Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την εξαγορά της ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια από την ADAMA AGRICULTURE

Σύμφωνα με την απόφαση της Επ. Ανταγωνισμού η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η εξαγορά της επιχείρησης ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία από την ADAMA AGRICULTURE B.V.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού την 22/5/2020, ενέκρινε ομόφωνα, την από 22/11/2019 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, που αφορά στην απόκτηση από την εταιρία με την επωνυμία ADAMA AGRICULTURE B.V., αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρίας ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά σε επιμέρους υπο-αγορές αγροχημικών προϊόντων, σπόρων και λιπασμάτων (τόσο σε επίπεδο προμήθειας όσο και επίπεδο εμπορίας/ διανομής), παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του νόμου, όπως ισχύει, και σε συνέχεια πλήρους διερεύνησής της, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις ως άνω σχετικές υπο-αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βρέθηκαν προμηθευτές με ακραίες τιμές στα υγειονομικά είδη για τον Covid-19

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της έρευνας από την Επ. Ανταγωνισμού για τις συνθήκες που επικρατούν στη διακίνηση προστατευτικών μασκών και προϊόντων υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενέκρινε τη συγχώνευση ΣΙΔΜΑ - Μπήτρος η Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Σύμφωνα με την Επιτροπή η εν λόγω συγχώνευση «δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Beat στην Επ. Ανταγωνισμού κατά του νόμου Σπίρτζη

Η εταιρεία ζητά την παρέμβαση της Επιτροπής καθώς ο νόμος απαγορεύει στις εταιρείες διαμεσολάβησης να προσφέρουν μειωμένες τιμές και τις εξομοιώνει με εταιρείες μεταφορών με την απειλή εξοντωτικών προστίμων.