Φωτο: Τράπεζα Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Ποια είναι η διαδικασία δήλωσης για την αναστολή επιταγών

Στην ενεργοποίηση της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στις προβλέψεις για τις ειδικές διευκολύνσεις για τις επιταγές  προχώρησε ο Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς.

Στην ενεργοποίηση της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στις προβλέψεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τις ειδικές διευκολύνσεις για τις Επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει επιταγές και πλήττονται από την πανδημία του Covid-19, προχώρησε ο Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς.

Διαδικασία δήλωσης μέσω winbank:

  • Μπείτε στην winbank με τους προσωπικούς κωδικούς e-banking.
  • Ακολουθήστε τα βήματα για τη συμπλήρωση της δήλωσης για αναστολή εξόφλησης επιταγών.
  • Συμπληρώστε το ποσό της επιταγής και την ημερομηνία έκδοσης.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής δήλωσης μέσω winbank θα είναι ενεργή από τη Δευτέρα 6 Απριλίου και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα της 7ης Απριλίου 2020. 

Διαδικασία δήλωσης σε Κατάστημα του Δικτύου:

  • Aριθμός Λογαριασμού
  • Αριθμός Επιταγής
  • Ημερομηνία έκδοσης επιταγής / λήξης συναλλαγματικής
  • Ποσό επιταγής/Συναλλαγματικής
  • ΑΦΜ εκδότη/αποδέκτη

Σύμφωνα με την τράπεζα για τους πελάτες που θα προσέλθουν σε Κατάστημα θα ισχύσει το ωράριο εξυπηρέτησης πελατείας καθώς και οι περιορισμοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Έως την 7η Απριλίου 2020, δεν θα είναι επιτρεπτή η εμφάνιση/πληρωμή/σφράγιση των παραπάνω αξιογράφων, ενώ μετά την παρέλευση της ως άνω καταληκτικής ημερομηνίας δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε δήλωση. Από την 8η Απριλίου 2020 και μετά, τα αξιόγραφα για τα οποία δεν θα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η κατά τα προαναφερόμενα δήλωση, θα εμφανίζονται / πληρώνονται/σφραγίζονται κανονικά.

Εφόσον η επιχείρηση συμπεριληφθεί στους προστατευόμενους ΚΑΔ εντός Απριλίου 2020 θα ισχύσει η ίδια ανωτέρω διαδικασία δήλωσης των αξιογράφων σας. Η δήλωση θα υποβάλλεται εντός έξι εργάσιμων ημερών από την υπαγωγή της επιχείρησης στην περίμετρο των πληττόμενων ΚΑΔ.

Συνιστάται, εάν είστε κομιστής επιταγής η οποία δεν πληρώθηκε λόγω αναστολής της προθεσμίας της το χρονικό διάστημα από 31/3 έως και 7/4 να επικοινωνήσετε με τον εκδότη της επιταγής για να διαπιστώσετε την πρόθεσή του για ανάκληση ή όχι της επιταγής. Στην περίπτωση κατά την οποία ο εκδότης δεν έχει αναστείλει την προθεσμία για τη συγκεκριμένη επιταγή, μπορείτε από 8/4 να την επανακαταθέσετε για πληρωμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Η Ελλάδα έχει ευκαιρία για διατηρήσιμη ανάπτυξη

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς υπογράμμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε θέση ισχύος, με επάρκεια κεφαλαίων και ρευστότητας για να αντιμετωπίσουν την παρούσα κρίση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Δάνεια άνω του ενός δισ. σε ΜμΕ με εγγύηση από Αναπτυξιακή Τράπεζα 

Μέσω του προγράμματος, η Tράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς κλάδους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εντατικές συζητήσεις με επενδυτές για τις τιτλοποιήσεις της Πειραιώς

Παραμένει ο στόχος για την ολοκλήρωση τιτλοποιήσεων 7 δισ. ευρώ μέσα στο 2020, ενώ οι επαφές έχουν φθάσει στο στάδιο της τιμολόγησης. Ικανοποιητικά έσοδα τόκων προβλέπονται το β' τρίμηνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δάνεια έναντι επιχορήγησης προσφέρει στον αγροτικό τομέα η Τρ. Πειραιώς

Τον μηχανισμό διευκόλυνσης χορήγησης δανείων, που δημιούργησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αξιοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς για τη χορήγηση δανείων σε αγρότες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια της «MILKPLAN Α.Ε.»

Η χρηματοδότηση θα γίνει με επενδυτικό δάνειο, με την Τρ. Πειραιώς να στοχεύει στην υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν στηρίζοντας μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση που κατέχει ηγετική θέση.