ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Folli Follie

Ενδιαφέρον εξαγοράς για τη Folli Follie, ενώ δίνει μάχη επιβίωσης

Το ενδιαφέρον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την έκβαση της υπόθεσης των περιουσιακών στοιχείων του πολύπαθου ομίλου. Η αποτίμηση του εκτοξεύεται αν αποδεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία 33 εκατ. ευρώ.

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να παραμείνει ενεργή η εταιρεία έχει αποδυθεί η διοίκηση της Folli Follie, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου ως προς την τύχη των περιουσιακών της στοιχείων. Πηγές προσκείμενες στην διοίκηση του ομίλου αναφέρουν στο BD ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον εξαγοράς του ομίλου, το οποίο ωστόσο παραμένει κι αυτό άρρηκτα συνδεδεμένο με την έκβαση της δικαστικής υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αγγίζουν τα 33 εκατ. ευρώ σε αξία, στοιχείο που, εφόσον η απόφαση είναι ευνοϊκή για την Folli Follie, αυξάνει σημαντικά την αποτίμησή της, καθιστώντας την ιδιαίτερα ελκυστική στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Σε αντίθετη περίπτωση ωστόσο, τα πράγματα είναι δυσμενή, με δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλες πηγές ρευστότητας, πέραν των πωλήσεων που ο όμιλος επιτυγχάνει. Προς το παρόν ο όμιλος εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του, τόσο προς προμηθευτές όσο και προς το Δημόσιο αλλά και τους σχεδόν 1000 εργαζόμενους του. Ωστόσο, η διαδικασία εξυγίανσης είχε εξαρχής συνδεθεί με την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια της επιτυχούς μετάβασης στο νέο εταιρικό σχήμα, FF OpsCo, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα.

Σε κάθε περίπτωση, τους τελευταίους μήνες η διοίκηση της FF έχει προχωρήσει σε κινήσεις ενίσχυσης της παρουσίας της στην αγορά, στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να παραμείνει ζωντανός. Πριν λίγες εβδομάδες η εταιρεία εγκαινίασε ένα νέο ομώνυμο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ερμού, σε έναν χώρο όπου φιλοξενούνται νέες και best selling συλλογές συλλογές κοσμημάτων, ρολογιών και αξερουάρ.

Παράλληλα, εμπλουτίζει το μείγμα των συλλογών που διατίθενται στα πολυκαταστήματα Factory Outlet, στο αεροδρόμιο και την οδό Πειραιώς. Πιο συγκεκριμένα, ένα νέο corner με την υπογραφή της αλυσίδας Buzz εγκαινιάστηκε στους χώρους του εκπτωτικιύ πολυκαταστήματος στην περιοχή του αεροδρομου,, φιλοξενώντας μοναδικές συλλογές αγαπημένων brands, όπως τα Nike, Jordan, Adidas Originals, Asics και Converse.

Επιπλέον, η φίρμα Skechers απέκτησε παρουσία μέσα στο Factory Outlet της οδού Πειραιώς, διευρύνοντας το προϊοντικό μίγμα του καταστήματος στην κατηγορία των αθλητικών ειδών, η οποία παρουσιάζει σημαντική και διαχρονική δυναμική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή σε διψήφια ανάπτυξη βλέπει για το 2024 ο όμιλος Φουρλή

Κοντά στα 30 εκατ. ευρώ θα επενδύσει φέτος ο όμιλος για την επέκταση των αλυσίδων του αλλά και την ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων ΙΚΕΑ και Intersport. Μειώσεις τιμών σε δημοφιλή προϊόντα της σουηδικής αλυσίδας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον Πύργο του Πειραιά έστησε η Zara το μεγαλύτερο κατάστημά της

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα στην Ευρώπη, το οποίο διαθέτει συλλογές ρούχων σε αποκλειστικότητα και ενσωματώνει τεχνολογικές καινοτομίες για την εξυπηρέτηση του επισκέπτη.
JYSK
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμική επέκταση δικτύου από την Jysk, πού ανοίγουν νέα καταστήματα

Η αλυσίδα επεκτείνει το δίκτυο της με έξι νέα καταστήματα κατά την τρέχουσα χρήση, στοχεύοντας σε 75 σημεία μέσα στην επόμενη διετία. Ανακαίνισης παλαιότερων καταστημάτων με το νέο concept 3.0.