ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που ξεχώρισαν για το εργασιακό τους περιβάλλον

Οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στη λίστα Best Workplaces 2020, για το καλύτερο εργασιακό τους περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας πως η εταιρική ανάπτυξη έρχεται μέσα από την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η Enel Green Power βραβεύτηκε ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2020 στην λίστα Best Workplaces 2020 για επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 εργαζομένους. Η DHL Express (Ελλάς) βρέθηκε στην κορυφή των εταιρειών που απασχολούν περισσότερα από 250 άτομα και η S.C. Johnson Hellas ξεχώρισε στην κατηγορία των επιχειρήσεων που διαθέτουν μέχρι 50 εργαζομένους.

Όπως ανέφερε η Enel Green Power, η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του Καφηρέα, της μεγαλύτερης συστοιχίας αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρική ανάπτυξη έρχεται μέσω της σταθερής επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό.

Στην έρευνα Best Workplaces 2020, η οποία διεξήχθη για 18η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους,

10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους, 

5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 53 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 29.600 εργαζόμενους. Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί κοντά στους 8.300 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 21. Από τις συμμετέχουσες εταιρείες οι 23 είναι αμιγώς Ελληνικές και οι 30 πολυεθνικές. Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

Το θεμέλιο ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος έγκειται σε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης και δέσμευσης που ενώνει τη διοίκηση και το εργατικό δυναμικό σε ένα κοινό όραμα που δεν αφορά μόνο την επιτυχία, αλλά περιγράφει τον τύπο οργανισμού τον οποίο θέλει ένας εργοδότης. Η συμμετοχή στην ετήσια λίστα Best Workplaces είναι η υψηλότερη διάκριση μιας εταιρείας και επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό της ως εργοδότης επιλογής.

Ο κ. Αριστοτέλης Χαντάβας, επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η βράβευση ως καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος για το 2020, ένα βραβείο που ενισχύει ακόμη περισσότερο την περηφάνια μας για την εταιρεία. Παγκοσμίως, η EnelGreenPowerδεν δεσμεύεται μόνο στο να κάνειτον πλανήτη μας βιώσιμο μέσω των επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ, αλλά να εξελίσσει κάθε χρόνο τις εργασιακές συνθήκες με το να υιοθετεί ή να δημιουργεί καινοτόμες πρακτικές για τους ανθρώπους της. Η εταιρεία με το να συνδυάζει ιδανικά την καινοτομία, το σεβασμό σε κάθε εργαζόμενο και την οικογενειακή ατμόσφαιρα, παράγει ένα μοναδικό πλαίσιο διαφάνειας και ελευθερίας το οποίο επιτρέπει στον καθένα να αναπτυχθεί και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εργαζομένους για αυτή τη σημαντική διάκριση».

Οι εταιρείες που διακρίνονται είναι οι εξής:

 Best Workplaces 2020

Κατηγορία πάνω από 250 εργαζόμενοι

 1. DHL Express (Ελλάς)
 2. ΑΧΑ Ασφαλιστική
 3. Teleperformance Greece
 4. Epsilon Net
 5. efood
 6. Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.
 7. SG Digital
 8. Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
 9. Groupama Ασφαλιστική
 10. Όμιλος ΟΠΑΠ

Κατηγορία 50 - 250 εργαζόμενοι

 1. ENEL Green Power Hellas
 2. Bausch Health Hellas
 3. MARS Greece
 4. British American Tobacco Hellas
 5. Adecco Group Greece
 6. Amgen Ελλάς
 7. AbbVie Φαρμακευτική
 8. Novo Nordisk Ελλάς
 9. Euler Hermes Greece
 10. Dialectica

Κατηγορία 20 - 49 εργαζόμενοι

 1. S.C. Johnson Hellas
 2. amuse
 3. kariera.gr
 4. Ipsen Greece
 5. Convert Group
   
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergasia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εργαλείο για ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας από τη Mobile Technology

εφαρμογή λογισμικού της ψηφιακής ωρομέτρησης, όπως ανακοινώθηκε συμβάλλει στην εποπτεία και καλύτερη δυνατή οργάνωση του έμψυχου δυναμικού, παρέχοντας πολύτιμα δεδομένα στους επικεφαλής των αρμόδιων Τμημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις με Enel

Η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με την ιταλική εταιρεία για την απόκτηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων στη Ρουμανία, όπου η Enel έχει ισχυρή παρουσία αλλά έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών χονδρικής του ρεύματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηγετική θέση για τη ΔΕΗ στη ΝΑ Ευρώπη με deal 1,3 δισ. στη Ρουμανία

Ένα πλήρες ενεργειακό συγκρότημα με ισχυρή παρουσία στην πολυπληθέστερη χώρα της Ν.Α. Ευρώπης βρίσκεται στο στόχαστρο της ΔΕΗ. Διαπραγματεύσεις ως το τέλος Ιανουαρίου με την ιταλική Enel και αποφάσεις για προσφορά αμέσως μετά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: 300 νέες θέσεις εργασίας το 2022 κυρίως στην τεχνολογία

Η Chief Human Resources Officer της Alpha Bank Φραγκίσκη Μελίσσα σημείωσε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας που εντάσσει στις λειτουργίες της τεχνολογίες αιχμής και τεχνητής νοημοσύνης.