ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

BEWISE: Λύσεις πληροφορικής με καινοτομική αντίληψη

Στις νέες απαιτήσεις για Ψηφιακό Μετασχηματισμό που δημιούργησε η πανδημία ανταποκρίθηκε η εταιρεία συμβούλων πληροφορικής που δημιουργήθηκε πριν από 23 μήνες από έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου.

Η σκηνή είναι από τις μέρες της καραντίνας. Μια ομάδα 2-3 ατόμων μπαίνει με ολόσωμες στολές, μάσκες, γάντια σε μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου. Ήταν τα στελέχη της εταιρείας πληροφορικής BEWISE που ενίσχυαν το μηχανισμό κυβερνοασφάλειας.

Η νεαρή και δυναμικά ανερχόμενη BEWISE είδε τις πρώτες μέρες της πανδημίας αρκετούς πελάτες να «μουδιάζουν», όπως όλη η αγορά, αλλά αμέσως μετά εντόπισε μια θετική πλευρά της νέας εποχής: αρκετές εταιρείες αποφάσισαν μέσα στην πανδημία να ενισχύσουν το μηχανισμό τους στα συστήματα συνεργασίας (Collaboration), να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους υποδομές (Digital Transformation), να μεταφερθούν σε υποδομές έξω από τα γραφεία τους (Cloud) και να αντιμετωπίσουν κακόβουλες κινήσεις (Cybersecurity). Η πανδημία ήταν - και συνεχίζει να είναι - σε όλα αυτά τα θέματα καταλύτης και επιταχυντής. 

Λόγω αυτής της νέας ζήτησης, παρά την ύφεση της αγοράς και τις πολλές κλειστές επιχειρήσεις, η BEWISE βρέθηκε μπροστά σε ευκαιρίες, που πηγάζουν από την ανάγκη πολλών επιχειρήσεων να κάνουν μετάβαση στη μετά τον κορονοϊό εποχή.

Η BEWISE δημιουργήθηκε πριν 23 μήνες (Αύγουστος 2018) και μέχρι στιγμής η πορεία της ήταν αρκετά πιο ανοδική απ’ ότι προέβλεπαν τα πλάνα των δημιουργών της. Το δυναμικό της ανέρχεται σε 35 στελέχη, που έχουν μέσο όρο ηλικίας κάτω των 40 ετών. Από τη μέρα της ίδρυσής της, ήταν φανερό ότι η αγορά ζητούσε έναν καινούργιο «παίχτη», με νεανική ορμή, ευελιξία, ταχύτητα ανταπόκρισης και μεράκι να λύσει κάθε επιχειρηματική άσκηση. 

Τα στελέχη της BEWISE έβλεπαν αυτούς τους μήνες να τους ζητούν λύσεις από μεγάλες εταιρείες, που δεν είχαν κάποια προσωπική γνωριμία ή προηγούμενη συνεργασία. 

Disruption και επιβράβευση

Όλα τα στοιχεία της πορείας της BEWISE δείχνουν ότι η αγορά ήταν και είναι έτοιμη για ένα σύμβουλο πληροφορικής και δικτύων, που δεν τους μπλέκει με τη δική του γραφειοκρατία. Τα τμήματα της BEWISE μιλούν απευθείας μεταξύ τους, δεν επικοινωνούν μέσω του πελάτη. Είναι problem solvers, δεν ακολουθούν κάποια πεπατημένη.

Η διαφοροποίηση της νεαρής εταιρείας πληροφορικής εντοπίζεται επίσης στη βαθιά κατανόηση των αναγκών του πελάτη. Η BEWISE έχει εμμονή στο να μειώνει το χρόνο κατανόησης της άσκησης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της λύσης. Η BEWISE έχει το πλεονέκτημα ότι «κάνει δικό της» το έργο και έχει την πολυτέλεια και το νεανικό ενθουσιασμό να προχωρά στη λύση, χωρίς να είναι απορροφημένη μόνο από το περιθώριο κερδοφορίας. Η ικανοποίηση προέρχεται κυρίως από την επιτυχία της λύσης. 

Μενέλαος Μακρυγιάννης, Founder, CEO, BEWISE

Οι κύριοι τομείς που υποστηρίζει η εταιρεία

Collaboration: Η πανδημία έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση σε αυτές τις υποδομές που ήταν ήδη σε ανοδική τροχιά.  Μετά την έναρξη της κρίσης οι μεγάλες επιχειρήσεις αναζήτησαν ενίσχυση των λύσεων που διέθεταν, ενώ εμφανίστηκαν και μικρότερες (π.χ. μεγάλα φροντιστήρια) που έπρεπε να δουλέψουν εξ αποστάσεως. Η αγορά έχει πλέον περάσει σε νέα αντίληψη λειτουργίας. Η ομάδα της BEWISE παρέχει λύσεις με τα εργαλεία της Cisco και έχει ήδη υλοποιήσει σημαντικά έργα αυτής της κατηγορίας, λόγου χάρη για τις εταιρείες PHARMATHEN, LOREAL HELLAS, PUBLIC (RETAIL WORLD), OLYMPIA GROUP, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, GOLDEN CARGO κ.α.

Cloud: Και σε αυτόν τον τομέα η πανδημία επιταχύνει την τάση να αποκτήσουν οι εταιρείες μεγάλο βαθμό ελευθερίας από τις εγκαταστάσεις τους. Η ομάδα της BEWISE προσφέρει λύσεις βασισμένες στο οπλοστάσιο της Microsoft (MS365, Azure). Έχει πραγματοποιήσει σχετικές εγκαταστάσεις σε εταιρείες όπως LAPIN HOUSE, BERNITSAS LAW FIRM, AS PAPADIMITRIOU & PARTNERS, EUROMEDICA, METRO AEBE, PIETRIS ESTIASI κ.α.

Cybersecurity: Και προ κρίσης είχε γίνει αντιληπτό από αρκετές εταιρείες και Οργανισμούς ότι ήταν αναγκαίο να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις, τα συστήματά τους, τη λειτουργία τους. Η υποχρεωτική - λόγω πανδημίας - εργασία από απόσταση ενίσχυσε αυτή την ανάγκη, καθώς αυξήθηκε το ρίσκο επιτυχημένων κυβερνο-επιθέσεων. Η ομάδα της BEWISE έχει εγκαταστήσει συστήματα θωράκισης σε εταιρείες όπως IMC, ALUMIL, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, RAFFOLUX, TELEUNICOM, ENISA κ.α.

Business Applications: Οι πρόσφατες εξελίξεις σε υγειονομικό επίπεδο παγκοσμίως έφεραν στην επιφάνεια κρυφές αδυναμίες των επιχειρήσεων σχετικά με την οργάνωση της λειτουργίας ενός Οργανισμού συνολικά. Η κατηγορία των επιχειρηματικών εφαρμογών (business applications), όπως τα συστήματα CRM, οι εφαρμογές Business Intelligence, Document και Process Management, Productivity apps και άλλα, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να λειτουργούν ως μια απόλυτα συντονισμένη ορχήστρα. Η BEWISE, διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα από μηχανικούς και συμβούλους πρώτης γραμμής στον σχεδιασμό λύσεων software.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intralot
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγώνας δρόμου της Intralot για έξοδο από την επιτήρηση στις 7 Νοεμβρίου

Αντίστροφή μέτρηση για την έξοδο της μετοχής από το ειδικό καθεστώς διαπραγμάτευσης μετά από 3,5 χρόνια. Δημοσιεύει ισολογισμό με θετικά ίδια κεφάλαια μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Χανίων: Ισχυρή αύξηση κερδών το 2022, «αγκάθι» τα «κόκκινα» δάνεια

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων βελτίωσε σημαντικά τα βασικά μεγέθη της για τη χρήση του 2022 πετυχαίνοντας κέρδη ρεκόρ ύψους 8,4 εκατ. ευρώ. Στο 46,94% τα NPEs, στόχος η μειωσή τους στο 16% μέχρι το τέλος του 2025.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Italgas: Στο 1 δισ. οι επενδύσεις στην Ελλάδα για δίκτυα φυσικού αερίου

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Π. Γκάλο, οι επενδύσεις που προγραμματίζονται θα επιτρέψουν τη διανομή ανανεώσιμων αερίων όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο, με τον σχεδιασμό να προβλέπει την επέκταση του δικτύου διανομής στα 11.000 χλμ. το 2029.