Αρχίζει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών από τον Όμιλο Μυτιληναίος

Η εταιρεία θα αποκτήσει μέσω Χρηματιστηρίου έως 10% των μετοχών της σε τιμές από 0,97 έως 20 ευρώ ανά μετοχή.

Την πρόθεσή της για έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών ανακοίνωσε η Μυτιληναίος ΑΕ (MYTILINEOS), σε συνέχεια της από 27.03.2020 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των
μετόχων της και της σχετικής από 01.06.2020 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου. Οι αγορές των ιδίων μετοχών θα πραγματοποιούνται μέσω των μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, EUROBANK EQUITIES Α.Ε.Π.Ε.Υ., ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ. και EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ..

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ή/και η διάθεση των ιδίων μετοχών, που θα αποκτηθούν, στο προσωπικό ή/και σε μέλη της διοίκησης της Εταιρείας ή/και συνδεδεμένης
εταιρείας, ενώ προβλέπεται η απόκτηση ανώτατου αριθμού μετοχών 14.289.116 (μέχρι 10% του μετοχικού κεφαλαίου), με κατώτατη τιμή αγοράς €0.97 ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς €20 ανά μετοχή, και το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι 26.03.2022. Το τελικό ποσό που θα διατεθεί για το πρόγραμμα και ο αριθμός των μετοχών που εν τέλει θα αγορασθούν, θα εξαρτηθεί από τις εκάστοτε συνθήκες της εταιρείας και της αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Μείναμε ανοικτοί όταν πολλοί κατέβασαν τους διακόπτες

Δύσκολη χρονιά για τη χώρα προβλέπει ο Ευ. Μυτιληναίος αλλά τονίζει ότι μπορεί να δούμε μεγάλη ανάκαμψη και η Ελλάδα να μπει σε άλλη εποχή. Μέρισμα 0,36 ευρώ προτείνει η διοίκηση του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Η σύμβαση με Gazprom ενισχύει την ανταγωνιστικότητα μας

«Η μακροχρόνια αυτή σύμβαση θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της εταιρείας και των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», τονίζει η Μυτιληναίος.