ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:45:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ellaktor

Στην Eldorado Gold το 5% της Ελληνικός Χρυσός που κατείχε η θυγατρική της Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης πώλησης σε περίπτωση που στο μέλλον η Eldorado Gold πραγματοποιήσει συναλλαγή που θα προσδώσει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ αξία που θα υπερβαίνει ένα προκαθορισμένο ποσό τότε θα λάβει επιπλέον χρήματα η AKTOR Constructions.

Ο όμιλος Ελλάκτωρ ανακοίνωσε την πώληση των μετοχών που κατείχε η AKTOR Constructions στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ήτοι 810.430 κοινές μετοχές (ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου) στην Eldorado Gold αντί 7,5 εκατ. δολαρίων σε μετρητά ενώ μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν επιπλέον έσοδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο όμιλος Ελλάκτωρ σε σχετική ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεπής με  τη στρατηγική της για επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και την αξιοποίηση μη βασικών συμμετοχών και παγίων, ενημερώνει ότι στις 11.05.2020, η (εμμέσως) εξ ολοκλήρου θυγατρική της AKTOR Constructions International Limited ("AKTOR Constructions”), προχώρησε στην υπογραφή Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς μετοχών με την Eldorado Gold (Greece) BV για την πώληση στην τελευταία του συνόλου των μετοχών που κατείχε η AKTOR Constructions στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, ήτοι 810.430 κοινές μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ και τη συνολική θέση της AKTOR Constructions στην τελευταία.

Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Πώλησης και Αγοράς μετοχών, η AKTOR Constructions, εταιρεία που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα λάβει ως αντάλλαγμα αρχικά το ποσό των US$7,5 εκατ. (σε μετρητά) και θα δικαιούται επιπλέον ποσά, στην περίπτωση που μελλοντικά η Eldorado Gold  (Greece) BV πραγματοποιήσει  συναλλαγή με τρίτα μέρη με όρους αγοράς (arms – length), η οποία θα προσδώσει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ αποτιμώμενη αξία (χωρίς να συνυπολογίζεται το ανεξόφλητο χρέος) η οποία θα υπερβαίνει ένα προκαθορισμένο χρηματικό όριο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eldorado
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ξεκολλάει» η επένδυση για τον χρυσό, σήμερα η υπογραφή νέας σύμβασης

Μεγάλη αύξηση των μεταλλευτικών τελών προβλέπει η αναθεωρημένη συμφωνία με την Eldorado Gold, ενώ για το θέμα της μονάδας μεταλλουργίας η εταιρεία παίρνει παράταση δύο ετών για να καταθέσει νέα μελέτη.