ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
folli follie, kosmima
Φώτο: Shutterstock

Πρόσκληση της Folli - Follie στους κατόχους ομολόγων γερμανικού δικαίου

Η συνολική αξία των συγκεκριμένων ομολόγων φθάνει στα 51 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία διευκρινίζει τι θα συμβεί εάν τελικώς οι ομολογιούχοι δεν συμφωνήσουν με την πρότασή της.

Πρόσκληση προς τους κατόχους ομολόγων της τα οποία, όμως, διέπονται από γερμανικό Δίκαιο, απευθύνει η εταιρεία Folli - Follie, όπως ακριβώς έχει πράξει και με αυτούς που διαθέτουν ομόλογα τόσο σε ευρώ, όσο και σε ελβετικό φράγκο. 

Τα επονομαζόμενα Schuldschein ομόλογα φθάνουν στο επίπεδο συνολικά των 51 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF Group” (η «Εταιρεία»), σε συνέχεια των από 18 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώσεών της σχετικά με (i) την έναρξη της πρόσκλησης σε συναίνεση απευθυνόμενης προς τους κατόχους των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολογιών ποσού €249.500.000 1,75 τοις εκατό λήξεως 2019 (η «Πρόσκληση των Eurobonds σε Συναίνεση») και (ii) την έναρξη της πρόσκλησης σε συναίνεση απευθυνόμενης προς τους κατόχους των Ομολογιών ποσού CHF 150.000.000 3,25% λήξεως 2021 (η «Πρόσκληση των Swissbonds σε Συναίνεση» και από κοινού με την Πρόσκληση των Eurobonds σε Συναίνεση, οι «Προκλήσεις σε Συναίνεση») και κατόπιν σειράς ερωτημάτων προς την Εταιρεία σχετικά με τις Προσκλήσεις σε Συναίνεση, επιθυμεί να παράσχει τις ακόλουθες διευκρινίσεις σχετικά με τις συναλλαγές που προτείνονται στις Προσκλήσεις σε Συναίνεση. Οι όροι που χρησιμοποιούνται στην παρούσα ανακοίνωση, χωρίς να τους αποδίδεται κάποιος άλλος ορισμός, έχουν τις ίδιες έννοιες που τους αποδίδονται στις Προσκλήσεις σε Συναίνεση.

Γίνεται, επίσης, αναφορά: (i) στο δάνειο Schuldschein ποσού €20.000.000 λήξεως το 2021 εκδοθέν από την FF Group Finance Luxembourg II SA (η «LuxCo II») και εγγυηθέν από την Εταιρεία (το «Schuldschein 20 εκ.») και (ii) στο δάνειο Schuldschein ποσού €31.000.000 λήξεως το 2021 εκδοθέν από την LuxCo II και εγγυηθέν από την Εταιρεία (το «Schuldschein 31 εκ.» και από κοινού με το Schuldschein 20 εκ., τα “Schuldschein”).

Αν ένας ή αμφότεροι οι δανειστές των Schuldschein δεν συμφωνήσουν με την LuxCo II και την Εταιρεία την αντικατάσταση της LuxCo II από την Εταιρεία ως οφειλέτη αναφορικά με το ένα ή αμφότερα τα Schuldschein, κατά τα αναφερόμενα στην παράγραφο με τίτλο «Πράξη Αντικατάστασης Εκδότη» της Πρόσκλησης των Eurobonds σε Συναίνεση και στην παράγραφο με τίτλο «Συμφωνία Αντικατάστασης Εκδότη» της Πρόσκλησης των Swissbonds σε Συναίνεση, η Εταιρεία θα υποχρεωθεί να μεταχειριστεί τον αντίστοιχο δανειστή με τον ίδιο τρόπο, όπως τους λοιπούς ανέγγυους δανειστές, οι οποίοι θα λάβουν τα NUS, όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο με τίτλο «Νέες Ανεξασφάλιστες Ομολογίες» (“New Unsecured Notes” - τα “NUS”) των Προσκλήσεων σε Συναίνεση.
Στην περίπτωση αυτή: (i) το ποσό των NUS που θα εκδοθούν την Ημερομηνία Ισχύος της Εξυγίανσης θα αυξηθεί αντίστοιχα· (ii) το ποσό των Νέων Ομολογιών που θα εκδοθούν την Ημερομηνία Ισχύος της Εξυγίανσης θα μειωθεί αντίστοιχα· και (iii) ο αντίστοιχος δανειστής δεν είναι Διορισμένος Εκπρόσωπος. Προς αποφυγή αμφιβολιών, ο αντίστοιχος δανειστής δεν θα δικαιούται να λάβει Μετοχές AssetsCo κατά την Ημερομηνία Ισχύος της Εξυγίανσης.

Περαιτέρω, στην ανωτέρω περίπτωση και εφόσον οι αποφάσεις υπερψηφιστούν κατά τις συνελεύσεις, οι οποίες συνεκλήθησαν σύμφωνα με τις Προσκλήσεις σε Συναίνεση, η Εταιρεία αναμένει ότι:

α) σύμφωνα με τις εξουσίες που παρέχονται στην παράγραφο (D) της Δεύτερης Έκτακτης Απόφασης που προτείνεται στην Δεύτερη Συνέλευση των κατόχων των Eurobonds, η οποία συνεκλήθη βάσει της Πρόσκλησης των Eurobonds σε Συναίνεση, το Ad Hoc Group (ή οι σύμβουλοί του) θα δώσουν οδηγίες στον Εντολοδόχο να συμφωνήσει την τροποποίηση του ποσού των NUS που. θα εκδοθούν υπέρ των αντίστοιχων δανειστών· και

β) σύμφωνα με τις εξουσίες που παρέχονται στην παράγραφο (d) των Προτεινόμενων Αποφάσεων Εξυγίανσης που προτείνονται στην Συνέλευση των κατόχων των Swissbonds, η οποία συνεκλήθη βάσει της Πρόσκλησης των Swissbonds σε Συναίνεση, ο Διορισμένος Εκπρόσωπος (ή οι σύμβουλοί του) θα δώσουν οδηγίες στον Εντολοδόχο να συμφωνήσει την τροποποίηση του ποσού των NUS που θα εκδοθούν υπέρ των αντίστοιχων δανειστών.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, οι πιστωτές που θα λάβουν τα NUS θα έχουν ανάκτηση σύμφωνα με την Εξυγίανση ίση με 11% των αξιώσεών τους έναντι της Εταιρείας».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 12,6% για τις πωλήσεις της Jumbo το α' εξάμηνο του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον όμιλο η αύξηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, ο οποίος πραναγγέλει αλλαγή στρατηγικής τόσο σε αυτόν όσο και στον σχεδιασμό λειτουργίας των νέων καταστημάτων.
folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli-Follie: Τι αναφέρει η προδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το Πρωτοδικείο έκρινε ότι το επιχειρηματικό σχέδιό της είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας Εξυγίανσης θα καταστήσει την επιχείρηση βιώσιμη.