Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Χρηματοδότηση 24 εκατ. στην Cubico Sustainable Investments από την Πειραιώς 

Η Cubico θα προχωρήσει στην εξαγορά τριών αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 24,65 MW. H συγκεκριμένη συναλλαγή είναι η πρώτη επένδυση που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Όμιλος της Cubico.

Σε χρηματοδότηση ύψους 24 εκατ. ευρώ στην Cubico Sustainable Investments προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της. Σημειώνεται ότι η  Cubico Sustainable Investments είναι μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, και η χρηματοδότηση αφορά την εξαγορά τριών αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 24,65 MW.

H Cubico, με συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ΑΠΕ που υπερβαίνει σε δυναμικότητα τα 3,3 GW, πραγματοποιεί την πρώτη της επένδυση στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία διαθέτει τεχνογνωσία στη χρηματοδότηση ΑΠΕ και έχει ως στρατηγική της επιλογή την υποστήριξη επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια. 

H συγκεκριμένη συναλλαγή είναι η πρώτη επένδυση που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Όμιλος της Cubico, ο οποίος σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας του στη χώρα.

Η χρηματοδότηση της συναλλαγής, ύψους 24 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας και του lockdown, και επιβεβαιώνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει αδιαλείπτως τους πελάτες της προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Όπως επισημαίνει η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής του Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «η συναλλαγή επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Τράπεζας Πειραιώς στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, έχοντας χρηματοδοτήσει χαρτοφυλάκιο που υπερβαίνει σε δυναμικότητα τα 1,7 GW. Αποτελεί επίσης μια πρόσθετη απόδειξη της τεχνογνωσίας και της δυνατότητας που έχει η Τράπεζα να παρέχει τις κατάλληλες λύσεις για τους πελάτες, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ