ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην Revolut

Οι Έλληνες έδειξαν εμπιστοσύνη στα Vaults της Revolut με τις εισροές να ανέρχονται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και να αυξάνονται εκθετικά το τελευταίο εξάμηνο.

Η ταχύτα αναπτυσσόμενα fintech με έδρα το Λονδίνο, Revolut μέσω μελέτης της αποκάλυψε οτι οι Έλληνες πελάτες έχουν αποταμιεύσει 3 εκατ. ευρώ μέσω της υπηρεσίας Vault με το ευρωπαϊκό νόμισμα, την βρετανική λίρα αλλά και τα κρυπτονομίσματα να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για αποταμίευση.

Με τα "Vault" η αλλιώς "Χρηματοκιβώτια" οι πελάτες της Revolut μπορούν να αποταμιεύουν τα ρέστα από τις συναλλαγές τους σε ένα Vault ανά πάσα στιγμή, στρογγυλοποιώντας τις συναλλαγές αυτές, ή ακόμα και προσθέτοντας ένα συγκεκριμένο ποσό οποιαδήποτε στιγμή. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα για γρήγορη αποταμίευση προς ένα στόχο, όπως πληρωμές λογαριασμών, δώρα γενεθλίων η ακόμα και διακοπές!

Η Revolut, αριθμεί περισσότερους από 400 χιλιάδες χρήστες στην περιοχή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και αναμένει να φτάσει το μισό εκατομμύριο στις αρχές του 2020. Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 6 χιλιάδες Έλληνες με ενεργά Vaults με συνολική κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Κατά την διάρκεια του 2019, δημιουργήθηκαν περίπου 11 χιλιάδες vaults από 7 χιλιάδες Έλληνες με συνολικές εισροές κοντα στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Από την έκθεση προκύπτει ότι το Ευρώ είναι το δημοφιλέστερο νόμισμα αποταμίευσης των Ελλήνων. Ακολουθεί η Βρετανική Λίρα με περίπου 40 χιλιάδες. Οι Έλληνες όμως φαίνεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αποταμίευση σε κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ripple  και Litecoin καθώς κατέχουν την πλειοψηφια στην πεντάδα μετά πιο δημοφιλής νομίσματα.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες πελάτες της ταχύτερα αναπτυσσόμενης Fintech στην Ευρώπη έδειξαν την προτίμηση τους, στο Bitcoin, αξίας 8 χιλιάδων ευρώ. Ακολουθεί το XRP - γνωστό και ως "Ripple" - αξίας 7 χιλιάδες ευρώ, και ακολούθως το LTC με αξία 4,5 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των τριών κρυπτονομισμάτων ξεπερνά κατά πολύ την συνολική αξία το αμερικανικού Δολαρίου. Δείχνοντας την τάση των Ελλήνων πελατών για αποταμίευση σε κρυπτονομίσματα και όχι στα παραδοσιακά νομίσματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες της Revolut δημιούργησαν πάνω από 2 εκατομμύρια Vaults με συνολική αξία 150 εκατομμυρίων ευρώ. Η αναλυση της τάσης στον Ελληνικό χώρο καταδεικνύει αυξημένο ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον. Το ενδιαφέρον αναμένεται να αυξηθεί στα επίπεδα που παρατηρούνται στη Κυπριακή αγορά όπου για το ίδιο διάστημα οι εισροές των Κύπριων χρηστών έχουν ανέλθει σχεδόν στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι τράπεζες κλείνουν τα ταμεία, καταργούν τα βιβλιάρια

Σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατείας μετασχηματίζονται τα καταστήματα των τραπεζών, τερματίζοντας την κυριαρχία των παραδοσιακών ταμείων από τα οποία η πελατεία των τραπεζών πραγματοποιούσε τις περισσότερες συναλλαγές.