ΓΔ: 1412 0.30% Τζίρος: 4.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:52:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Καθαρό» πιστοποιητικό ορκωτού για την ΔΕΗ

«Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή», δηλώνει στο Bloomberg ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης. Οι αυξήσεις τιμολογίων βελτιώνουν τις ταμειακές ροές.

Η ΔΕΗ αναμένεται να περάσει τον τελευταίο έλεγχο του ορκωτού λογιστή σε σχέση με τα στοιχεία του Απριλίου που είχαν δημιουργήσει ανησυχίες για την βιωσιμότητα της δημόσιας επιχείρησης ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων.

Με τις αυξήσεις των τιμολογίων να ενισχύουν τις ταμειακές ροές της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης ανέφερε στο Bloomberg πως αναμένει οτι «δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή».

Η προηγούμενη έκθεση των ορκωτών λογιστών της EY είχε επισημάνει την «υλική αβεβαιότητα που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές αμφιβολίες για τις ικανότητες της εταιρείας να συνεχίσει την λειτουργία της». Ο μεγαλύτερος προμηθευτής ρεύματος στην Ελλάδα, κατέγραψε το 2018 απώλειες 542 εκατ. ευρώ, εν αντιθέσει με τα 128 εκατ. κέρδος που είχε σημειώσει το προηγούμενο έτος.

Τα τελευταία σχόλια από τους ορκωτούς λογιστές της ΕΥ αναμένεται να δημοσιευτούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, μαζί με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της ΔΕΗ. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος Αυγούστου θα υπάρξουν σειρές μέτρων για να αυξήσουν την ρευστότητα κατά 490 εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης των τιμών.

Αυτό θα έχει αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στη μέση και χαμηλή τάση, την μείωση της επιβράβευσης για έγκαιρη αποπληρωμή του λογαριασμού σε 5% από 10% και το τέλος της έκπτωσης για απαλλαγή εκπομπών αερίου διοξειδίου του άνθρακα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Παραμένει το μπόνους των 5.000 ευρώ στους εργαζομένους

Την παράταση ισχύος του «μπόνους» των 5.000 ευρώ σε όσους εργαζομένους της ΔΕΗ συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης συμφώνησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυνήγι οφειλετών από την ΔΕΗ με στόχο 40 εκατ. το μήνα

Ακόμη πιο φιλόδοξοι στόχοι για τις εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη συνδρομή της Qualco. Σχέδιο για δύο τιτλοποιήσεις χρεών, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και όσοι μετακινήθηκαν σε εναλλακτικούς παρόχους και άφησαν «φέσια» 800 εκατ. ευρώ.
businessdaily-DEI-DEH
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova

Η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, τονίζει η εταιρεία.