ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μανώλης Κόντος, Austriacard
Φωτο: Ο διευθύνων σύμβουλος της Austriacard, Μανώλης Κόντος

Austriacard: Τριετία ανάπτυξης εσόδων και λειτουργικών κερδών

Tι ειπώθηκε στο investor day της Ausrtriacard για την περίοδο 2025-2027. Πώς θα κινηθούν επενδύσεις και μερισματική πολιτική. Έως και 80 εκατ. για εξαγορές. Γεωγραφική επέκταση και διεύρυνση του προϊόντικού μίγματος.

Το στίγμα της Austriacard για την τριετία 2025-2027 έδωσε η διοίκηση κατά τη διάρκεια του Investor Day της εταιρείας. Oπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Αustriacard κ. Μανώλης Κόντος, την περίοδο 2025-2027 ο όμιλος θα έχει μέση ετήσια οργανική αύξηση πωλήσεων 6%-7%, ενίσχυση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους με το EBITDA να αντιπροσωπεύει το 15%-17% των πωλήσεων, ετήσιες επενδύσεις που θα αντιστοιχούν στο 4%-5% του κύκλου εργασιών και χρηματικές διανομές με pay ratio στο 20%-25% των καθαρών κερδών της προηγούμενης χρήσης.

Όλα αυτά θα συντελεστούν, όπως υποστήριξε ο κ. Κόντος, με τον δείκτη καθαρού χρέους προς EBITDA να μην ξεπερνά το 1,5x-2x.

Επίσης ο κ. Κόντος διευκρίνισε πως στις προβλέψεις αυτές δεν περιλαμβάνονται οφέλη που μπορεί να προκύψουν από εξαγορές εταιρειών. Σχετικά με τυχόν εξαγορές ο επικεφαλής της Austriacard τόνισε πως ο όμιλος εξετάζει περιπτώσεις εταιρειών σε ΗΠΑ και Ευρώπη που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Για εξαγορές ο όμιλος είναι διατεθειμένος να διαθέσει έως και 80 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι διαθέτει ανοικτές γραμμές πίστωσης 90 εκατ. ευρώ για επιχειρηματικές συναλλαγές και κεφάλαιο κίνησης.

Οι εκτιμώμενες επιδόσεις του κάθε τομέα

Η διοίκηση αναφέρθηκε και στις προοπτικές κάθε τομέα δραστηριότητας ξεχωριστά. H βασική δραστηριότητα που είναι οι λύσεις ταυτοποίησης και πληρωμών (identity & Payment Solutions) θα αναπτυχθεί την επόμενη τριετία με ρυθμό αύξησης 6%-7%, η ασφάλεια εγγράφων ( Document Lifecycle Management) με 4%-6% και ο τομέας των ψηφιακών λύσεων  (Digital Transformation) με 20%-25% λόγω των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάπτυξης. Η εταιρεία στο συγκεκριμένο τομέα έχει ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο για την ερχόμενη διετία της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα, η επιδιωκόμενη ανάπτυξη θα υποστηριχθεί από τη γεωγραφική επέκταση της εταιρείας μέσω του Fintech στις ΗΠΑ, της ασφάλειας εγγράφων στην Αφρική και στα έργα ψηφιοποίησης σε Ελλάδα και Ρουμανία αλλά και στη διεύρυνση του προϊόντικού μίγματος.   

Την περσινή χρήση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 9,7% στα 383,5 εκατ. ευρώ, το EBITDA κατά 11,4% στα 54,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη κατά 16,6% στα 19,8 εκατ. ευρώ.

Βασικός μέτοχος είναι ο κ. Ν. Λύκος με ποσοστό 71,52%, ποσοστό 3,5% ελέγχουν μέτοχοι εταιρειών που έχουν εξαγοραστεί και η ελεύθερη διασπορά είναι στο 25%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή κερδοφορία, αύξηση μερισμάτων από τις τράπεζες το 2024

Το 2024, οι ελληνικές τράπεζες επέδειξαν ισχυρή κερδοφορία. Καίριοι παράγοντες υπήρξαν τα αυξημένα καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες, η αποτελεσματικότητα στις λειτουργικές διαδικασίες και οι μειώσεις προβλέψεων για ζημίες δανείων.
Χρήστος Δήμας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: 2,36 δισ. ευρώ για έργα σε όλη τη χώρα ως το 2026

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Δήμας τόνισε στη 3η ERGO.TEC το ρόλο των μεγάλων υποδομών στην ανάπτυξη, αναφέροντας επενδύσεις 2,36 δισ. ευρώ έως το 2026 για έργα μεταφορών, υγείας, παιδείας και δικαιοσύνης σε όλη τη χώρα.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επένδυση στην Άμυνα για ασφάλεια, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Ο Νίκος Δένδιας, από την Αλεξανδρούπολη, υπογράμμισε τον ρόλο της καινοτομίας, της τεχνολογίας και των επενδύσεων στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και δήλωσε πως ζούμε σε εποχή αλλαγών με νέες απαιτήσεις.
Σταύρος Καλαφάτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη γίνεται ισχυρός κόμβος καινοτομίας

Ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης τόνισε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη πως η πόλη περνά σε νέα εποχή, με την Ελλάδα να προχωρά σταθερά στη μεταρρύθμιση. Υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης στο προεκλογικό της πρόγραμμα.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ και 15.000 νέες θέσεις εργασίας

Μέσω του Αναπτυξιακού νόμου υλοποιούνται 915 επενδυτικά σχέδια ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με προοπτική 15.000 νέες θέσεις εργασίας. Εγκρίθηκαν επίσης 112 νέα σχέδια, προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ, σε μόλις 90 ημέρες.