ΓΔ: 1411.25 0.25% Τζίρος: 9.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:17:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Forever 21: Αβέβαιο το μέλλον και των ελληνικών καταστημάτων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της κατέθεσε η αμερικανική αλυσίδα ρούχων Forever 21, καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον των καταστημάτων της και στη χώρα μας.

Αβέβαιο είναι το μέλλον της αλυσίδας fast fashion Forever 21 στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η μητρική εταιρεία κατέθεσε χθες αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της σύμφωνα με το άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το σήμα της στην αγορά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα καταστήματα που λειτουργούν σε Ευρώπη και Ασία θα κλείσουν στο σύνολό τους, καθώς η αμερικανική αγορά και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής τίθενται σε προτεραιότητα στην παρούσα φάση.

Οι υπάρχοντες πιστωτές της εταιρείας, ωστόσο, έχουν ήδη δείξει ψήφο εμπιστοσύνης στην Forever 21, με την JPMorgan Chase και το fund TPG Sixth Street Partners μεταξύ άλλων να έχουν προχωρήσει σε τονωτική ένεση ρευστότητας ύψους 350 εκατ. δολαρίων για την σωτηρία της αλυσίδας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι δραστηριότητες της εταιρείας εκτός της αμερικανικής ηπείρου θα διακοπούν, ενώ και στην αμερικανική αγορά προβλέπεται το κλείσιμο έως και 178 καταστημάτων.

Με στόχευση το νεανικό κυρίως κοινό, η Forever 21 προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια των πιστωτών ώστε να βελτιώσει το προϊόν της αλλά και να παραμείνει ανταγωνιστική σε μία αγορά όπου κυριαρχούν οι κολοσσοί Η&Μ και Inditex (Zara).

Ωστόσο, τα προβλήματα της εταιρείας είναι εμφανή τουλάχιστον την τελευταία διετία καθώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Ιρλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία, λίγο μόνο καιρό μετά την είσοδό της, ενώ αποχώρησε και από την Ταϊβάν, διατηρώντας σήμερα παρουσία σε 57 χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην... επίθεση η πολωνική Pepco, έφτασε τα 27 καταστήματα στην Ελλάδα

Ο πολωνικός όμιλος είχε αυξημένα έσοδα κατά 11% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, κυρίως χάρη στη συστηματική επέκταση των αλυσίδων του. Προβληματισμός για την Ερυθρά Θάλασσα και τις επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Praktiker
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επεκτείνει το δίκτυο η αλυσίδα Praktiker και θέλει να μειώσει τα κόστη

Το 2023 η εταιρεία βελτίωσε τα μεγέθη της, ενώ προχώρησε στο άνοιγμα δύο νέων σημείων σε Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα. Ακόμη ένα κατάστημα προγραμματίζεται να εγκαινιαστεί φέτος στην χώρα μας.