Αύξηση 6% του τζίρου στο πρώτο δίμηνο του 2020 για την Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας

Η λειτουργία του e-shop της εταιρείας από τον Ιούνιο του 2019 περιόρισε τη μείωση του τζίρου, με την διοίκηση της εταιρείας να εκτιμά πως το πρώτο τετράμηνο του 2020 θα κλείσει με υποχώρηση 23% του κύκλου εργασιών.

Με θετικούς ρυθμούς ξεκίνησε το 2020 για την εταιρεία Ι.Κλουκίνας-Ι.Λάππας ΑΕ καθώς κατέγραψε αύξηση τζίρου 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Ωστόσο, μετά από την εξάπλωση του COVID-19 και την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας όλων των καταστημάτων λιανικής από 18/03/2020, παρουσίασε μείωση του τζίρου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση του τζίρου περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) που άρχισε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2019. Ως αποτέλεσμα αυτού για το διάστημα 18/3-22/4/2020 η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει το 48% του τζίρου της αντίστοιχης συγκριτικής περιόδου. Συνεπώς η διοίκηση εκτιμά ότι το πρώτο τετράμηνο του 2020 θα κλείσει με μια υποχώρηση του κύκλου εργασιών της εταιρίας της τάξεως του 23%.

Σε επίπεδο Ομίλου, τα καταστήματα των θυγατρικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, είναι επίσης σε υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας τους, βάσει των τοπικών κυβερνητικών αποφάσεων για το ίδιο διάστημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της η διοίκηση της Εταιρείας και του Ομίλου παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την εξέλιξη των εσόδων, έχει κάνει χρήση των πακέτων ελάφρυνσης που έχει χορηγήσει η κυβέρνηση με αναστολή των συμβάσεων εργασίας μέρους του προσωπικού, την επιδότηση ενοικίου για το μισθωμένο δίκτυο καταστημάτων και την ένταξη στο διευρυμένο πλαίσιο χρηματοδότησης, εξοικονομώντας έτσι ένα μέρος των λειτουργικών της εξόδων. Για τους εργαζόμενους που δεν έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και προφύλαξης από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το ίδιο έχει ακολουθήσει και στις θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου. Επίσης, επεξεργάζεται διαρκώς μοντέλα λήψης μέτρων για την άμβλυνση των συνεπειών από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της αλυσίδας για το καλοκαίρι του 2020 και εξυπηρετεί εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις της σε προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές.

Το περιβάλλον αυτή τη στιγμή δεν μας επιτρέπει να προβούμε σε ασφαλείς ποσοτικές εκτιμήσεις για το διάστημα που ακολουθεί, καθώς αυτές εξαρτώνται από παράγοντες, όπως η διάρκεια της πανδημίας, ο χρόνος επανέναρξης και οι συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, οι επιπτώσεις της πανδημίας στη διεθνή παραγωγή και εφοδιαστική αλυσίδα καθώς και το μέγεθος της επακόλουθης οικονομικής αποδιοργάνωσης, που είναι ακόμα απροσδιόριστοι.

Η Εταιρεία και ο Όμιλος θα επανέλθουν με νεότερη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό αμέσως μόλις οι συνθήκες επιτρέψουν μια ασφαλέστερη εκτίμηση των επιπτώσεων της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αν. Καλλιτσάντσης: Τα αποτελέσματα θα στηρίξουν τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ σημείωσε πως συνεχίζεται η εξυγίανση της εταιρείας και χαρακτήρισε ως fake news πρόσφατα δημοσιεύματα. Άνοδο 3,5% καταγράφει η μετοχή της.