Φώτο: Shutterstock

Για μεγάλη οικονομική ζημιά κάνουν λόγο οι ιδιωτικές κλινικές

Σε ανοικτή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας τονίζουν ότι παραμένουν οι ιδιωτικές κλινικές, που χαρακτηρίζουν αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα και τονίζουν ότι έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά.

Απάντηση στις κατηγορίες που δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι ιδιωτικές κλινικές, μέσω δημοσιευμάτων και αναφορών στα social media, έδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι παραμένει πάντα σε ανοικτή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την έξαρση του νέου κορονοϊού, ενώ τονίζει ότι οι ιδιωτικές κλινικές έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από την υποχρεωτική αναβολή όλων των τακτικών ιατρικών εξετάσεων και χειρουργείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή πρόσφατα ανακριβή και αναληθή δημοσιεύματα και αναφορές στα social media εναντίον των Ιδιωτικών Κλινικών, τη στιγμή που δίνεται από όλους η πιο κρίσιμη μάχη για την υγεία και την ασφάλεια ενός ολόκληρου έθνους, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ενημερώνει ότι:

Οι Ιδιωτικές Κλινικές ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε ανοικτή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και τους Αρμόδιους φορείς, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια στην απειλή του νέου κορονοϊού, έχοντας ανταποκριθεί άμεσα σε οτιδήποτε μας έχει μέχρι σήμερα ζητηθεί. Αποτελεί χρέος μας.

Οι Ιδιωτικές Κλινικές, μαζί με το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών επιχειρήσεων έχουν υποστεί τεράστια ζημιά: Η υποχρεωτική αναστολή όλων των τακτικών ιατρικών εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων αποτελεί βαρύ πλήγμα για την λειτουργία μας. Ωστόσο, διατηρούμε όλα μας τα τμήματα στελεχωμένα και σε πλήρη ετοιμότητα.

Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο που πηγάζει από την πανδημία και το θεωρούμε αυτονόητο καθήκον μας προς την κοινωνία. Στο πλαίσιο των έκτακτων αυτών συνθηκών, το Ελληνικό Δημόσιο έχει έμμεσα δεσμεύσει ένα μεγάλο μέρος των κλινών μας. Μικρό κομμάτι αυτών, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο για την ζωή των συμπολιτών μας, είναι οι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες των ΜΕΘ μας. Οι κλίνες αυτές, υποστηριζόμενες από το πλέον έμπειρο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήδη αποφορτίζουν το δημόσιο σύστημα και παράγουν κενές κλίνες στα νοσοκομεία αναφοράς. Αυτό ονομάζεται έγκαιρος προγραμματισμός και πρόληψη σε μια έκτακτη και απρόβλεπτη κατάσταση.

Σε όλους όσους ενεργούν με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, απαντάμε με υπευθυνότητα, ενότητα και ομοψυχία. Γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό και διοίκηση, παραμένουμε όλοι στις επάλξεις, λειτουργούμε σε πλήρη ετοιμότητα και με ασφάλεια στο πλευρό της Πολιτείας, συμβάλλοντας με όποιο τρόπο μας ζητηθεί επιπλέον στη μάχη που έχουμε μπροστά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δωρεάν νοσηλευτική μονάδα παραχωρεί το Ιατρικό Αθηνών

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί την νοσηλευτική του μονάδα που διαθέτει 60 κλίνες, 4 χειρουργικές αίθουσες και 6 κλίνες ΜΕΘ με το ύψος της προσφοράς να ξεπερνάει τα 3 εκατ ευρώ, για να συμβάλει στην μάχη κατά του κορονοϊού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Το κράτος κάνει ότι πρέπει, να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι

Την παράταση του λουκέτου στα καταστήματα επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς αναφέροντας πως το κράτος κάνει ότι πρέπει για τον περιορισμό της επιδημίας και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν σπίτια τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown τουλάχιστον ως 15 Απριλίου και απαγόρευση εξόδου το Πάσχα

Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην επαρχία με την χώρα να παραμένει σε καραντίνα μέχρι και το Πάσχα καθώς ο Απρίλιος θεωρείται πολύ κρίσιμος μήνας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί για την βιωσιμότητα των ιδιωτικών ιατρείων

Για την ανάγκη να στηρίξει η κυβέρνηση τα ιατρεία, πολυϊατρεία και εργαστήρια κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος που σημειώνει οτι η κατάρρευση τους θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην προσπάθεια αναχαίτισης της επιδημίας.