λογαριασμών. Συγκεκριμἐνα, τα μελλοντικά σχέδια της εταιρεἰας περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες δανεισμού για τους πελάτες ατομικὠν και εταιρικὠν λογαριασμών, την επέκταση λογαριασμών αποταμίευσης υψηλών επιτοκίων πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών και την ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Revolut θα επικεντρωθεί επίσης στην περαιτέρω ανάπτυξη των Premium και Metal λογαριασμών, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες ροές εσόδων για την Revolut, σημειώνοντας αύξηση 154% πέρυσι. Οι Premium και Metal λογαριασμοί της Revolut περιλαμβάνουν ποικίλα οφέλη για τους πελάτες, όπως απεριόριστο συνάλλαγμα, δωρεάν προμήθεια μετοχικών συναλλαγών και ταξιδιωτική ασφάλιση.

Σχολιάζοντας τη νέα επένδυση, ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut, δήλωσε: «Είμαστε σε μια αποστολή να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλατφόρμα - μια ενιαία εφαρμογή όπου οι πελάτες μας μπορούν να διαχειριστούν όλα τα καθημερινά οικονομικά τους και αυτή η επένδυση αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο επιχειρηματικό μας μοντέλο. Προχωρώντας μπροστά, εστιάζουμε στην ανάπτυξη των τραπεζικών εργασιών μας στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τη Revolut ως καθημερινό λογαριασμό τους, προσπαθώντας να κἀνουμε την εταιρεία μας κερδοφόρα. Η TCV έχει μια μακρά ιστορία σε επενδύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους καθώς προετοιμαζόμαστε για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού μας».

Σχολιάζοντας την επένδυση, ο John Doran, Γενικός Συνεργάτης στη TCV δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον Nik, τον Vlad και ολόκληρη την ομάδα της Revolut. Χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία και με μια αδιάκοπη έμφαση στην ευχαρίστηση των πελατών, η Revolut έχει δημιουργήσει μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες της που υπερβαίνει το οτιδήποτε υπάρχει στις υπάρχουσες τράπεζες. Ανυπομονούμε να στηρίξουμε την ομάδα για το ταξίδι της στην δημιουργία της Revolut σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στον κόσμο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι τράπεζες κλείνουν τα ταμεία, καταργούν τα βιβλιάρια

Σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατείας μετασχηματίζονται τα καταστήματα των τραπεζών, τερματίζοντας την κυριαρχία των παραδοσιακών ταμείων από τα οποία η πελατεία των τραπεζών πραγματοποιούσε τις περισσότερες συναλλαγές.