Φώτο: Shutterstock

Softomotive: Η ελληνική εταιρεία που εξαγοράστηκε από τη Microsoft

Στην εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων τεχνολογικής εταιρείας Softomotive προχώρησε η Microsoft, η οποία έχει έδρα το Λονδίνο και διαθέτει περισσότερους από 9.000 πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μία επιτυχία που αρκετές εταιρείες θα ζήλευαν πέτυχε οι ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Softomotive, καθώς όχι μόνο προκάλεσε το ενδιαφέρον της Microsoft αλλά τελικά εξαγοράστηκε από αυτήν. 

H Softomotive των Μάριου Σταυρόπουλου και Αργύρη Κανινή, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των αυτοματοποιημένων ρομποτικών διαδικασιών (RPA) ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα, ενώ έχει έδρα το Λονδίνο. Διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, ενώ ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της υπήρξε η Grafton Capital, μέσω της οποίας η Softomotive άντλησε το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων το 2018. 

Όπως, μάλιστα, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Microsoft αυτή τη στιγμή η Softomotive έχει περισσότερους από 9.000 πελάτες σε διεθνές επίπεδο, ενώ το προϊόν της εταιρείας έχει εφαρμογή στον τραπεζικό και στον ασφαλιστικό κλάδο, ενώ χρησιμοποιείται και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας RPA είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στον τεχνολογικό κλάδο και μέσω αυτού αυτοματοποιούνται διεργασίες τις οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να «εκτελέσει» ο χρήσης ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Παράλληλα σε πρόσφατο δημοσίευμά του το Bloomberg έχει τονίσει ότι λόγω της ανοδικής πορείας της η Softomotive έχει φθάσει να ανταγωνίζεται πολλές startups και εταιρείες παραγωγής λογισμικού. Τέτοιες είναι η Automation Anywhere και η UiPath, η οποία, όπως αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα το Bloomberg, προγραμματίζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο και πρόσφατα αποτιμήθηκε στα 7 δισ. δολάρια.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ