Φωτο: Shutterstock

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που ξεχώρισαν για το εργασιακό τους περιβάλλον

Οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στη λίστα Best Workplaces 2020, για το καλύτερο εργασιακό τους περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας πως η εταιρική ανάπτυξη έρχεται μέσα από την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η Enel Green Power βραβεύτηκε ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2020 στην λίστα Best Workplaces 2020 για επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 εργαζομένους. Η DHL Express (Ελλάς) βρέθηκε στην κορυφή των εταιρειών που απασχολούν περισσότερα από 250 άτομα και η S.C. Johnson Hellas ξεχώρισε στην κατηγορία των επιχειρήσεων που διαθέτουν μέχρι 50 εργαζομένους.

Όπως ανέφερε η Enel Green Power, η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του Καφηρέα, της μεγαλύτερης συστοιχίας αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρική ανάπτυξη έρχεται μέσω της σταθερής επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό.

Στην έρευνα Best Workplaces 2020, η οποία διεξήχθη για 18η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους,

10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους, 

5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 53 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 29.600 εργαζόμενους. Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί κοντά στους 8.300 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 21. Από τις συμμετέχουσες εταιρείες οι 23 είναι αμιγώς Ελληνικές και οι 30 πολυεθνικές. Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

Το θεμέλιο ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος έγκειται σε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης και δέσμευσης που ενώνει τη διοίκηση και το εργατικό δυναμικό σε ένα κοινό όραμα που δεν αφορά μόνο την επιτυχία, αλλά περιγράφει τον τύπο οργανισμού τον οποίο θέλει ένας εργοδότης. Η συμμετοχή στην ετήσια λίστα Best Workplaces είναι η υψηλότερη διάκριση μιας εταιρείας και επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό της ως εργοδότης επιλογής.

Ο κ. Αριστοτέλης Χαντάβας, επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η βράβευση ως καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος για το 2020, ένα βραβείο που ενισχύει ακόμη περισσότερο την περηφάνια μας για την εταιρεία. Παγκοσμίως, η EnelGreenPowerδεν δεσμεύεται μόνο στο να κάνειτον πλανήτη μας βιώσιμο μέσω των επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ, αλλά να εξελίσσει κάθε χρόνο τις εργασιακές συνθήκες με το να υιοθετεί ή να δημιουργεί καινοτόμες πρακτικές για τους ανθρώπους της. Η εταιρεία με το να συνδυάζει ιδανικά την καινοτομία, το σεβασμό σε κάθε εργαζόμενο και την οικογενειακή ατμόσφαιρα, παράγει ένα μοναδικό πλαίσιο διαφάνειας και ελευθερίας το οποίο επιτρέπει στον καθένα να αναπτυχθεί και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εργαζομένους για αυτή τη σημαντική διάκριση».

Οι εταιρείες που διακρίνονται είναι οι εξής:

 Best Workplaces 2020

Κατηγορία πάνω από 250 εργαζόμενοι

 1. DHL Express (Ελλάς)
 2. ΑΧΑ Ασφαλιστική
 3. Teleperformance Greece
 4. Epsilon Net
 5. efood
 6. Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.
 7. SG Digital
 8. Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
 9. Groupama Ασφαλιστική
 10. Όμιλος ΟΠΑΠ

Κατηγορία 50 - 250 εργαζόμενοι

 1. ENEL Green Power Hellas
 2. Bausch Health Hellas
 3. MARS Greece
 4. British American Tobacco Hellas
 5. Adecco Group Greece
 6. Amgen Ελλάς
 7. AbbVie Φαρμακευτική
 8. Novo Nordisk Ελλάς
 9. Euler Hermes Greece
 10. Dialectica

Κατηγορία 20 - 49 εργαζόμενοι

 1. S.C. Johnson Hellas
 2. amuse
 3. kariera.gr
 4. Ipsen Greece
 5. Convert Group
   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και την πρόληψη διάδοσης του κορονοϊού

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, τα μέτρα, που ακολουθούν και οι συναφείς οδηγίες εκκινούν από βασικές αρχές και πρόνοιες του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 10.000 αιτήματα σε 2 εβδομάδες στο Helpdesk υποστήριξης επιχειρήσεων του ΕΕΔΕΓΕ

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών δημιούργησε το Helpdesk υποστήριξης επιχειρήσεων, για παροχή βοήθειας, καταγραφή και απάντηση των ερωτημάτων.