Φώτο: Shutterstock

Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της Folli Follie

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έλειπαν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου για να κηρυχθεί η πτώχευση της Folli-Follie.

Απορρίφθηκε το αίτημα δυο ομολογιούχων πιστωτών της Folli Follie για πτώχευση της εταιρείας, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς κρίθηκε οτι λείπουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου για την κήρυξη πτώχευσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF GROUP” (εφεξής η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η αίτηση πτώχευσης, η οποία είχε κατατεθεί από δύο (2) ομολογιούχους πιστωτές της Εταιρείας και η οποία είχε συζητηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2020, απερρίφθη δυνάμει της υπ’ αριθμ. 305/2020 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κρίνοντας ότι ελλείπουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου για την κήρυξη πτώχευσης.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κα. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός 2018 της Folli χωρίς απαλλαγή ευθυνών της διοίκησης

Η PwC ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2019. Η διοίκηση της Folli-Follie δεν απαλλάχθηκε των ευθυνών της εξαιτίας των γεγονότων που αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2018.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη φυλακή Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli Follie

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου. Και οι τρεις βρέθηκαν αντιμέτωποι, ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, για 11 ώρες, με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli- Follie: Σήμερα η απολογία της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Σύμφωνα με τη δικογραφία που χειρίζεται η 35η Ανακρίτρια, οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το α' τρίμηνο του 2018. Κατά του Ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες ενώ ερευνάται ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων εκτός της εταιρίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli- Follie: Την Τρίτη η απολογία της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Ο ιδρυτής του ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και η σύζυγός του Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Στις 10 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της

Η Γενική Συνέλευση αποτελεί συνέχεια της από 31 Οκτωβρίου 2019 (εξ αναβολής) Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, κατά την οποία η μέτοχοι της εταιρείας αποφάσισαν την αναβολή της συνέλευσης στις 31 Ιανουαρίου 2020.