ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Φωνή αγωνίας από τους εργαζομένους της Creta Farms

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της Creta Farms στην οποία καταγγέλλουν την κατάσταση «ομηρίας» στην οποία έχουν περιέλθει, όντως απλήρωτοι, την ώρα που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διαμάχη μεταξύ των μετόχων της εταιρείας.

Σκληρή ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνουν για τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουν, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της Creta Farms.

Σε αυτήν, τονίζουν ότι παραμένουν απλήρωτοι, καταγγέλλουν ότι οι αγορές πρώτων υλών έχουν παγώσει ξανά και ενημερώνουν ότι η παραγωγική λειτουργία έχει ανασταλεί.

Ακόμα, καλούν τους υπεύθυνους να βρουν άμεσα λύση στα συγκεκριμένα προβλήματα,

Αναλυτικά:

«Οι εργαζόμενοι της Κρέτα Φαρμ επέλεξαν όλο αυτό το διάστημα της κρίσης που ταλανίζει την εταιρία και απειλεί το εργασιακό τους μέλλον, να κρατήσουν στάση ευθύνης επιδεικνύοντας σοβαρότητα και νηφαλιότητα προκειμένου να διευκολύνουν την εξεύρεση λύσης.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τους υπόλοιπους συντελεστές του έργου αυτού και αναφερόμαστε τόσο στους βασικούς μετόχους, όσο και στις πιστώτριες τράπεζες.

Οι βασικοί μέτοχοι έχουν επιδοθεί σε μία ανηλεή μονομαχία επικράτησης σε μια εταιρία που πλέον δεν τους ανήκει και δυναμιτίζουν τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να λαμβάνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις.

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις των προηγούμενων εβδομάδων, οι πιστώτριες τράπεζες αντί να φροντίσουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να αποφανθούν άμεσα για τη νομιμότητα των διαδικασιών, θέτουν για άλλη μια φορά την εταιρία σε ομηρία παγώνοντας τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και καθυστερώντας την εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που συμφωνήθηκε και είναι απαραίτητη ώστε η εταιρία να προχωρήσει εν λειτουργία στην επόμενη μέρα.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, η μισθοδοσία του προσωπικού δεν καταβλήθηκε αν και τα χρήματα υπάρχουν κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό, οι αγορές πρώτων υλών έχουν ξανά παγώσει και η παραγωγική λειτουργία έχει ανασταλεί.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην εταιρία υπάρχει CRO που ελέγχει και υπογράφει όλες τις συναλλαγές διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των πιστωτών και όταν την προηγούμενη Παρασκευή και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ποιόν λοιπόν συμφέρει η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί να απαξιωθεί;

Γιατί άλλη μια φορά οι τράπεζες στις οποίες πλέον ανήκει η εταιρία, επιλέγουν την ανεύθυνη στάση;

Ζητάμε από τις πιστώτριες τράπεζες να ξεμπλοκάρουν άμεσα τις πιστώσεις που αφορούν αγορές πρώτων υλών και μισθοδοσία προσωπικού ώστε να αποκατασταθεί η παραγωγική λειτουργία της εταιρίας, καθώς και την τάχιστη ολοκλήρωση του ελέγχου για τη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρίας, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εισόδου νέου επενδυτή.

Τέλος, ζητάμε από τους βασικούς μετόχους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διευκολύνουν τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης.

Παραμένουμε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Συνεχίζεται η διαμάχη των μετόχων

Εν τω μεταξύ, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ των μετόχων της Creta Farms, με τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη να προχωρά σε νέα ανακοίνωση εναντίον του Εμ. Δομαζάκι και του ΓΕΜΗ.

Αναλυτικά:

«Τελικά όλα έχουν την εξήγησή τους. Όπως η εκ πρώτης όψεως μη κατανοητή εμμονή του Εμ. Δομαζάκι να επιμένει σε ανακοινώσεις του να επικαλείται ότι το νόμιμο ΔΣ είναι αυτό που είναι ακόμα δημόσια αναρτημένο στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της υπηρεσίας του ΓΕΜΗ.

Όπως επίσης και η πρακτική του ΓΕΜΗ όχι μόνο να μην δημοσιεύει τις αποφάσεις της νόμιμης ΓΣ της Creta Farm (της 26/06/2019) παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις παρενέργειες που η στάση του προκαλεί.

Δεν προκαλεί επίσης απορία το γεγονός ότι το ΓΕΜΗ δεν έχει αφαιρέσει τους κωδικούς πρόσβασης από το προηγούμενο ΔΣ του κ. Εμ Δομαζάκι.

Και αυτό, διότι το μέλος (πρώην) του ΔΣ της Creta Farm και στενός συνεργάτης του Εμ Δομαζάκι κ. ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ (νυν), είναι ταυτόχρονα και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ, ως προκύπτει από την ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ (http: //www.businessportal.gr/Page/display_page/42#).

Πώς τώρα όλες αυτές οι θέσεις στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα συνδυάζονται (δεδομένου ότι ο κ. Μαραβελάκης κατέχει και θέση Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου), ποια είναι τα όρια της καθεμίας και πόσο υπάρχει πλέον και σύγκρουση συμφερόντων, είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν δημοσίως πλέον και αρμοδίως.

Τώρα που οι μάσκες πέφτουν δηλώνουμε ότι επιφυλλασσόμαστε για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών για τα διαδραματιζόμενα και όχι μόνο και καλούμε την Προϊσταμένη Αρχή του ΓΕΜΗ να πράξει τα δέοντα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται με ένταση η ενδοοικογενειακή «μάχη» για τον έλεγχο της Creta Farms

Η εταιρία ανακοίνωσε το πρωι τη διακοπή και μετάθεση για τις 3 Οκτωβρίου της χθεσινής γενικής συνέλευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Δομαζάκης έχει εξασφαλίσει τον μετοχικό έλεγχο.