Φωτο: Shutterstock

Motor Oil: Συμμετοχή σε κατασκευή μονάδας παραγωγής λιπαντικών στην Αλγερία

Μέσω της θυγατρικής της LPC. Η συμμετοχή της LPC στην κοινή εταιρία θα ανέλθει σε 49% ενώ της NAFTAL SPA (θυγατρική της κρατικής ενεργειακής εταιρίας της Αλγερίας Sonatrach) σε 51%.

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η 100% θυγατρική της LPC A.E. υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εδρεύουσα στην Αλγερία εταιρία NAFTAL SPA για τη σύσταση κοινού επιχειρηματικού σχήματος (Joint Venture) που θα αναλάβει την κατασκευή μονάδας παρασκευής λιπαντικών (ελαίων και γράσων) για τα αυτοκίνητα, τη βιομηχανία και τη ναυσιπλοϊα.

Η συμμετοχή της LPC στην κοινή εταιρία θα ανέλθει σε 49% ενώ της NAFTAL SPA (θυγατρική της κρατικής ενεργειακής εταιρίας της Αλγερίας Sonatrach) σε 51%.

Η επενδυτική δαπάνη για την κατασκευή μονάδας δυναμικότητας 55 χιλιάδων μετρικών τόνων λιπαντικών και 5 χιλιάδων ΜΤ γράσων θα διαμορφωθεί σε 30 εκατ. ευρώ περίπου και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Η κατασκευαστική περίοδος εκτιμάται σε 24 μήνες από τη σύσταση της κοινής εταιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένη κατανάλωση καυσίμων προκαλεί η επιδημία

Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού και τα προληπτικά μέτρα του περιορισμού των μετακινήσεων έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης πετρελαίου με τον διευθ. σύμβουλο της Μοτορ Οιλ Π. Τζαννετάκη να υπογραμμίζει πως χρειάζεται ευελιξία.
ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» στα ΕΛΠΕ από τους μετόχους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Παρασχέθηκε η άδεια κατάρτισης συναλλαγής για τη σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ «ΤΑΙΠΕΔ» και «ΕΛΠΕ Α.Ε.» αναφορικά με την συμμετοχή της ΕΛΠΕ στη διαδικασία πώλησης της συμμετοχής του ΤΑΙΠΕΔ