ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΟΤΕ

Στις 27/3 η ακύρωση και διαγραφή ιδίων μετοχών του ΟΤΕ από το ΧΑ

Μετά την μείωση λόγω της ακύρωσης των μετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται πλέον σε €1.330.594.050,08 και διαιρείται σε 470.174.576 κοινές ονομαστικές μετοχές , ονομαστικής αξίας €2,83 η κάθε μία.

Την ακύρωση των 9.764.743 ιδίων μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,83€ η κάθε μία, που κατείχε η εταιρεία, με συνακόλουθη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των €27.634.222,69 και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 (Μετοχικό Κεφάλαιο) του Καταστατικού της αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, οι προαναφερόμενες ίδιες μετοχές αποκτήθηκαν στο διάστημα από 25/02/2019 έως 27/01/2020, με μέση τιμή αγοράς €12,33 ανά μετοχή, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων (συνεδρίαση της 15/02/2018) Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών, με σκοπό την ακύρωσή τους.

Μετά την ως άνω μείωση λόγω της ακύρωσης των μετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται πλέον σε €1.330.594.050,08 (από €1.358.228.272,77 προ της μείωσης) και διαιρείται σε 470.174.576 κοινές ονομαστικές μετοχές (από 479.939.319 κοινές ονομαστικές μετοχές προ της ακύρωσης), ονομαστικής αξίας €2,83 η κάθε μία.

Την 12/03/2020 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) η με αριθμό πρωτοκόλλου 29232/12- 03-2020 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε κατά τη συνεδρίαση της 23/03/2020 για την ως άνω ακύρωση των ιδίων μετοχών της Εταιρείας με συνακόλουθη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Κατόπιν των ανωτέρω, ως ημερομηνία ακύρωσης και διαγραφής από το Χ.Α. των άνω ιδίων μετοχών ορίστηκε η 27/03/2020, ημερομηνία κατά την οποία παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 9.764.743 μετοχών που ακυρώνονται και διαγράφονται κατά τα ανωτέρω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεντρικά γραφεία Cosmote OTE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΟΤΕ Ασφάλιση από τον ΟΤΕ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τη συγχώνευση του ΟΤΕ ΑΕ με την «ΟΤΕ Ασφάλιση», με απορρόφηση της δεύτερης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και προβλέπει τη διαγραφή της «ΟΤΕ Ασφάλιση» από το ΓΕΜΗ.
ΔΕΗ και οπτικές ίνες
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για UFBB σε 480.000 νέα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση για το δεύτερο μέρος του UFBB. Αποτελεί τη μεγαλύτερη δημόσια επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, με προϋπολογισμό 829 εκατ. ευρώ και στόχο να καλυφθούν 830.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
tilepikoinonies-tilefonia-keraies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εποχή στις τηλεπικοινωνίες με επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής

Με επενδύσεις 7 δισ. ευρώ ως το 2028, ΟΤΕ, Nova και Vodafone επιταχύνουν τη διείσδυση της οπτικής ίνας, την ανάπτυξη δικτύων 5G και το γρήγορο internet, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των τεχνολογιών αιχμής.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απειλή για τους παρόχους η υπερεπένδυση σε οπτικές ίνες και ο πόλεμος τιμών

Η τηλεπικοινωνιακή αγορά εισέρχεται σε περίοδο έντονου ανταγωνισμού με επενδύσεις 7 δισ. έως το 2030. Ωστόσο η υπερεπένδυση σε οπτικές ίνες, φέρνει πόλεμο τιμών με τους παρόχους να βρίσκονται μπροστά σε ένα δύσκολο στοίχημα.
tilepikoinonies-tilefonia-keraies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, οι επενδύσεις αυξάνονται στις τηλεπικοινωνίες

Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός που φέρνει η είσοδος της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες διατηρεί πάνω από το φράγμα του 1 δισ. τις επενδύσεις των παρόχων, με την οπτική ίνα στο επίκεντρο. Κυρίαρχος ο ΟΤΕ που πραγματοποιεί περίπου το 60% των συνολικών επενδύσεων.